توییتر ابزاری برای مخفی کاری
به گزارش کارگروه شبکه های اجتماعی سایبربان به نقل از اینگجت؛ بسیاری از نهاد ها و سازمان های جاسوسی از بستر های ساده برای ارتباطات مخفی خود استفاده می کنند. به طور مثال بستری مانند توییتر که در دسترس عموم قرار دارد یکی از ساده ترین راه ها است که هیچکس به آن مشکوک نمی شود و فکرش را هم نمی کند که چه اطلاعات مهم و محرمانه ای در پشت این شبکه اجتماعی رد و بدل می شود.
در همین رابطه شاهد این مهم هستیم که آژانس امنیت ملی آمریکا از توییتر برای ارسال پیام های محرمانه استفاده می کند و از همین طریق ده ها پیام رمزنگاری شده خطاب به یک حساب کاربری روسی ارسال شده است.
در اذهان این گونه عنوان شده که حساب کاربری روس مدعی آن بوده که اطلاعات سرقتی از آژانس امنیت ملی آمریکا را در اختیار دارد و این اطلاعات از طریق گروه هکری شدو بروکرز (Shadow Brokers) سرقت شده و در اختیار فرد مذکور قرار گرفته است.
آژانس امنیت ملی آمریکا مدعی شده که در تلاش بوده تا از طریق توییتر با این شخص مکاتبه و از محتوای اطلاعات مسروقه خود اطلاع یابد.
آژانس امنیت ملی آمریکا به طرف روسی اعلام می کرد که پیش از ارسال پیام های مخفیانه؛ منتظر انتشار توییت های عمومی بوده به عبارتی دیگر از طریق برخی توییت های عمومی به شخص مورد نظر جهت مکاتبه مخفیانه اشاره می شده است.
توییت های یاد شده در طول سال گذشته یعنی سال 2017 ارسال شده است و حاوی اطلاعاتی نظیر عمومی، حقوقی و تاریخی بوده اند.
ان اس ای حاضر شده تا برای باز پس گیری اطلاعات سرقتی 100 هزار دلار به طرف روسی پرداخت کند، اما این موضوع به نتیجه نرسید.
این خبر از دو حیث حائز اهمیت است که به بررسی آنها می پردازیم. از یک جهت این خبر مهم است که اطلاعات سرقت شده به حدی مهم است که دولت آمریکا را ملزم به پرداخت باج به هکرها کرده است. از طرفی دیگر باید به این نکته توجه داشت که توییتر فقط یک شبکه اجتماعی نبوده و بستری برای پیام های آشکار و پنهان رمز نگاری شده است.