توقف فعالیت تمام کارخانه های تویوتا در ژاپن به دلیل نقص سیستمی
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، بزرگترین خودروساز جهان از بحث درباره جزئیات دیگر این حادثه که صبح سه شنبه آغاز شد، خودداری کرده است.
سخنگوی تویوتا به خبرگزاری فرانسه گفت:
14 کارخانه خودروسازی که 25 خط را اداره می کنند، به دلیل نقص سیستمی قادر به پردازش سفارشات برای قطعات نیستند. در این مرحله، ما معتقدیم که این یک حمله سایبری نیست. ما به بررسی علت این موضوع ادامه خواهیم داد و در اسرع وقت آن را بازیابی خواهیم کرد.
دقیقاً مشخص نیست که تولید عادی چه زمانی ممکن است از سر گرفته شود.
همچنین گفته نشده است که آیا کارخانه های خارج از کشور نیز تحت تاثیر قرار گرفته اند یا خیر.
این خبر سهام تویوتا را با 0.64 درصد کاهش به 2421.0 ین تبدیل کرده است؛ اما به نظر می رسید این شوک قبل از تعطیلات ظهر در بازارهای توکیو کند شده باشد.
سال گذشته، تویوتا مجبور شد تمام کارخانههای داخلی خود را به دلیل حمله سایبری به یکی از شرکتهای تابعه خود متوقف کند.
این شرکت یکی از مهم ترین و معتبرترین شرکت ها در ژاپن است و فعالیت های تولیدی آن تاثیر زیادی بر اقتصاد این کشور دارد.
تویوتا به دلیل کارایی بالا و سیستم تولید بهموقع که تنها تحویلهای کوچک قطعات ضروری و سایر اقلام را در مراحل مختلف فرآیند مونتاژ ارائه میکند، شناخته شده است.
این روش هزینه ها را به حداقل می رساند و در عین حال کارایی را بهبود می بخشد و توسط سایر تولید کنندگان و در مدارس کسب و کار و تجارت در سراسر جهان مورد مطالعه قرار می گیرد، اما خطراتی نیز دارد.
تایتان خودرو برای سومین سال متوالی در سال 2022 مقام پرفروشترین خودروی خود در جهان را حفظ کرد، اما مانند بسیاری از صنعتها به دلیل شیوع ویروس کرونا و اثرات کمبود تراشه جهانی مبارزه کرده است.
با این حال، تویوتا در نظر داشت سود خالص سالانه 2.58 تریلیون ین، افزایش 5.2 درصدی نسبت به سال گذشته، و فروش 38 تریلیون ین را برای سال مالی منتهی به مارس 2024 به دست آورد.
پس از پاندمی کووید-19 که فعالیت های تولیدی را کند کرده بود، خودروسازان بزرگ از افزایش شدید تقاضای جهانی لذت می بردند.
کمبود شدید نیمه هادی ها، ظرفیت تولید بسیاری از محصولات از خودرو گرفته تا گوشی های هوشمند را محدود کرده بود.
تویوتا گفته است که عرضه تراشه در حال بهبود است و قیمت محصولات را افزایش داده و با تامین کنندگان برای بازگرداندن فعالیت های تولید به حالت عادی، مذاکره کرده است.
با این حال، این شرکت همچنان در تحویل خودروهای جدید به مشتریان با تاخیر مواجه بوده است.