توهم آرامکو در حال تکرار شدن است (بخش دوم)
به گزارش واحد بین الملل سایبربان؛ در ادامه گزارشی که شرکت "مال کراولر"، در مورد اتهام سایبری جدید به ایران منتشر کرده، آمده است:
«شرکت امنیتی MalCrawler، اقدام به طراحی مدلی برای نیروگاه برق اسرائیل کرده است تا دقیقاً حملهای بهشدت آنچه برای عربستان سعودی رخ داده است را شبیهسازی کند. هکرها، مجدداً نشانههایی از منابع ایرانی دارند، همانهایی که به طرز مرگباری، امنیت سامانههایی را به خطر انداختند که به خیال خودشان، نیروگاههای برق اتمی اسرائیل است.
ایران بهسرعت در حال ورود به باشگاه ابرقدرتهای سایبری جهان است و بهزودی جایگاه ششم در این باشگاه را، به خود اختصاص خواهد داد. با محدود شدن برنامه هستهای ایران در پی توافق اخیر هستهای، برخی از این موضوع واهمه دارند که ایران از زرادخانه سایبری خودش، بهعنوان سلاحی دوربرد برای آسیب زدن به دشمنان و اجرای اهداف خصمانه ا ش در جهان استفاده نماید.
یکی از مقامات امنیتی در خاورمیانه دراینباره مدعی شده است: "تا قبل از این، سایبر تنها بهعنوان یک ابزار نفوذ برای ایرانیها محسوب میشد، اما اکنون اوضاع فرق کرده است. دوران پسابرجام، دورانی است که سایبر بهعنوان یک ابزار محوری و مرکزی برای آنها محسوب میشود. ایران از سایبر، برای ایجاد تغییرات در جهان استفاده خواهد کرد. آمریکا این را میداند. آمریکا رفتار ایران در طول مذاکرات را رصد کرد و میداند که ایران آن را بعد از مذاکرات نیز ادامه خواهد داد. ایران تنها کشوری است که مورد تهاجم حملات سایبری مخرب قرار گرفته است و بهصورت همزمان نیز چنین حملاتی را سازماندهی کرده و انجام میدهد. در سال 2008، کرم رایانهای استاکس نت که توسط آمریکا و اسرائیل تولید شد، برنامه هستهای ایران را با خسارتهایی روبرو کرد."
در سال 2012، ایرانیها، شرکت ملی نفت عربستان سعودی یا همان آرامکو را مورد تهاجم سایبری قرار دادند و با ایجاد اختلال در زیرساختهای این شرکت نفتی، به آن خسارتهای سنگینی وارد کردند. حمله به آرامکو، یک هشدار نسبت به اقدامات خصمانه ایران بود. تقریباً چهار سال بعد از آن، با توجه به قابلیتهای جدیدی که ایران دارد، آیا این امکان وجود دارد که تهران مجدداً از چنین توانی استفاده کند؟
یکی از مقامات امنیتی عضو اتحاد پنج چشم نیز دراینباره گفت: "توانایی ایرانیها بهصورت فزایندهای در حال افزایش است. ردیابی آنها، هر روز سختتر و سختتر میشود. قطعاً آنها یک حرکت بزرگ برای به دست آوردن تواناییهای تخریبی داشتهاند. آنها میخواهند بتوانند تا آرامکو های بیشتری را تکرار کنند. تهران گفته است که سالانه یک میلیارد دلار برای برنامههای سایبری خودش هزینه خواهد کرد. این در حالی است که سازمان نظارت الکترونیک انگلستان (GCHQ)، سالانه دو میلیارد دلار را برای این کار اختصاص خواهد داد."
در زمان حمله آرامکو، سعودیها مجبور شدند تا از دستگاههای تایپ و فکس، برای حفظ تبادلات تجاری خود در زمان قطع سامانههای رایانهای استفاده کنند. آن حمله، برای چندین روز در فعالیت این شرکت نفتی اختلال ایجاد کرد، چون کارکنان به سامانههای خود دسترسی نداشتند.
کریستینا کوبکا (Christina Kubecka)، یکی از کارشناسان امنیت سایبری که برای شرکت آرامکو کار میکند، دراینباره مدعی شد: "مقامات آرامکو، بعد از این حمله، به جنوب شرق آسیا سفر کرده و با خرید تعداد زیادی حافظه داخلی، تلاش کردند تا فعالیت این شرکت بزرگ نفتی را به حالت عادی خود بازگردانند."»
پایان بخش دوم
بخش اول گزارش را از اینجا مشاهده نمایید.
ادامه دارد...