about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

خبرگزاری فرانسه: «دنیای فناوری، به یک میدان جنگ بین تهران و دشمنان داخلی و خارجی‌اش تبدیل شده است.»

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ به‌تازگی خبرگزاری فرانسه در گزارشی به بررسی رشد صنعت فناوری اطلاعات در جمهوری اسلامی ایران پرداخت. در این گزارش، به این موضوع اشاره شد که مسئولین ایرانی، علی‌رغم اعمال تمام تحریم‌های ضد ایرانی، به توسعه و رشد این صنعت در کشور پرداخته‌اند و بعد از امضای توافق‌نامه سال 2015 در زمینه هسته‌ای، این رشد، شتابی روزافزون یافت. در گزارش خبرگزاری فرانسه، دو موضوع مورد بررسی قرار گرفت. در یک بخش، به بررسی فرصت‌هایی پرداخته شده که این صنعت برای جوانان تحصیل‌کرده ایرانی ایجاد می‌کند و در وهله دوم، گزارش مذکور به تأثیرات رشد صنعت فناوری، بر امنیت ملی ایالات‌متحده اشاره می‌کند. همچنین، تأثیرات این صنعت بر کشورهای اروپایی و سایر دشمنان منطقه‌ای و بین‌المللی ایران، مورد بررسی قرار گرفته است.


در همین حال، خبری به تازگی در رسانه‌های جهان از جمله رسانه‌های مشهوری نظیر رویترز منتشر شد که بر اساس آن، یک گروه هکری ایرانی با پشتوانه دولتی به نام CopyKittens، طی یک سال گذشته به فعالیت پرداخته است و اهدافی را در سراسر جهان، موردتهاجم قرار داده است. بر اساس گزارشی که در این مورد منتشر شد، گروه مذکور با ساخت یک شخصیت جعلی زن، سران و مقامات صنایع زیرساختی و کشورهای مختلف جهان را تحت تأثیر قرار داده و آن‌ها را تخلیه اطلاعاتی کرده است.
البته در گزارش‌هایی که در رابطه با این گروه هکری منتشر شده، آمده است که این گروه، اولین نمونه از فعالیت‌های چند وقت اخیر ایران در زمینه سایبری نیست و ایران، از موارد مشابه، برای پیشبرد اهداف خود در عرصه داخلی و بین‌المللی بهره‌برداری می‌کند.
بر اساس این ادعا، ایران و هکرهایی که از جانب ایران به فعالیت در دنیای سایبری می‌پردازند، اهدافی را در کشورهای غربی تعیین کرده‌اند و حملاتی را علیه آن‌ها انجام می‌دهند که در مواردی، بسیار پیچیده بوده و در مواردی، از روش‌های بسیار ساده برای انجام حملات خود استفاده کرده‌اند.


در بخشی از تحلیل‌هایی که در این رابطه منتشر شده، آمده است:
«علاوه بر پیگیری اهداف بین‌المللی، بخش دیگری از توان ایران در فضای سایبری، علیه شهروندان این کشور به کار گرفته می‌شود. ایران علاوه بر استفاده از توان سایبری خود علیه دشمنان بین‌المللی، تلاش می‌کند تا مخالفان داخلی را نیز این طریق تحت‌فشار قرار دهد. وب‌سایت‌های بزرگ شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس بوک و توییتر در ایران، فیلتر است و مقامات ارشد فیلترینگ در ایران تلاش می‌کنند تا دائماً، این موضوع را مطرح کنند که در سایر کشورها، موضوع فیلترینگ شدیدتر است. یکی دیگر از موضوعاتی که در دولت‌های مختلف ایران، مطرح شده است موضوعی به نام "اینترنت حلال" یا "حلال نت" است که بر اساس اطلاعات موجود، تنها محتوایی در آن قابل‌انتشار خواهد بود که مورد تائید دولت ایران باشد. البته هیچ شاهدی مبنی بر اینکه دولت ایران یا بخش خصوصی ایران بتواند به این موضوع دسترسی پیدا کند وجود ندارد، اما در هر دولتی، صحبت‌هایی برای دستیابی به این هدف وجود دارد.»
یکی دیگر از موضوعاتی که غربی‌ها همواره تلاش کرده‌اند در اذهان عمومی جهان و خصوصاً مخاطبان ایرانی خود جا بیندازند، این است که هدف ایران از انتقال سرور پیام‌رسان‌ها به داخل یا ایجاد پیام‌رسان‌های داخلی، افزایش نظارت و اعمال محدودیت‌های بیشتر بر این پیام‌رسان‌ها است. در بخشی از تحلیل‌های ارائه شده توسط این رسانه‌های خارجی آمده است:
«تلاش ایران برای دستیابی به این اینترنت و پالایش محتوای ارائه‌شده در فضای مجازی، در صحبت‌های روزانه مقامات دولت وجود دارد. به‌تازگی، صحبت‌های بسیاری در مورد انتقال سرورهای پیام‌رسان تلگرام به ایران به چشم می‌خورد و این صحبت‌ها، توسط محمود واعظی، وزیر ارتباطات ایران مطرح می‌شود. یکی از قابلیت‌هایی که سبب شد تا پیام‌رسان تلگرام در میان ایرانی‌ها محبوب شود، حذف خودکار مکالمات صورت گرفته در این پیام‌رسان، بعد از مدتی کوتاه است و مخالفان دولت ایران، از این پیام‌رسان، برای سازمان‌دهی تجمعات اعتراضی خود استفاده می‌کنند. وزارت اطلاعات ایران و سپاه پاسداران، همواره به دنبال نظارت و اعمال محدودیت بر این پیام‌رسان هستند.»
در ادامه این تحلیل آمده است: «البته این ادعای وزیر ارتباطات ایران، توسط پاول دورف، مدیرعامل تلگرام تکذیب شده است و پیش‌تر نیز ادعای مشابهی از جانب ایران صورت گرفته بود که از طرف مدیران تلگرام، این موضوع تکذیب شد. موضوع اعمال محدودیت بر پیام‌رسان‌های مشابه تلگرام نیز همواره در دستور کار دولت ایران قرار داشته است. عدم موفقیت ایران در انجام مکالمات و مبادلات داخلی بر بستر سرورهای محلی، سبب شده است تا دولت به سمت محدودسازی این شبکه‌های پیام‌رسان حرکت کند. در مورد شبکه‌هایی چون فیس بوک و توییتر، این اعمال محدودیت، به مسدودسازی کامل منجر شده است. بااین‌حال، با پیشرفت این صنعت در ایران، توانایی رژیم یا مدافعان آن در دور زدن و غلبه بر پیام‌رسان‌ها و بسایت های مستقل افزایش پیدا می‌کند؛ اما به‌صورت مشابه، هم‌زمان با رشد این توانایی در دولت ایران، توانایی گروهی از جوانان و متخصصان طرفدار غرب و طرفدار دموکراسی برای مقابله با اعمال این محدودیت‌ها نیز افزایش می‌یابد.»

 

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.