توسعه چشم روباتیک برای نابینایان
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «v3»؛ با شروع عصر فناوری های دیجیتال بسیاری از دانشمندان در تلاش هستند، شیوه های جدیدی را برای کمک به افراد ناتوان به وجود آورند. در جدیدترین اقدام صورت گرفته در این حوزه، پژوهشگران دانشگاه مینهسوتا اعلام کرده اند موفق به ساخت نمونه ای اولیه از چشمی بیونیک شده اند که ممکن است در آینده برای رفع نابینایی به کار گرفته شود.
چشم مذکور به طور کامل توسط چاپگر 3 بعدی ایجاد شده است و آرایه ای از گیرنده های نوری در سطح نیم کره ی آن وجود دارند.
میشل مکآلپاین (Michael McAlpine)، مولف اصلی پروژه ی مذکور و استاد مهندسی مکانیک دانشگاه مینهسوتا گفت:
چشمان بیونیک معمولا در داستان های علمی تخیلی در نظر گرفته می شوند؛ اما ما هم اکنون با استفاده از چاپگر 3 بعدی به تولید آن نزدیک تر شده ایم.
محققان برای ساخت نمونه ی اولیه، از یک سطح شیشه ای به شکل نیم کرده استفاده کردند تا نشان دهند چگونه می توان چالش چاپ مدار الترونیکی روی یک سطح منحنی را بر طرف کرد. آنها از یک چاپگر 3 بعدی سفارشی سازی با ذرات نقره به عنوان جوهر ایجاد کردند. این جوهر بلافاصله بعد از تزریق خشک می شد و حالت می گرفت. سپس از مواد پلیمر نیمه رسانا برای چاپ دیودهای نروی که نور را به الکتریسیته تبدیل می کند بهره گرفتند. این آزمایش از آغاز تا انتهای فرآیند ذکر شده تنها به یک ساعت زمان نیاز داشت.
مکآلپاین اشاره کرد: در حال حاضر بازده تبدیل نور به الکتریسیته ی دستاورد آنها، 25 درصد است.
پژوهشگران قصد دارند در گام بعدی میزان جذب نور را افزایش بدهند و از موادی استفاده کنند که هزینه ی تولید را پایین بیاورد. در نتیجه در آینده خواهند توانست این فناوری را برای کاربردهای واقعی به بازار عرضه کنند.
محققان یاد شده در گذشته نیز موفق شده بودند گوش بیونیکی را ایجاد کنند.