جرائم سایبری در آفریقا در سال 2016
به گزارش واحد بین الملل سایبربان؛ کمتر کشوری است که در طول سال 2016، طعم تلخ حملات سایبری را نچشیده باشد. کشورهای آفریقایی نیز از این قاعده مستثنا نیستند. بنا بر گزارشی، حملات سایبری در طول سال گذشته بیش از 2 میلیارد دلار خسارت برای قاره سیاه به همراه داشته است.
نیجریه، پرجمعیتترین کشور آفریقایی، بیش از 550 میلیون دلار خسارت را شاهد بوده است. این مبلغ کمی بیش از یکدهم درصد تولید ناخالص ملی این کشور است. کنیا در شرق آفریقا، 175 میلیون دلار خسارتدیده و تانزانیا، دیگر کشور شرق آفریقا حدود 85 میلیون دلار را ازدستداده است. غنا با 50 و اوگاندا با حدود 35 میلیون دلار در رتبههای بعدی قرار دارند.
بنابراین گزارش، تانزانیا بیشترین آسیب را از ناحیه انتقال پول موبایلی دیده است. ویلیام ماکاتیانی، (William Makatiani)، مدیر گروه امنیتی سریانو (Serianu) گفت: «در کشورهایی همچون تانزانیا، در دورافتادهترین مناطق روستایی، شاهد حجم انبوهی از حملات اس ام اسی هستیم. مردم پیامهای تهدیدآمیزی دریافت میکنند، پول فراوانی را نیز از طریق تلفنهای همراه خود از دست میدهند. بعضی افراد، مردم را فریب میدهند تا پول خود را از طریق تلفن همراه برایشان ارسال کنند. ماهیت پیچیده دنیای بانکی امروز و ارتباطات درهمتنیده آن، موجب مشکلات عدیده در زمینه قانونگذاری نقل و انتقالات مالی شده است و مردم را بهطورجدی در معرض تهدیدات داخلی و خارجی میکند. اطلاعات خصوصی و امنیتی افراد رد این فضا مورد خطر است.»
او ادامه داد: «در سال 2016، بیشتر حملات پیشرفته در بانکها، از طریق افراد داخل مؤسسات انجامشده است. این بیانگر ضعف مؤسسات بانکداری در مقابله با تهدیدات از درون است. از دیگر بخشهایی که مجرمان سایبری را به خود جلب کرده است، دولت، مخابرات، سامانههای موبایلی، بازاریابیهای آنلاین، زیرساختهای آب، برق و انرژی، بخش صنعت، هتلداری و بخشهای مالی و بیمه است.»
او در رابطه با سایر کشورها گفت: «اوگاندا شاهد بیشترین حجم حملات اسپم بوده است. صندوق دریافت اکثر مردم مملو از ایمیلهای بیارزش است. گاهی این ایمیلها حاوی لینکهای آلوده است که با کلیک بر روی آنها، رایانهها هک میشود.»
بعضی از افراد داخل شرکتها، خواسته یا ناخواسته شریک جرم هکرها میشوند و سرمایهگذاریهای سازمانها در زیرساختهای ارتباطی از دست میرود. بعضی افراد درونی، کامپیوترهای کلیدی شرکتها را دستکاری میکنند و به اطلاعاتی دست پیدا میکنند که بعد توسط هکرها برای حملات مورد سو استفاده قرار میگیرد.
ماکاتیانی گفت: «افراد مخرب داخلی، پسورد افراد را سرقت میکنند و نقل و انتقالات مالی را شبهنگام، زمانی که کسی متوجه نمیشود تائید میکنند. در یک مورد، شرکتی 13.5 میلیون دلار سرمایه را به همین طریق از دست داد. آنها میتوانند بیمه عمر شما را درست در آخرین روزهای دوره اجراییاش، بهگونهای تغییر دهند که تمام پول، به فرد دیگری منتقل شود.»
کشورهای آفریقایی، معادن عظیم طلا، الماس، فلزات گرانبها و منابع زیرزمینی فراوانی در اختیاردارند. رشد جمعیت آنها، منابع انسانی فراوانی را برای این قاره به همراه داشته است و لذا ازنظر اقتصادی سرعت رشد بسیار بالایی دارند. همین سرعت رشد بسیار بالا، برای عدهای سود فراوان و برای عدهای فقر بیپایان را به همراه دارد و نابرابریهای اقتصادی گسترده میسازد که این نابرابری در کنار ورود سامانههای الکترونیکی و سایبری به این قاره و عدم وجود آموزشهای کافی، موجب شده است بسیاری از افراد در این قاره به سمت جرائم سایبری روی بیاورند و این قاره را با مشکلات عدیده مواجه سازند. البته همین مشکلات امنیت سایبری، باعث شده است کشورهای مختلف نیز به فکر سرمایهگذاری و ایجاد نفوذ برای خود در کشورهای آفریقایی بیفتند.