تلافی می کنیم!
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ فرمانده افبیآی، جیمز کام (James Comey) و مدیر اطلاعات ملی، جیمز کلپر (James Clapper)، با نظر سازمان سیا مبنی بر دست داشتن روسیه در انتخابات 2016 آمریکا موافقاند.
برخلاف نظر بسیاری از تحلیل گران که معتقد بودند اف بی آی، با سیا در مورد دست داشتن روسیه در انتخابات به تفاهم نخواهد رسید، هر سه سازمان بزرگ اطلاعاتی در این زمینه به نقطهنظر واحدی رسیدهاند. جان برنان (John Brennan)، مدیر سازمان سیا دراینباره به کارکنان خود گفت: «ابتدای این هفته، من جداگانه با کامی، از اف بی آی و کلپر مدیر اطلاعات ملی، صحبت کردم و هماهنگی مطلوبی بین ما در مورد میزان، شدت و هدف دستکاری انتخابات توسط روسیه وجود دارد. هر سه ما موافقیم که سازمانهایمان، به همراه سایرین، بر روی این مسئله که توسط رییسجمهور، باراک اوباما نیز بر آن تأکید شده تمرکز کنیم و بازبینی مشکل را بهطور کامل به انجام برسانیم». این صحبتها توسط مقامات آمریکایی که اصل پیام را دیدهاند تایید شده است.
در این میان ترامپ، پیروز انتخابات، بیوقفه این اتهامات علیه روسیه از طرف سازمانهای اطلاعاتی کشورش را نادیده گرفته است. اف بی آی و سیا نیز در این مورد حرفی نزدهاند.
سیا اوایل دسامبر، در دیداری غیرعلنی با تعدادی از سناتورهای پرنفوذ، جزییات بررسیهای خود را با استفاده از منابع متعدد تشریح کرده بود. بعضی از این سناتورها بدون ذکر نام خود گفتهاند، بهطور خاص، مشاوران سازمان سیا گفته بودند که «بسیار واضح» است که انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا از اهداف روسیه بوده است.
مقامات سیا و اف بی آی معتقدند روسیه هدف واحدی از ورود به انتخابات ریاست جمهوری نداشته است، در کنار انتخاب ترامپ، بیاعتبار ساختن وجهه عمومی سیستم انتخابات آمریکا از سایر اهداف مسکو بوده است.
برنان درباره تمایل نظرات اف بی آی و سیا گفت: «در روزهای اخیر با چندی از اعضای کنگره صحبت کردم، ما درباره آخرین نتایج تحقیقات و نکات حائز اهمیت در بررسی مذاکره کردیم. هرچند بسیاری از اعضای کنگره متوجه وخامت اوضاع و اهمیت مسئله هستند و از روند تحقیقات حمایت میکنند، همه اعضا چنین نظری ندارند.»
اوباما، روز پانزده دسامبر گفته بود درصورتیکه این مسئله اثبات شود، آمریکا اقدام متقابل خواهد کرد. از طرفی ترامپ نیز میگوید اگر روسیه یا «هر کس دیگری» اقدام سایبری انجام داده است، پس چرا دولت تاکنون هیچ اقدامی برای پاسخ به آن نداشته است. اوباما دراینباره گفته است: «شکی نیست هنگامیکه یک دولت خارجی در یکپارچگی انتخابات ما خدشه وارد میسازد، ما باید پاسخ دهیم و این کار را نیز خواهیم کرد؛ البته در زمان و مکانی که خودمان صلاح بدانیم». از طرفی سخنگوی کرملین پاسخ رئیسجمهور آمریکا را چنین داد: «بهتر است یا دیگر در مورد این مسئله صحبت نکنیم، یا مدارک خود را رو کنیم، در غیر این صورت بسیار نامعقول جلوه خواهد کرد».
اوباما میتواند تحریمهایی را علیه روسیه و یا سایر اشخاصی که حملات سایبری علیه آمریکا انجام دهند صادر کند، هرچند ترامپ نیز این قدرت را دارد بهمحض به قدرت رسیدن، تمام آنها را باطل نماید؛ هرچند در عمل ماجرا پیچیدهتر است و هماکنون نیز ترامپ به نادیده انگاری اقدامات روسیه متهم میشود. کنگره فشار خود را بر ترامپ افزایش داده تا حملات سایبری را تایید کند، اما ترامپ میگوید افرادی در سیا هستند که میخواهند ریاست جمهوری او را بیاعتبار نشان دهند. این سخنان وی حتی طرفداران دوآتشه او همچون سناتور لیندسی گراهام (Lindsey Graham) را نیز ناامید میکند بهطوریکه او گفته تا زمانی که وزیر امور خارجه پیشنهادی ترامپ، رکس تیلرسون (Rex Tillerson)، مداخلات روسیه را در انتخابات تایید نکند، به او رای اعتماد نخواهد داد. ازآنجاکه دیدار نهایی مجمع الکترال هنوز برگزار نشده است، این سخنان ترامپ ممکن است حتی به تغییر آرا بیانجامد.
نتیجه گیری
سالها پس از آنچه غرب آن را تقلب در انتخابات سال 1388 ایران مینامید، این بار مهد دموکراسی و لیبرالیسم، آمریکا، درگیر دوگانگی و شک و تردید در انتخابات شده است. از طرفی آژانسهای اطلاعاتی خبر از دست داشتن روسیه در انتخابات و لذا تداخل در انتخابات را میدهند، از سوی دیگر ترامپ بهعنوان پیروز انتخابات، هرگونه عملی توسط روسیه را تکذیب میکند. این رخدادها جدای از اینکه بیثباتی نظام حکومتی آمریکا را نشان میدهد، هشداری نیز برای مسئولان کشورمان است. زمان چندانی تا انتخابات ریاست جمهوری در ایران باقی نمانده است و آمریکا پس از رسواییهای اخیر، به دنبال بهانه است تا تمرکز حواس ملل جهان را از انتخابات خود به سمت ایران برگرداند؛ لذا احتمال آنکه دست به هر اقدامی برای تشکیک و تداخل در انتخابات ما بزند، قابل صرفنظر نیست و بهترین راهکار، پیشگیری است.