تکذیب دخالت ایران در انتخابات ایالات متحده
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان، به نقل از سخنگوی وزارت امور خارجه؛ در حالی که نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده، ایران را در کنار روسیه و چین به تلاش برای دخالت در انتخابات میاندورهای آمریکا متهم کردهاند، تهران این اتهام را رد کرد و می گوید جمهوری اسلامی نقشی در انتخابات آمریکا ندارد.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز یکشنبه ۲۹ مهر گفت «سیاست اصولی» ایران عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها است. او ادعای دخالت ایران در انتخابات آمریکا را «نادرست و ناراست» توصیف کرد.
روز شنبه چهار نهاد اطلاعاتی آمریکا شامل دفتر اطلاعات ملی، وزارت دادگستری، دفتر تحقیقات فدرال (افبیآی) و وزارت امنیت داخلی آمریکا، در بیانیهای مشترک نسبت به دخالت روسیه، چین و ایران در انتخابان میاندورهای آمریکا هشدار داده بودند.
این چهار نهاد در بیانیه خود با اشاره به اینکه دخالت خارجی در انتخابات «تهدیدی علیه دموکراسی» در آمریکا است، گفته بودند که «شناسایی و جلوگیری» از این دخالت در حال حاضر «اولویت اصلی دولت فدرال» است.
این نخستین بار نیست که ایران از سوی آمریکا به تلاش برای تاثیرگذاری بر انتخابات کشور متهم میشود.
دولت دونالد ترامپ بهار سال جاری نیز درباره تهدیدهای روسیه برای دخالت در انتخابات و همچینن توانایی چین و ایران برای دخالت در فرایند انتخابات هشدار داده بود. حدود سه ماه پیش نیز جان بولتون، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، گفته بود چین، ایران و کره شمالی در پی دخالت در انتخابات آمریکا هستند.
دولت آمریکا در ماههای اخیر چندین بار دیگر کشورها را به تلاش برای تاثیرگذاری بر انتخابات این کشور متهم کرده است. علاوه بر بحثها و تحقیقات درباره دخالت و نقش احتمالی روسیه در پیروزی دونالد ترامپ در جریان انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، بحث دخالت چین و ایران هم بارها مطرح شده است.
دونالد ترامپ در جریان برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، دولت چین را متهم کرد که به دنبال تاثیرگذاری بر انتخابات این کشور است. اتهامی که از سوی دولت چین تکذیب شد.
روز جمعه نیز دولت آمریکا علیه یک شهروند روسیه به دلیل تلاش برای دخالت در انتخابات میان دورهای کنگره اعلام جرم کرد.
این شهروند روس برای همان شرکت تحقیقاتی فعال در حوزه شبکههای اجتماعی کار میکرد که بازپرس ویژه پرونده دخالت روسیه در ماه فوریه علیه آن اعلام جرم کرده بود.
چند روز پیش توئیتر هم اعلام کرد بیش از ۴ هزار ترول متعلق به ایران و روسیه را غیرفعال کرده است که با هدف اثرگذاری بر فضای عمومی فعالیت میکردند. پیش از این فیسبوک و مایکروسافت هم در گزارش های جداگانه ای به تلاشهای سایبری روسیه برای دخالت در انتخابات آمریکا خبر داده بودند.