توسعه نسل جدید اندام روی تراشه توسط MIT
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ پژوهشگران دانشگاه MIT موفق به توسعه نوع جدیدی از «اندام روی تراشه» (Organs on a Chip) شده و ادعا میکنند این دستاورد گام بزرگی را در زمینه درمان بیماریها برداشته است.
به طور کلی اندام روی تراشه، نوعی تراشه 3 بعدی چندکاناله است که به منظور شبیهسازی فعالیتهای یک اندام یا ارگان موجود در بدن انسانها و جانوران به کار گرفته میشود. این نوع تراشهها شامل میلیونها سلول میشوند که روی یک سطح قرار گرفته، برای تجزیهوتحلیل عملکردها و تولید داروها و روشهای درمانی جدید کاربرد دارند.
برای نمونه اندام روی تراشه یاد شده به پژوهشگران MIT اجازه میدهد در مورد تأثیر گردش سلولهای ایمنی بدن روی بیماریهای التهابی تحقیق کنند. در این آزمایش آنها متوجه شدند که عملکرد سیستم ایمنی بدن، به ویژه سلولهای «T» در هنگام اتصال به دیگر ارگانها به طرز چشمگیری تغییر میکند.
مارتین تراپیسر (Martin Trapecar)، مدیر مطالعات یاد شده گفت:
فرضیهای که ما ایجاد کردیم بر این اساس بود که نقش زنجیره کوتاه اسیدهای چرب و وابستگی آن به سیستم ایمنی بدن چیست.
لیندا گریفیث (Linda Griffith)، مهندس زیستشناسی و مکانیک ارشد تحقیقات موردبحث شرح داد:
ما نشان دادیم به کمک اندام روی تراشه میتوان راهکارهایی را برای مقابله با بیماریهای التهابی شناسایی کرد.
تحقیق و توسعه اندامهای روی تراشه فعالیتی جدید نیست. برای مثال گریفیث شرح داد اولین بار 20 سال قبل روی طراحی تراشههایی با الگوبرداری از کبد انسان کار کرده است. این تراشه امکان بررسی انواع داروها و دُزهای مختلف آنها را فراهم میکرد.
هاو فنگ (Hao Fang)، مدیرعامل «سیتیک سکوریتیز» (CITIC Securities Investment) گفت:
تخمین زده میشود که بازار اندام روی تراشه تا سال 2025، حدود 220 میلیون دلار رشد داشته باشد که نرخ رشد مرکب سالانه 39.9 درصدی را نشان میدهد.+++++
محققان MIT تحقیقات خود را بر پایه محصول تجاریسازی شده شرکت انگلیسی «CN Biolnnovations» انجام دادند. آنها مدار یاد شده را به گونهای بهینهسازی کردند که برای جابهجایی مایع درون آن به پمپها و سامانههای خارجی نیاز پیدا نشود. این دو گروه در سال 2019 با همکاری یکدیگر موفق شدند تراشهای را به وجود آورند که امکان اتصال بافت 10 اندام مختلف به یکدیگر را فراهم میکند.
شرکت سیتیک سکوریتیز در آوریل 2020، مبلغ 6.9 میلیون دلار را روی CN Biolnnovations سرمایهگذاری کرد. هدف این سرمایهگذاری توسعه اندامهای روی مدار و بهبود کارایی آن عنوان شده است.