توسعه الگوریتم رمزنگاری جدید در ارتش آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ تقریباً همه سامانههای جنگی به زودی به فضای سایبری متصل میشوند. حسگرها، سلاحها و شبکهها، برای انجام دادن پیشرفتهترین وظایف، در آینده به محاسبات ایمن وابسته خواهند بود. رایانههای پوشیدنی که سربازان با خود حمل میکنند.
در این شرایط یاد شده اطلاعات هدف، دادههای ردیابی و محتوای ثبت شده توسط پهپاد، بلافاصله به یکدیگر متصل میگردند تا دشمن شناسایی و با آن مقابله شود.
رایانهها و حسگرها هماکنون نیز در لباس سربازان قرار گرفتهاند. همچنین از لحاظ ارگونومیک مهندسی شدهاند تا نیروها در میدان نبرد بهترین استفاده را از آنها ببرند؛ اما با وجود این که ابزارهای یاد شده افزایش توان محاسباتی، سامانههای هوش مصنوعی و سرعت پردازش بالا را ارائه میدهند، افزایش قابلیت اطمینان آنها به شبکههای رایانهای پیچیده و سطحی از امنیت پیچیده نیاز دارند.
سربازان رایانهها، حسگرهای جایگذاری شده، دوربینهای دید در شب و وسایل ارتباطی بیسیم را با خود حمل میکنند که همهی آنها به فضای مجازی متصل بوده و باید ایمن گردند.
بسیاری از پژوهشگران صنعت و ارتش آمریکا، هماکنون روی توسعه فناوریهای رمزنگاری پیشرفته و سبکوزن کار میکنند تا رایانه را ایمن کرده، شبکههای عملیاتی را در یکدیگر ادغام کنند. برای نمونه هماکنون یک فناوری رمزنگاری جدید با عنوان «حسگرهای رمزنگاری شده» (Encrypted Sensors) در حال توسعه است تا علاوه بر امنتر کردن تجهیزات، کارایی آنها را جنگهای سایبری پیشرو افزایش دهد.
به گفته توسعهدهندگان طرح یاد شده، پروژه مذکور ایجاد تراشههای رایانهای از پیش برنامهریزی شده است که بدون نیاز به وابستگی نرمافزاری برای رمزنگاری، روی خود سختافزار قرار میگیرد. در این طرح از مدار مجتمع دیجیتال برنامهریزی (FPGA) استفاده میشود.
زمانی که در رابطه با عملیات پیادهنظام بحث میشود، کاهش توان پردازشی و افزایش کارایی به همراه وزن پایین و قابلیت حمل ابزار اهمیت پیدا میکند. همچنین به علت عدم وابستگی به نرمافزار، روش رمزنگاری یاد شده امکان اتصال چندین ابزار از طریق یک هاب مرکزی را فراهم میآورد.
از دیگر اهداف طرح حسگرهای رمزنگاری شده میتوان به کاهش آسیبپذیریهایی اشاره کرد که در روشهای رمزنگاری استاندارد وجود دارند؛ زیرا روشهای فعلی به حجم عظیمی از دادهها و فرمولهای ریاضی وابسته هستند. استفاده از روشهای غیر ریاضی برای رمزنگاری یک مزیت بزرگ به حساب میآید.
فناوری حسگرهای رمزنگاری شده به زودی مورد آزمایش قرار خواهند گرفت.