تقلای آمریکا و اسرائیل برای مقابله فناورانه با روسیه، چین و ایران
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ روز چهاردهم ژوئیه امسال بود که یائیر لاپید، نخستوزیر اسرائیل، نارندرا مودی، نخستوزیر هند، محمد بن زاید، رئیسجمهور امارات متحده عربی و جو بایدن، رئیسجمهور ایالاتمتحده، برای اجلاس افتتاحیه گروه I2U2 با یکدیگر ملاقات کردند.
مؤسسه خاورمیانه مستقر در واشنگتن در یادداشتی با اشاره به جلسه رهبران آمریکا، اسرائیل، هند و امارات (در قالب I2U2) در ۱۴ ژوئیه، بر اهمیت تدوین یک دستور کار در زمینه فناوریهای نوظهور برای مقابله با رقبای غرب به ویژه روسیه، چین، ایران و ترکیه، تأکید کرده است.
نویسنده این ائتلاف را مانند کوآد و آکیس، منعکسکننده روندهای جدید جهانی میداند که طی آن ائتلافهای کوچک بر چالشهای منطقهای تمرکز میکنند. این یادداشت سه اولویت در حوزه فناوری برای ائتلاف I2U2 برمیشمارد:
- یک چارچوب نهادی برای روابط دیجیتالی این بازیگران فراهم شود. در این زمینه از شورای فناوری تجاری ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای ارتقای روابط اعضای ائتلاف درباره همکاری فناوری و سایبری متقابل الگوبرداری کنند.
- افزایش هماهنگی درباره طراحی، تأمین مالی، ساخت و توسعه تجارت دیجیتال، شبکههای اینترنت، انتقال فرامرزی دادههای دیجیتال، هوش مصنوعی و نیمههادیها اهمیت دارد.
- فعالیت مشترک در زمینههای نظامی مرتبط با فناوریهای نوظهور مانند هواپیماهای بدون سرنشین و همچنین چگونگی مقابله با تهاجم پهپادها.
به باور نویسنده، این دستور کار جاهطلبانه میتواند زمینه مهمی برای گسترش نفوذ ژئوپلتیک I2U2 در غرب آسیا باشد؛ و البته باید به گونهای طراحی شود که موجب جذب دیگر بازیگران مانند عربستان و مصر به این ائتلاف شود.