about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

جدیدترین تسلیحات جنگ سایبری

به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ سامانه‌های کنترل صنعتی و اسکادا1  «SCADA» به عنوان یک زیرساخت جدید برای حملات سایبری به‌حساب می‌روند. تابه‌حال اگر دو کشور با یکدیگر شروع به جنگ می‌کردند فعالیت خود را با ارسال بمب و موشک پیش می‌بردند و برای اولین بار زیرساخت‌های نظامی یکدیگر را هدف قرار می‌دهند. زمانی که کشورها حملات نظامی خود را پایان بدهند، با طرح و برنامه‌ریزی جدید و هدفمند زیرساخت‌های صنعتی یکدیگر را هدف قرار می‌دهند.
از زیرساخت‌های تأثیرپذیر در این حملات می‌توان به صنایع تولید برق، نفت و گاز و حتی سامانه‌های آب و فاضلاب اشاره کرد. امروزه برای اجرای این حملات، هکرها به صورت مخفیانه مانند حمله هکرها به زیرساخت‌های برق اوکراین، عمل می‌کنند. پس از هک زیرساخت‌های صنعت برق اوکراین، توسط مهندسی اجتماعی و حملات فیشینگ، برق 1.4 میلیون نفر از شهروندان این کشور، قطع شد. این حمله توسط یک سند آفیس آلوده ارسال شد و پس از قرار گرفتن روی زیرساخت برق اوکراین فعالیت خرابکارانه خود را شروع کرد.
معمولاً این بدافزارها فعالیت خود را توسط مهندسی اجتماعی شروع کرده و زیرساخت‌های صنعتی را هدف قرار می‌دهند. استاکس‌نت؛ یکی از بارزترین این بدافزارها است که روی سامانه‌های کنترل صنعتی قرار می‌گیرد. این بدافزار توسط آمریکا و اسراییل و برای حمله به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران ساخته شد. پس از این مشخص شد که 20 درصد از سانتریفیوژهای تأسیسات هسته‌ای ایران باوجوداین بدافزار نابودشده‌اند.
اخیراً تحقیقات نشان می‌دهد پس از ورود آسیب‌پذیری در زیرساخت‌های شرکت جیپ کرایسلر «Chrysler Jeep» این شرکت فراخوان جمع‌آوری 1.4 میلیون از محصولات ارائه‌شده خود را داد. مشاهده می‌شود که هکرها توانایی کنترل فرمان و ترمز محصولات تولیدی این شرکت را از راه دور داشتند.
مثال دیگر هکینگ تیم است که یک آسیب‌پذیری در سامانه‌های کنترلی شبکه‌های ریلی را شناسایی کرده است که با استفاده از این آسیب‌پذیری، مهاجم می‌تواند قطار را از خط خارج کند.
نگرانی دیگر کشورها، قربانی شدن توسط کرم «Slammer» است که روی زیرساخت‌های گوناگونی مانند سرویس اورژانس، سامانه کنترل هوایی، سامانه آب، دستگاه‌های خودپرداز «ATM»، شبکه برق، نیروگاه‌های انرژی هسته‌ای و پردازش رایانه قرار می‌گیرد.

_____________________________________

1.سیستم کنترل صنعتی و اکتساب داده‌ها

 

تازه ترین ها
اشتباه
1403/10/24 - 09:35- هوش مصنوعي

اشتباه خنده‌دار هوش مصنوعی گوگل / بچه فیل کف دست جا می‌شود!

قابلیت هوش مصنوعی AI Overview گوگل که خلاصه‌ای از نتایج وب درمورد موضوع خاصی را ارائه می‌کند و به سؤالات پاسخ مستقیم می‌دهد، در اشتباهی جدید تصویری نمایش داده که بچه فیل کوچکی را نشان می‌دهد. این بچه فیل کف دست انسان جا شده است.

قوانین
1403/10/24 - 09:32- سایرفناوری ها

قوانین اتحادیه اروپا برای پلتفرم‌های آنلاین اجرا می‌شوند

معاون اجرایی کمیسیون اتحادیه اروپا در امور تکنولوژیک، امنیت و دموکراسی، از اجرای مداوم قوانین برای پلتفرم‌های آنلاین خبر داد.

تحریم
1403/10/24 - 09:28- سایرفناوری ها

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید

ابتدا گوگل اقدام به مسدود کردن حساب کاربران ایرانی در گوگل آنالیتیکس کرد و حالا سایت ایسوس هم به IP ایران اجازه دسترسی نمی‌دهد.