about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

تغییر سبک زندگی با اینستاگرام

رئیس مرکز ملی فضای مجازی اظهار کرد که آمریکا می‌خواهد ما اینستاگرامی زندگی کنیم.

به گزارش کارگروه شبکه های اجتماعی سایبربان؛ رئیس مرکز ملی فضای مجازی در دومین کنفرانس حکمرانی و سیاست‌گذاری عمومی تأکید کرد که در دوران بعد از دوران صنعتی حضور داریم و فضای مجازی در تمام زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ملت‌ها تأثیرگذار شده است. «ابوالحسن فیروزآبادی» باور دارد که آمریکا با استفاده از فضای مجازی و کنترل روی آن، قصد توسعه اقتصاد دیجیتالی و حکمرانی خود در بین ملت سایر کشورها را دارد.

فیروزآبادی فضای مجازی را فضایی برآمده از ارتباطات و شکل‌های جدید ارتباط دانست و تأکید کرد که امروزه این نوع ارتباط مختص انسان‌ها نیست و ارتباطات بین اشیاء نیز در آن وجود دارد:

اکوسیستم جدیدی که در این فضا به وجود آمده یک دوره جدید را تأسیس کرده و الان از دوره صنعتی گذشته‌ایم.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی معتقد است که پلتفرم‌ها در حال حاضر برای ما هنجار سازی می‌کنند و هنجاره تبدیل به ارزش می‌شوند و این موارد برای ما تعیین و تکلیف می‌کنند. البته نباید با این پدیده مخالفت کرد اما باید آن را مطالعه کرد و درست به سمت آن پیش رفت. او می‌گوید که ما ناخواسته به خواسته‌های کشورهای غربی تن داده‌ایم و در حال از دست دادن هویت خود هستیم:

آن‌ها می‌خواهند اینستاگرامی زندگی کنیم و عکس آلبوم‌های شخصی خود را منتشر کنیم و ما هم داریم این کارها را می‌کنیم. آن‌ها می‌خواهند سیستم آموزشی ما را تصاحب کنند و ما هم به آن‌ها این اجازه را می‌دهیم.

او مهم‌ترین رکن فضای مجازی را تکنولوژی و رکن اجتماعی معرفی کرد و اذعان داشت که سایر فناوری‌ها هم نیز در خدمت فضای مجازی هستند:

این فناوری‌های تبدیل به اقتصاد و صنعت می‌شوند و در حکومت هم مداخله خواهند داشت. امروزه اقتصادهای جدیدی مثل پلتفرم اکونومی و گیگ اکونومی شکل گرفته که این اسامی نوعی از شکل حکومت را القا می‌کنند.

فیروزآبادی باور دارد شکل اجتماعی شبکه‌ای بر تمام شئون اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و حقوقی و سایر مواردی که در زندگی اجتماعی انسان مهم است تأثیر خواهد گذاشت:

حکمرانی به نوعی وجه اجتماعی شده حکومت است. به شخصه معتقدم تکنولوژی‌هایی که امروزه درباره آن‌ها بحث می‌شوند تکنولوژی‌های اجتماعی هستند و باید گفت که هیچ‌وقت تکنولوژی در تاریخ به این حد به مسائل اجتماعی نزدیک نبوده است. حتی باید گفت که اقتصاد پلتفرمی که شبکه محور است درنهایت یک اقتصاد اجتماعی است.

به گفته فیروزآبادی ما در دوران صنعتی با دولت سخت مواجه بودیم اما در این دوره با قدرت شبکه‌ای مواجه شده‌ایم و تا به امروز تحت فشار تعامل شبکه‌های انسانی هستیم. او باور دارد که در آینده مسیر عوض خواهد شد و تحت فشار تعامل شبکه‌های انسان-شی خواهیم شد:

اگر به سمت نظام‌های هوشمند حرکت کنیم با پدیده‌های هوشمندی مواجه خواهیم شد که در حکومت مداخله خواهند کرد و شکل ویژه‌ای از حکمرانی را برای ما نشان می‌دهند.

فیروزآبادی باور دارد که چند پدیده در فضای مجازی وجود دارد که بایستی به عنوان متغیرهای اصلی به آن توجه کنیم و .سرعت تحولات امروزی را دوره‌ای پنج ساله‌می‌داند:

از موارد دیگری که در این دوره پساصنعتی مطرح است، این است که هنوز مسئله هویت در فضای مجازی حل‌نشده و تمام اتصالات و ارتباطات در یک گمنامی صورت می‌گیرد.

فیروزآبادی معتقد است که فضای مجازی قرار بود شفافیت سازی کند ولی حالا نوعی کدری در امر شفافیت هم در آن به وجود آمده است. او حکمرانی فضای مجازی مبتنی بر اینترنت دانست و این حکمرانی را در اختیار یک شرکت آمریکایی معرفی کرد.

از نظر فیروزآبادی فضای مجازی، این فضا دائماً درحال‌توسعه یافتگی است. مشکلات امروزی با شبکه نخبگان حل می‌شود و نه با استفاده از تک نخبگان. امکان ندارد در دنیای یکپارچه‌شده فضای مجازی که بدون مرز است، بتوان نقش بازیگران بین‌المللی را فراموش کرد و باور نکرد که آن‌ها به دنبال اعمال حاکمیت خود در این فضا هستند:

حکمرانی فضای مجازی باید در نظام چند ذی‌نفعی باشد اما آمریکایی‌ها به این موضوع تمکین نکردند و تنها اجازه دادند که نمایندگانی از این مجمع مشورتی می‌توانند به آیکان مشورت دهند.

امروزه هر ۵ شرکت بزرگ دنیا آمریکایی هستند و تمامی آن‌ها به دنبال توسعه اقتصاد دیجیتال هستند و می‌خواهند مردم کشورها را وارد بستر مجازی خودشان کنند. این نوعی تلقی دیکتاتوری را به دنبال خواهد داشت و در حقیقت این غلبه کاپیتالیزم هست روی نخبگان کشورها.

به گفته فیروزآبادی حوزه اجتماعی شکل خاص خود را پیداکرده، مواردی مثل امید و سرمایه و عدالت اجتماعی در نظام شبکه‌ای در معرض تحولات قرارگرفته است.

تازه ترین ها
اشتباه
1403/10/24 - 09:35- هوش مصنوعي

اشتباه خنده‌دار هوش مصنوعی گوگل / بچه فیل کف دست جا می‌شود!

قابلیت هوش مصنوعی AI Overview گوگل که خلاصه‌ای از نتایج وب درمورد موضوع خاصی را ارائه می‌کند و به سؤالات پاسخ مستقیم می‌دهد، در اشتباهی جدید تصویری نمایش داده که بچه فیل کوچکی را نشان می‌دهد. این بچه فیل کف دست انسان جا شده است.

قوانین
1403/10/24 - 09:32- سایرفناوری ها

قوانین اتحادیه اروپا برای پلتفرم‌های آنلاین اجرا می‌شوند

معاون اجرایی کمیسیون اتحادیه اروپا در امور تکنولوژیک، امنیت و دموکراسی، از اجرای مداوم قوانین برای پلتفرم‌های آنلاین خبر داد.

تحریم
1403/10/24 - 09:28- سایرفناوری ها

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید

ابتدا گوگل اقدام به مسدود کردن حساب کاربران ایرانی در گوگل آنالیتیکس کرد و حالا سایت ایسوس هم به IP ایران اجازه دسترسی نمی‌دهد.