about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

یک وب‌سایت خبری، در تحلیلی مورد فعالیت‌های سایبری ایران، به تکرار ادعاهای غربی‌ها در مورد کشور پرداخته است.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ در بخش‌هایی از این تحلیل در مورد فعالیت‌های سایبری ایران آمده است:

«ایران یکی از کشورهای پیشرو در فضای سایبری است که دست به خصومت با آمریکا می‌زند. این کشور، بعد از روسیه و چین، به‌عنوان یک تهدید علیه آمریکا، خود را نشان داد و البته از مهارت کمتری نسبت به این کشورها در فضای سایبری برخوردار است.
همانند روسیه و چین، عملیات ایران در فضای سایبری، با هکرها آغاز می‌شود؛ اما برخلاف سایر کشورها، ایران به‌صورت آزادانه، هکرهایش را به انجام عملیات سایبری علیه سایر کشورها تشویق می‌کند. دولت ایران، نه‌تنها هکرها را در نیروهای سایبری خودش به استخدام در می‌آورد، بلکه حتی از عملیات مستقل آن‌ها نیز حمایت می‌کند.

این موضوع کاملاً مشخص است که ایران در نیمه سال 2000، به یک منبع حملات سایبری تبدیل شد. هکرهای ایرانی اقدام به انجام حمله به سراسر جهان کرده و پیام‌های خود را روی آن قرار دادند. به این نوع از حمله، تغییر ظاهر وب‌سایت گفته می‌شود. البته بسیاری از آن‌ها، به‌صورت تفریحی اقدام به انجام این کار می‌کردند، اما برخی از آن‌ها به دلایل وطن پرستانه یا مذهبی، دست به این کار می‌زدند.

گروهی که در ایران دست به انجام این کار می‌زدند، مدعی بودند که برای انجام تست‌های نفوذ و یافتن آسیب‌پذیری‌ها این اقدام را انجام می‌دهند، اما این گروه، به تغییر ظاهر وب‌سایت معروف بودند. در سال 2005، گروه مذکور، اقدام به تغییر ظاهر وب‌سایت پایگاه دریایی گوانتانامو کرد و این اقدام را به ادعای دفاع از مسلمین و محکومیت تروریست انجام داد. حمله دیگری که توسط این گروه صورت پذیرفت، با ادعای اینکه "انرژی هسته‌ای حق ماست" انجام شد. در ابتدای سال 2008، وبگاه Zone-H، اعلام کرد که 3763 موردحمله تغییر ظاهر وبگاه توسط گروه‌های هکری ایرانی، به ثبت رسیده است.

گروه هکری دیگری در ایران که به گروه آشیانه معروف شده است، همانند سایر گروه‌های هکری ایرانی، سابقه بالایی در حملات تغییر ظاهر وب‌سایت دارد. در کارنامه این گروه هکری، 500 حمله تغییر ظاهر وب‌سایت در سال 2009 به ثبت رسیده است. همچنین، حملات گسترده به اسرائیل و آمریکا، از جمله مواردی است که به نام گروه هکری آشیانه ثبت شده است.

چند سال بعدازاین، گروه دیگری به نام ارتش سایبری ایران، آغاز به فعالیت کرد. این گروه هکری، در سال 2009، حملاتی را به شبکه اجتماعی توییتر انجام داد که ادعا می‌شد در راستای حمایت از رهبر ایران انجام داده است. حمله به شبکه آمریکایی صدای آمریکا در سال 2013، بعد از حمایت از جنبش سبز ایران، ازجمله موارد دیگر در کارنامه این گروه هکری است.

 

فضای سایبری نظامی ایران

ارتش سایبری ایران، گروهی هستند که گفته می‌شود با حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعالیت می‌کنند. سپاه پاسداران ایران در سال 2008، یک برنامه سایبری را به اجرا گذاشت که بر اساس آن، اقدام به استخدام 2400 نفر از متخصصین در کشور نمود. همچنین سپاه پاسداران، شورای سایبری بسیج را در سال 2010 راه‌اندازی کرد که این گروه، بیشتر به انجام عملیات رسانه‌ای و تأثیرگذاری رسانه‌ای و خبری مشغول شد و کمتر به سراغ موضوع حملات سایبری می‌رود.

