تعیین اینترنت به عنوان حقوق بشر
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ الیزابت وارن (Elizabeth Warren)، سناتور و کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا در آگوست 2019 پیشنهاد داد، 85 میلیارد دلار روی توسعه اینترنت پرسرعت در مناطق روستایی و محروم این کشور سرمایهگذاری شود. با وجود این بارنی سندرز (Bernie Sanders)، رقیب انتخاباتی وی اعتقاد دارد این مبلغ بسیار کم است. وی طرح ارائه اینترنت پهن باند با بودجه 150 میلیارد دلاری را پیشنهاد داد که بسیار فراتر از طرح وارن است.
ساندرز قصد دارد غولهای ارتباطی و رسانههای بزرگ آمریکایی را از بین ببرد و شرکتها را مجبور کند، خدمات اینترنتی خود را بیش از گذشته در دسترس محرومان قرار دهند. همچنین قیمتگذاری بهتر اینترنت پهن باند اطمینان حاصل کنند. وی میخواهد خدمات اینترنتی را به عنوان حقوق بشر معرفی کند.
سندرز گفت:
دقیقاً مانند رییس جمهور روزولت (Roosevelt) که برق را به طور مساوی میان همه مزارع و جوامع روستایی در بیش از 80 سال پیش توزیع کرد، به عنوان رییس جمهور آینده من کار مشابهی را با اینترنت پر سرعت انجام میدهم.
علاوه بر سندرز و وارن، مقامات دیگری نیز طرحهای مشابهی را پیشنهاد دادهاند. برای مثال جو بایدن (Joe Biden)، مشاور سابق رییس جمهور، بودجه 20 میلیارد دلاری درخواست کرده است. از طرفی پیت بودجج (Pete Buttigieg)، شهردار ساوت بند ایالت ایندیانا، قصد دارد طرحی با نام «اینترنتی برای همه» (Internet For All)، مبحث آزادیهای اینترنت را مجدداً راهاندازی کند.
سندرز توضیح داد، کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) را مسئول ردهبندی اپراتورهای اینترنتی میکند. درست به مانند کاری که در زمان اوباما با ارائهدهندگان خدمات تلفن همراه انجام گرفت. این کار باعث میشود کمیسیون ارتباطات فدرال نه تنها قوانین آزادیهای اینترنت را دوباره احیا کند، بلکه توانایی قانونگذاری مجدد آن را داشته باشد. موضوعی که در دوران اوباما نیز با وجود قانونی شدن، جلوی اجرای آن گرفته شد.
طرح سندرز نیاز دارد تا ارائهدهندگان خدمات پهن باند بستههای اینترنت پایه را با قیمتی مقرون به صرفه ارائه دهند. همچنین باید از ارائه اینترنت رایگان به ساکنان پناهگاهها اطمینان حاصل شود. همچنین در این طرح اپراتورها از ارائه محتوا منع میشوند. برای نمونه وظایف AT&T و کامکست (Camcast) به عنوان تولیدکننده محتوا و ارائهدهنده خدمات اینترنتی از یکدیگر جدا میشوند.