تلاش روسیه برای توسعه دکترین تجهیزات بدون سرنشین
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ دکترین خودروهای نظامی بدون سرنشینی که با انسانها همکاری میکنند در سراسر جهان همچنان یک موضوع جدید است. به همین دلیل بسترهای آزمایش و تحلیل آن بسیار ارزشمند هستند؛ زیرا به افزایش کارایی و روند دستیابی به اهداف کمک میکنند.
روسیه در اوایل سال 2019 از وسیله نقلیه بدون سرنشین مارکر (Marker) رونمایی کرد. این خودروی زرهی کاملاً عملیاتی بوده و هدف از توسعه آن ایجاد بستری برای توسعه و آزمایش سلاحها و جنگافزارهای آینده است. این روبات توسط بنیاد تحقیقات پیشرفته روسیه (Advanced Research Foundation) توسعهیافته است.
در اولین نمایش مارکر نشان داده شد که این تانک خودمختار میتواند در میدان مبارزه با تکتیراندازهای انسانی همکاری کرده و هر دو گروه در شناسایی تهدیدات از یکدیگر پشتیبانی کنند. این تانکها به هر دو صورت خودمختار یا کنترل از دور قابلکنترل بودند؛ اما فرمان آتش آخر توسط اپراتور انسانی صادر میشد.
ساموئل بندت (Samuel Bendett)، مشاور مرکز تحلیل نیروی دریایی روسیه گفت: «دکترین نظامی در رابطه با وسایل نقلیه بدون سرنشین هنوز در حال توسعه است. تا به این لحظه میدانیم که تعدادی از تجهیزات یاد شده ممکن است در عملیات نفوذ، حفاظت از یک محل، مینزدایی یا انواع دیگر مأموریتها به کار گرفته شوند؛ اما هنوز از دیدگاه مشابهی در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین برخوردار نیستیم. وزارت دفاع امروزه به صورت عمومی در رابطه با تجهیزات خودمختار، مواد استفاده، دلیل آن و محل به کار گرفته شدن صحبت میکند.»
بندت ادامه داد:
اگر مارکر به گونهای توسعه یابد که در محیطهای مختلف عملیاتی باشد، آزمایشهای واقعی تیراندازی شکل میگیرند. به خصوص که سربازان در گروههای ترکیبی باسرنشین-بدون سرنشین، به عنصری کلیدی تبدیل میشوند.
پیش از آغاز آزمایش تیراندازی، عملکرد روبات مارکر باید در انواع زمینهای مختلف به هر دو صورت زنجیر دار و چرخدار، موردبررسی قرار گیرد. روسیه هماکنون علاوه بر مارکر، در حال آموزش چندین خودروی بدون سرنشین دیگر در میدان نبرد است. یکی از این خودروهای زرهی اوران 9 (Uran 9) نام دارد. اوران 9 ابتدا در سوریه مورد آزمایش قرار گرفت و پس از رفع نواقص هماکنون توسط ارتش روسیه به رسمیت شناخته شده است.