تکامل دنیای سایبری از دیدگاه مایکل راجرز
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ مایکل راجرز، فرمانده سایبری آمریکا و رئیس آژانس امنیت ملی این کشور، معتقد است، نگاه به سایبر در دنیا، در دو سال یا پنج سال آینده، قطعاً با مدل امروزی آن، متفاوت خواهد بود و تغییراتی عمده در این دنیا به وقوع خواهد پیوست.
راجرز در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: «دنیای سایبری، همواره در حال تکامل است. این ایده که ما قصد داریم تا تنها به یک ساختار خاص بپردازیم، نوع خاصی از رزمایشها را انجام دهیم یا مهارتهای ویژهای را به دست آوریم، به عقیده من، ایده ناقصی است و نیاز به تکمیل دارد.» به تعبیر دیگر، فرماندهی سایبری آمریکا، معتقد است که دامنه دنیای سایبری، بسیار گسترده است و تنها شامل یک بعد خاص نمیشود.
این فرمانده ارشد سایبری آمریکا، مدعی شد وزارت دفاع، باید بهعنوان یک عنصر ثابت و بهروز مأموریتهای سایبری، فعالیت داشته باشد و حضوری گسترده در تمام مأموریتهای ویژه سایبری پیدا کند.
امنیت سایبری و اصول گسترده آن، به اعتقاد راجرز، میتواند روشنکننده تواناییهای سایبر برای گرد هم آوردن سازمانهای مختلف در رسیدن به اهداف گوناگون و مهم باشد.
در بخش دیگری از صحبتهای این فرمانده ارشد آمریکایی در این زمینه آمده است: «زمانی که ما به آن چیزی که باید از آن دفاع کنیم نگاه میکنیم، به چهار محور اساسی شبکهها، پلتفرمها، سامانههای تسلیحاتی و اطلاعات میرسیم که مهمترین بخشهای دفاعی در دنیای سایبری هستند. همانگونه که ما تلاش میکنیم تا آینده را برای خود بسازیم و در آن بهصورت مشترک با وزارت دفاع همکاری میکنیم، تمرکز بالایی نیز بر آن چهار محور اساسی در دفاع سایبری داریم.»
وی ادامه داد: «ما همچنان از خودمان باید بپرسیم که به چه چیزی نیاز داریم تا به تکامل برسیم؟ آینده چگونه خواهد بود؟ اما در این سؤالات، ضرورتاً پرسش در مورد اوضاع کنونی امروزمان وجود ندارد.»
فرمانده سایبری آمریکا، در ادامه گفت: «من خوشحالم که وزارت دفاع آمریکا به فرماندهان و افسران ارشد اطلاعاتی گفته است این ایده که آینده سایبری با گذشته فرق دارد را بپذیرند.»
مقامات آمریکایی، به این موضوع اصرار دارند که در آینده نزدیک، سرعت تحولات حوزه سایبری، بسیار شدیدتر از دنیای امروز خواهد بود و گاهی شیب این تحولات، به حدی زیاد خواهد شد که کشورهای مختلف جهان، قابلیت تطبیقپذیری با آن را ندارند.
این تحولات گسترده، مقامات امنیتی کشورهای مختلف، خصوصاً مالکان اصلی فضای سایبری را بسیار نگران کرده و آنها را به فکر یافتن راهکاری برای کاستن از خسارتهای موجود انداخته است.