توسعه آداپتور مسافرتی برای تقویت عملکرد سربازان
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ سربازان نوعی مسافر به حساب میآیند که در میدان نبرد با مشکلاتی مانند به هم خوردن چرخه خواب، دسترسی محدود به مواد غذایی یا آب سالم مواجه میشوند. به علاوه جنگجویانی که به خوبی نخوابند، هوشیاری کمتری داشته، عملکرد و توان بدنی ضعیفتری دارند.
در روشهای فعلی که برای بیدار نگهداشتن سربازان به کار گرفته میشوند، مواد شیمیایی مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند که به مرور زمان خستگی و افسردگی را برای سربازان به همراه خواهد داشت. از طرفی جنگجویان معمولاً برای تأمین مواد غذایی خود از محمولههای نظامی بهره میبرند که از وزن بسیار بالایی برخوردار هستند. همین موضوع آنها را وادار میکند از غذاها و آبهای محلی استفاده کنند که خطر ایجاد بیماریهایی مانند اسهال را در میان نیروها افزایش میدهد. دادههای منتشر شده در بازه زمانی سالهای 2003 و 2004 نشان میدهد که 2500 سرباز در جنگهای عراق و افغانستان به دلایل مطرح شده به مراقبتهای پزشکی نیاز پیدا کردهاند.
سازمان دارپا با توجه به پیشرفتهای صورت گرفته در ابزارهای پزشکی و زیستشناسی مصنوعی، پروژه «ابزار پیشرفته سازگاری و محافظت برای آمادگی محیطی یا آداپتور» (ADAPTER) را راهاندازی کرد. هدف این پروژه کارگزاری یک آداپتور مسافرتی به عنوان یک ایمپلنت در بدن انسان است که به سربازان اجازه میدهد روی ویژگیهای فیزیولوژی خودکنترل داشته باشند. این تراشه سامانهای یکپارچه به حساب میآید که چرخه خواب سربازان را حتی در هنگام ورود به یک منطقه زمانی جدید یا انجام عملیات شبانه، تنظیم میکند تا الگوی خواب وی به هم نخورد. به علاوه به گونهای طراحی شده است تا باکتریهایی که در اثر مصرف غذا یا آب آلوده باعث ایجاد اسهال میشوند را شناسایی کرده و از بین ببرد. به طور کلی آداپتور یک ایمپلنت موقتی و غیر ژنتیکی است که به تقویت آمادگی سربازان کمک میکند.
پاول شیهان (Paul Sheehan)، مدیر برنامه آداپتور گفت:
هدف برنامه آداپتور، تولید روشهای درمانی توسط خود بدن است. آداپتور چرخه فعالیت شبانه وز یک جنگجو را مدیریت خواهد کرد و زمان احیا خواب طبیعی افراد را به نصف کاهش خواهد داد. همچنین با از بین برد باکتریهای بیماریزا، آب و غذای سالم را فراهم خواهد کرد.