تلاش ژاپن برای تولید روباتهای خود ترمیم شونده
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبریان؛ روباتهای نظامی که در میدان نبرد شکست میخورند، خطر شناسایی شدن نیروها توسط دشمن و کاهش سرعت پیشروی را با خود به همراه دارند. به خصوص اگر از نمونههای انساننما استفاده شده و پاهای آن آسیبدیده باشند. به همین دلیل ارتش کشورهای مختلف زمان و هزینه بسیاری را روی روباتهایی سرمایهگذاری میکنند که قابلیت ترمیم خود را در میدان نبرد دارند.
پژوهشگران دانشگاه توکیو ژاپن به منظور دستیابی به هدف بالا نوع خاصی از مفاصل و فلز مایع را به کار گرفتهاند که امکان درمان پای آسیبدیده را به روبات میدهد. این دستاورد میتواند امکان به وجود آوردن مفاصل روباتیک خودترمیم شونده را به وجود آورده و نوع تازهای از روباتهای خود درمانگر و خودمختار را ایجاد کند.
پژوهشگران یک مفصل روباتیک طراحی کردهاند که توسط ماژولی متشکل از چندین آهنربا و فنر احاطه شده و میتوانند در زمان آسیب دیدن روبات از هم جدا شده و دوباره کنار یکدیگر قرار گیرند. این مفصل از آلیاژی به وجود آمده است که تقریباً در دمای 50 درجه سانتیگراد، ذوب میشود. زمانی که مفصل میشکند، ماژول یاد شده در زمان شکستن مفصل آن را در جای خود نگه میدارد و آلیاژ شروع به ذوب شدن میکند. پس از 30 دقیقه آلیاژ ذوب شده به ترمیم آسیب کمک میکند.
البته محققان اشاره کردند، پای ترمیم شده، از نمونه اصلی خود ضعیفتر است؛ با وجود این از یک نمونه کاملاً شکسته شده ارزش بیشتری دارد. از طرفی زمان ترمیم نیز خود میتواند چالش آفرین باشد. در نتیجه گروه باید تا ترمیم کامل صبر کند یا باید روبات را رها سازد تا پس از ترمیم به آنها ملحق شده یا به پایگاه بازگردد.
روباتهای دارای پا به طور ویژهای موردتوجه پیادهنظامها هستند؛ زیرا برخلاف نمونههای چرخدار، توانایی بالا رفتن را از پلهها، شیبها و نردبانها دارند. به همین دلیل ارتش آمریکا نیز به طور مشابه روی این سختافزارها سرمایهگذاری میکند.