تلاش وزارت ارتباطات برای مشخص کردن عاملین انتشار پارازیت
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ موضوع پارازینت و مشکلات ناشی از آن در سال های اخیر همواره بخشی از مذاکرات و آمد و شدهای سازمان هایی همچون وزارت بهداشت، وزارت ارتباطات، مجلس و حتی وزارت اطلاعات بوده است. چند سال قبل و پس از انتشار خبرهای اولیه مبنی بر انتشار احتمالی پارازیت در شهرهای مختلف هیچ سازمان یا نهادی مسئولیت آن را بر عهده نگرفت و حتی برخی از مسئولین وقت وجود ارسال کننده های پارازیت در کشور را به کلی تکذیب کردند. با این حال تحقیقات نمایندگان مجلس و انتشار گزارش وزارتخانه های بهداشت و ارتباطات در زمینه پارازیت مشخص کرد این عوامل مزاحم در کشور وجود دارند و حتی سطح آنها در برخی از نقاط شهری در ایران به آستانه هشدار رسیده است. به گفته وزارت بهداشت پارازیت ها می توانند عامل بیماری هایی همچون سرطان خون و نازایی باشند و به همین دلیل توجهات بیشتری به این موضوع معطوف شد. با این که پس از گذشت چندین سال از آغاز این ماجرا هنوز مشخص نیست نهاد مسئول در زمین ارسال پارازیت در کشور چیست، وزارت ارتباطات تلاش های خود را برای مقابله با این اثر ناخوشایند آغاز کرده است.
وزیر ارتباطات از نصب 18 نمایشگر به منظور پایش پارازیت و امواج رادیویی به صورت آزمایشی در شیراز خبر داد و اعلام کرد این نمایشگرها به زودی در شهرهای دیگری که گمان وجود پارازیت و امواج رادویی مزاحم در آنها می رود نیز نصب خواهند شد. در گام دوم، وی امروز در مصاحبه ای اعلام کرد وزارت ارتباطات تا کنون به هیچ سازمانی مجوز استفاده از تجهیزات منتشر کننده پارازیت را نداده است. مصاحبه مورد نظر در روزنامه اعتماد به چاپ رسیده و در آن از قول وزیر ارتباطات آمده است :
مطرح كردن موضوعی با عنوان آنكه وزارت ارتباطات مرجع صدور مجوز برای ارسال پارازيت است، كذب است. وزارت ارتباطات هيچ نقش و دخالتی در ارسال پارازيت ندارد. من از جهت حق الناسی كه در رابطه با سلامت مردم بر گردن ما است اين موضوع را مطرح كردم نه از منظر سياسی كه دستگاهی بخواهد در اين باره توضيح دهد يا ندهد. ما در رابطه با سلامت مردم با كسی تعارف نداريم و توجه نمیكنيم كه چه كسی میخواهد عكسالعمل نشان دهد. البته چون بحث سلامت مردم در ميان است، دستگاهها كمال همكاری را خواهند داشت
او همچنین تلاش کرد تا به مردم اطمینان دهد آنتن های مخابراتی که در نقاط مختلف شهری نصب شده اند هیچ تاثیر منفی بر سلامت شهروندان ندارند و نیازی به نگرانی در این خصوص نیست. انتظار می رود اقدامات وزارت ارتباطات بتواند نهادهای مختلف را به مطالبه گری درباره پدیده ارسال پارازیت در کشور تشویق کرده و در نهایت با تصویب قوانینی مانع از تاثیر منفی بر سلامت مردم کشور شود.