تلاش های چند ملیتی در منطقه آسیا و اقیانوسیه
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ حدود 4 میلیارد نفر از 36 کشور جهان، بیش از نیمی از کره زمین، در منطقه آسیا و اقیانوسیه ساکن هستند. رونالد کلارک (Ronald Clark)، فرمانده بخش 25 پیادهنظام آمریکا، معتقد است که استراتژی دفاعی ملی ایالاتمتحده بر اساس ساختار 1+4 (چهار کشور چین، روسیه، کره شمالی و ایران+ سازمانهای افراطی و خشن) است؛ لازم به ذکر است که سه کشور از چهار کشور فوق در منطقه آسیا و اقیانوسیه قرار دارند.
کلارک، با اشاره به فاجعهبار بودن تهدید هستهای از سوی کره شمالی اظهار داشت:
اگر کره شمالی از سلاحهای هستهای 10 کیلوتنی، بهاندازه هیروشیما، در سئول استفاده کند، بیش از 300 هزار نفر کشته و مجروح میشوند؛ اما اگر همانند آزمایشها هستهای سپتامبر گذشته از سلاحهای 2 کیلوتنی استفاده کند، بیش از 3.5 میلیون نفر کشته یا بهشدت مجروح خواهند شد.
این بوم چان (In-Bum Chun)، ژنرال بازنشسته ارتش کره، اعلام کرد که توانایی کره شمالی برای بسیاری کشورهای غربی مشخصشده است. وی گفت:
کره شمالی یک ابرقدرت سایبری است. سلاحهای سایبری تهدیدی بهمراتب بزرگتر از سلاح هستهای و شیمیایی محسوب میشوند. البته این کشور فناوریهای الکترونیکی دیگری نیز دارد.
رابرت براون (Robert Brown)، فرمانده نیروی دریایی ارتش آمریکا در اقیانوس آرام، اعلام کرد:
اتصال اینترنت، سرعت و جریان اطلاعات و پیچیدگی بیسابقهای جهانی، نیازمند تیمهایی در تمامی حوزههای دریایی، زمینی، هوایی، فضایی و سایبری است.
وی افزود:
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد در سال 2016، یک میلیارد نفر در منطقه آسیا و اقیانوسیه تا سال 2020 در محدوده پرخطر و فاجعهبار خواهند بود. متأسفانه در این منطقه از هر ده نفر هفت نفر براثر فجایع جان خود را از دست میدهند. رویکرد چندملیتی در کمکهای نظامی و انسان دوستانه، نیازمند روابط کاری است.
براون خاطرنشان کرد:
شما یک رابطه را در بحران شروع نمیکنید. بلکه روابط را بهخوبی شروع کرده و بعد باهم وارد بحران میشوید. شما بهتنهایی قادر به انجام این کار نیستید؛ این مشکلات پیچیده هستند.