توسعه پردازندههای مرکزی توسط گوگل
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ با توجه به گزارشهای منتشر شده به نظر میرسد گوگل احتمالاً در حال توسعه پردازندههای داخلی خود است تا از آن نسخههای آینده تلفن هوشمند پیکسل (Pixel) بهره بگیرد. این تراشه احتمالاً در اوایل سال 2021 در یک تلفن هوشمند یا کرومبوکهای گوگل به کار گرفته خواهد شد.
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی «Axios»، تراشه در دست توسعه گوگل، 8 هستهای بوده و بر پایه معماری آرم ساخته میشود. این تراشه به منظور سازگاری با فناوری یادگیری ماشینی و به کارگیری قابلیتهای همواره فعال دستار صوتی اسیستنت (Google Assistant) بهینهسازی شده است. این تراشه در کارخانههای سامسونگ و بر پایه پردازندههای 5 نانومتری آنها ساخته خواهد شد و به نظر میرسد در پیکسلها و کرومبوکهای آینده نصب میگردند.
این اولین بار نیست که گوگل به صورت مستقل تراشههای سیلیکونی مخصوص به خود را توسعه میدهد. برای نمونه میتوان به پردازنده سفارشیسازی شده دوربین پیکسل 2 اشاره کرد که «Pixel Visual Core» نام داشته و با همکاری اینتل توسعهیافته بود.
پیکسلهای 3 و 4 نیز به طور مشابه دارای تراشههایی با تمرکز روی عکاسی بودند که «Pixel Neural Core» نام دارد. همچنین از زمان تولید پیکسل 3 این محصولات از ماژول امنیتی «Titan M» گوگل بهره میبرند. تراشههای ایزوله که وظیفه تأیید فرآیند بوت و ذخیرهسازی کلیدهای رمزنگاری را بر عهده دارد.
در پیکسل 4 تراشه «Project Soli» وجود داشت. یک سامانه راداری که روی تراشه سیلیکونی کوچکی قرار میگرفت. گوگل مدتی قبل نیز طراح تراشههای شرکتهای اینتل و کوالکام را به استخدام خود در آورده بود.
تحلیلگران معتقدند تلاش گوگل برای توسعه پردازندههای خصوصی به معنای کنار گذاشته شدن تراشههای کوالکام است. البته گوگل نمیتواند به طور کامل این کار انجام دهد؛ زیرا احتمالاً به مانند اپل همچنان به مودمهای تولید شده توسط کوالکام نیاز خواهد داشت. با وجود این که تولیدکنندگان مودم دیگری مانند سامسونگ، هوآوی و مدیاتک هماکنون وجود دارند؛ اما پتنتها و مجوزهای کوالکام آنها را به رقیبی جدید در بازار آمریکا و خارج از آن تبدیل کرده است.