تهدیدات سایبری احتمالی جدید از دیدگاه آمریکا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کشور آمریکا تاکنون روسیه، چین و کره شمالی را به عنوان بزرگترین خطرات در حوزه فضای سایبری معرفی میکرد؛ اما به تازگی یکی از متخصصان و مقامات این کشور ابراز نگرانی کرده است که بازیگران کمتر شناخته شدهای وجود دارند که احتمالاً تهدید بزرگتری به حساب خواهند آمد.
برندون والرینا (Brandon Valeriano)، رییس سیاست تسلیحات دانشگاه نیروی دریایی و عضو کمیسیون سولاریوم فضای سایبری آمریکا، در سایبرکان 2019 (CyberCon 2019) گفت:
بزرگترین چالش ما این است که، با توجه به راهبرد دفاع ملی، بیش از حد روی قدرتهای بزرگ تمرکز کردهایم. من فکر میکنیم بیشترین فعالیت سایبری که هماکنون شاهد آن هستیم از سوی قدرتهایی متوسطی هستند که عبارتاند از: امارات متحده عربی، قطر، فیلیپین و ویتنام. این مسئلهای است که به طور قطع درگیریهای سایبری را متحول میکند. من نگران تمرکز بیش از حدمان روی سیاست قدرتهای بزرگ هستم. من معتقدم ما باید روی واقعیتهای درگیری در این حوزه بهتر فکر کنیم.
والرینا توضیح داد: بر پایه راهبرد دفاع ملی 2018 آمریکا، وزارت دفاع این کشور تلاش کرد تا تمرکز خود را از روی عملیاتهای ضدتروریستی مانند حضور در افغانستان، روی قدرتهای بزرگتر و پیچیدهتری مانند چین و روسیه بگذارد.
حوزه سایبری برای گروهها و کشورهای کوچکتر و کم قدرتتر فرصتی را فراهم میآورد تا بدون سرمایهگذاریهای اساسی، به منافع خود در حوزه دفاعی دست پیدا کنند. برای نمونه کره شمالی از این بستر برای دور زدن تحریمها و تأمین اعتبار پروژههای نظامی خود استفاده کرد. همچنین وی ادعا کرد ایران و کشورهای آسیای غربی نیز در طول چند ماه گذشته اقدامات سایبری بسیاری علیه دیگران انجام دادهاند.
سرجیو کلتاگیرون (Sergio Caltagirone)، معاون مدیر، اطلاعات تهدید شرکت دراگوس گفت:
در آسیای غربی، این منطقه به یک زمین بازی عملیاتی تبدیل میشود و سازمانها و کشورهای بسیاری شروع به تمرین در این حوزه کردهاند. آنها از مرحله تحقیق و توسعه در حال ورود به حوزه عملیاتی هستند.
کلتاگیرون اشاره کرد، اهداف بیشتر این عملیاتها به منظور کاهش نفوذ دیگر بازیگران منطقه، دستکاری قیمت نفت و بازارها یا ارسال پیام مخرب به یک هدف مشخص انجام میگیرد.
مقام یاد شده گفت:
موارد یاد شده چیزهایی هستند که ما باید نگران آنها باشیم.