تشدید حملات سایبری روسیه علیه متحدان اوکراین
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ بنابر ادعای تحلیلگران آمریکایی و فرانسوی، جنگ سایبری روسیه علیه اوکراین تا حد زیادی شکست خورده و مسکو به طور فزاینده متحدان اروپایی کیف را هدف قرار میدهد.
شرکت دفاعی فرانسوی تالس (Thales) در گزارشی اعلام کرد که روسیه با زرادخانهای از سلاحهای سایبری به لهستان و کشورهای شمال اروپا و بالتیک حمله میکند که هدف آن تفرقهافکنی و ترویج پیامهای ضد جنگ است.
تالس در بیانیهای اظهار داشت :
«این گروههای هکتیویست مستقل و غیرنظامی به عنوان یک مؤلفه جدید در درگیری ظاهر شدهاند. آنها را میتوان با یک گروه مجرم سایبری با اهداف و منافع سیاسی خاص، که خارج از اعتقادات عمل میکند، اما مستقیماً بهوسیله هیچ دولتی حمایت نمیشود، جذب کرد. اعضای چنین گروههایی دارای طیف گستردهای از منشاء، مهارتهای فنی و پیشینه هستند. حدود 60 درصد از کل حملات سایبری گزارش شده در سراسر جهان از سوی هکرهای روسی انجام شده است.»
مایکروسافت اوایل ماه جاری در ارزیابی تهدیدات خود ادعا کرد که عوامل روسی در 6 هفته اول سال جاری دستکم به 17 کشور اروپایی حمله کردهاند.
حمله روسیه به اوکراین در 24 فوریه سال گذشته آغاز شد، اما نتوانست پیروزی قاطعی در میدان جنگ بر همسایه بسیار کوچکتر خود کسب کند.
نبود ضربه تغییردهنده بازی
تالس و مایکروسافت مدعی شدند که تهاجم روسیه با حملات سایبری گسترده در اوکراین همراه بود، اما آنها دفع شدند.
ایوان فونتارنسکی (Ivan Fontarensky)، مدیر فنی دفاع سایبری تالس، با تأکید بر انعطاف دفاعی اوکراین، عنوان کرد :
«جنگ سایبری ضربه تغییردهندهای را که روسیه امیدوار بود، وارد نکرد.»
هر 2 شرکت اظهار داشتند ککه روسیه اواخر سال گذشته تمرکز خود را بر سایر کشورهای اروپایی تغییر داده است.
پیر-ایو ژولیو (Pierre-Yves Jolivet)، معاون راهحلهای سایبری تالس، گفت که در 3 ماهه سوم سال 2022، اروپا در نقطه عطفی در جنگ سایبری هیبریدی با شدت بالا قرار گرفته است.
ژولیو ادعا کرد که کشورهای خارج از اوکراین از موج عظیم حملات «DDoS» رنج میبرند، زمانی که یک سرور مملو از درخواستهایی است که شبکه را خراب میکند.
تالس مدعی شد که این حملات به طور فزایندهای بهوسیله گروههای همسو با کرملین و نه گروههای رسمی انجام میشد و هدف آنها ایجاد هرج و مرج به جای تخریب زیرساختها بود.
لهستان، لتونی و سوئد از جمله کشورهایی بودند که بیشترین آسیب را دیدند. مونته نگرو و مولداوی، نامزدهای ادغام اروپایی، نیز هدف قرار گرفتند.
مایکروسافت در ارزیابی خود تصریح کرد که حملات امسال در اروپا عمدتاً علیه نهادهای دولتی با اهداف جاسوسی انجام شده است.
این شرکت با تأکید بر گستره جهانی هکرهای روسی، گفت که 21 درصد از حملات خارج از اوکراین از زمان شروع جنگ، ایالات متحده را هدف قرار داده است.
به گفته مایکروسافت، در حالیکه حملات خارج از اوکراین اغلب آزار و اذیت سطح پایین بود، روسیه ممکن است در آینده ابزارهای سایبری مخرب بیشتری را انتخاب کند.
مایکروسافت مدعی شد :
«در صورتی که روسیه در میدان نبرد دچار شکستهای بیشتری شود، عوامل روسی احتمالاً به دنبال گسترش هدفگیری زنجیرههای تأمین نظامی و بشردوستانه با پیگیری حملات مخرب فراتر از اوکراین و لهستان خواهند بود.»