در سال 2012، گروه هکری به نام گروه شمشیر بران حقیقت، اقدام به انجام حمله سایبری به شرکت نفت عربستان سعودی به نام آرام کو کرد که در اثر آن، بیش از 30 هزار رایانه، اطلاعات خود را از دست دادند و خسارات گسترده‌ای به صنعت نفت عربستان وارد شد. در فاصله سال‌های 2012 تا 2013، یک گروه هکری دیگر ایرانی به نام عزالدین قسام، موج گسترده‌ای از حملات سایبری اختلال سرویس توزیع‌شده را علیه بانک‌های آمریکایی به راه انداخت و سبب بروز اختلال چندساعته در عملکرد این بانک‌ها شد. در سال 2016، وزارت دادگستری آمریکا، شش ایرانی را که با پشتیبانی سپاه پاسداران ایران فعالیت می‌کردند، به اتهام انجام این حملات سایبری، تحت تعقیب قرار داد.

پیتر هوکسترا (Peter Hoekstra)، یکی از مقامات ارشد کنگره آمریکا، دراین‌باره می‌گوید: «رشد ناگهانی ایران در دنیای سایبری، از زمان نزدیک شدن ایران به روسیه اتفاق افتاد. ایران این کار را برای آن انجام داد که میدان نبرد سایبری خود را، هم‌تراز با آمریکا و غرب، بالا بیاورد.»
از سوی دیگر، ایران ممکن است به مکزیک هم به جهت انجام حمایت‌های سایبری، نگاهی داشته باشد. بر اساس اسنادی که در این زمینه به‌دست‌آمده است، ایران در سال 2011، طرحی را از جانب مکزیکی‌ها پذیرفته است که بر اساس آن، موج گسترده‌ای از حملات سایبری را علیه کاخ سفید، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، پلیس فدرال و تأسیسات هسته‌ای این کشور به راه بیندازد.

بر این اساس، برنامه سایبری ایران، بسیار چالش‌برانگیزتر از برنامه هسته‌ای این کشور است. کدهای کامپیوتری، به‌راحتی تولیدشده، کپی می‌شوند و درنهایت نیز تخریب خواهند شد. ایران از توان سایبری خودش، برای جبران شکست‌ها و کمبودها در زمینه نظامی در برابر آمریکا و متحدانش استفاده می‌کند و همین موضوع، سبب شده است تا ایران، به تقویت طرح‌های توسعه سایبری خودش بپردازد.» 
 

تازه ترین ها
آمادگی
1403/12/07 - 10:09- آمریکا

آمادگی کمتر از نیمی از شرکت‌های جهان در برابر حملات سایبری

کارشناسان اعلام کردند که با وجود افزایش حملات سایبری، کمتر از نیمی از تولیدکنندگان در جهان برای رویارویی با نقض‌های امنیتی آمادگی دارند.

عملکرد
1403/12/07 - 09:43- فناوری اطلاعات

عملکرد بهتر مغز انسان نسبت به هوش مصنوعی در پردازش متون طولانی

موسسه فناوری رژیم صهیونیستی ادعا کرد که مغز انسان در پردازش متن طولانی از هوش مصنوعی بهتر عمل می‌کند.

سرمایه‌گذاری
1403/12/07 - 09:35- آسیا

سرمایه‌گذاری پروف‌پوینت در امارات برای پیشبرد امنیت سایبری

شرکت امنیت سایبری پروف‌پوینت سرمایه‌گذاری در امارات متحده عربی را با هدف پاسخگویی به تقاضا برای خدمات امنیت سایبری مبتنی بر ابر تقویت کرد.