توهم آرامکو در حال تکرار شدن است (بخش اول)
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ خبرگزاری فایننشال تایمز با انتشار مطلبی، مجدداً ادعاهای غرب علیه ایران را تکرار کرد و حمله سایبری جدیدی را به ایرانیها نسبت داد. این بار، یک شرکت امنیتی در گزارشی، به بیان اظهاراتی ضد و نقیض پرداخته و از طرفی تلاش کرده تا ایران را یک کشور مهاجم و دارای اقدامات کاملاً خصمانه در فضای سایبری نشان دهد و از سوی دیگر مدعی شده که این حمله ایران، حمله به یک تأسیسات جعلی بوده و ایرانیها نتوانستهاند، خسارتی را وارد کنند.
اتهام جدیدی که به ایران نسبت داده شده است، حمله به یک نیروگاه برق در ریاض عربستان بوده که به ادعای شرکت امنیتی "مال کراولر "(MalCrawler)، این حمله به یک تأسیسات جعلی صورت گرفته و نتوانسته خسارتی را متوجه تأسیسات سعودی کند. در بخشهایی از اتهامات جدید فایننشال تایمز به ایران آمده است:
«با محدود شدن برنامه هستهای ایران، تسلیحات دیجیتال، مرکزیت بیشتری در زرادخانه تهران پیدا کرده است. اولین همسایهای که آنها اقدام به قطع برق آن کردند، اولایا (Olaya)، در مرکزیترین بخش شهر ثروتمند و مرفه ریاض بود. زمانی که آنها شروع به آغاز اقدام خصمانه خود علیه رایانههای آن نیروگاه کردند، نفوذیها مدعی بودند که میلیونها نفر را در خاموشی فروبردهاند، در کار بیمارستانها اختلال ایجاد کرده و اماکن نظامی را با مشکل مواجه کردهاند.
هکرها هر که بودند و به دور از ملیتشان، از بدافزارهای فارسی استفاده کرده و نتوانستهاند این موضوع را درک کنند که شبکه مرکزی رایانههایی که آنها اقدام به تخریب آن کردهاند، جعلی بوده و آنها اشتباه عمل کردهاند.
این شبکه که با استفاده از اسکریپتهای عربی و با نام دقیق پستها و دکلهای فرعی تنظیم شده بود، محصول شرکت MalCrawler است. این شرکت، یک گروه متخصص امنیت سایبری است که مسئولیت حفاظت از زیرساختهای رایانهای تجهیزات صنعتی را دارد. این تنها یکی از تلههای شیرین (honeytraps) یا همان اهداف جعلی است که برای فریب دادن کسانی طراحی شده که بهصورت دائمی قصد نفوذ و از بین بردن سامانههای مشتریان MalCrawler را دارند. به صورت مشابه، مدلهای بسیاری از این، برای کشورهای اروپایی، آمریکایی و یا اسرائیل ساختهشده است.
شواهد و نمونههای بسیاری برای این مدل وجود دارد. چینیها هر اطلاعات فنی جدیدی را به سرقت میبرند. روسها بسیار تلاش میکنند تا به صورت خیلی عمیق به داخل سامانهها نفوذ کرده و یک درب پشتی برای آنها ایجاد کنند، به نحوی که بتوانند در آینده از آنها استفاده کنند، اما هیچ کدام از آنها جرئت آسیب زدن، همانند ایرانیها را ندارند.
در میان پنج ابرقدرت سایبری جهان- آمریکا، انگلستان، اسرائیل، روسیه و چین- MalCrawler به این نتیجه رسیده است که یک تعادل دیجیتالی در سیاستهای آفند سایبری نظامی آنها وجود دارد که بر پایه بازدارندگی و اقدام متقابل استوار است.
داون چودهاری (Dewan Chowdhury)، مدیر اجرایی شرکت MalCrawler، دراینباره گفته است: «اما در خاورمیانه، همه ماجرا به همینجا ختم نمیشود. طرز فکرها در این منطقه به کل متفاوت است. اهداف در این منطقه، تنها به چند عملیات جاسوسی و یا ضرورتاً چند هدف محدود، خلاصه نمیشود. آنها تنها میگویند، هرچقدر که میتوانید خسارت بزنید.»
پایان بخش اول
ادامه دارد...