about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

تشخیص چهره‌ی بیومتریک به صورت نرم‌افزاری

یک استارت‌آپ آمریکایی درحال توسعه‌ی روشی است که می‌تواند بدون تکیه بر حسگرهای مختلف تنها از طریق نرم‌افزار، به تشخیص چهره بپردازد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ برخلاف رمزها، چهره افراد بسیار منحصر به فرد است. حقیقتی ساده که با قدرتمند شدن و عادی شدن فناوری بیومتریک در تلفن‌های هوشمند، در آینده‌ای نزدیک، احتمالاً در هر حوزه‌ای از تجارت سهام گرفته تا بازی‌های ویدئویی به یک ارزیابی ارزشمند تبدیل شود.
بعضی شرکت‌ها مانند اپل هنوز معتقدند حسگرهایی مانند دوربین‌های مادون‌قرمز، بهترین راه برای تشخیص چهره و نمایش آن به صورت سه‌بعدی هستند. اگرچه این فناوری در حال حاضر محدود به تلفن‌های پیشرفته است.
در مقابل استارت‌آپ کوچکی به نام فیس‌تک (FaceTec) در لاس‌وگاس تلاش می‌کند تا تشخیص چهره‌ی سه‌بعدی را تنها از طریق نرم‌افزار به تمام تلفن‌های هوشمند اضافه کند.
فناوری استارت‌آپ فیس‌تک، زوم (ZoOm) نام داشته و از شیوه متفاوتی نسبت به اپل برای تشخیص چهره‌ی واقعی افراد از عکس یا ویدئو استفاده می‌کند. این فناوری به مواردی مانند حرکت چهره و دور و نزدیک شدن آن از دوربین توجه دارد و تصاویر در حال ضبط را با نمونه‌های ذخیره شده مقایسه می‌کند.
حرکت شرکت‌ها به سمت جایگزینی رمز ورود در تلفن‌های هوشمند از سال‌ها قبل آغاز شده و فناوری‌های بیومتریکی مانند اثرانگشت و اسکن عنبیه چشم و تشخیص چهره را وارد این ابزارها کرده‌اند؛ اما در بعضی مواقع موفقیت چشمگیری در این زمینه کسب نکرده‌اند.
با این حال، تشخیص چهره به طور خاص محبوبیت بیشتری پیدا کرده و اپل با داشتن فناوری تشخیص چهره در تلفن‌های رده‌بالای خود که از ماه نوامبر 2017 عرضه خواهد شد، ممکن است به شرکت‌هایی مانند فیس‌تک کمک کند تا با داشتن این ویژگی در بازار شناخته بشود.
کوین آلن تاسی (Kevin Alan Tussy)، مدیرعامل فیس‌تک توضیح داد این شرکت نزدیک به چهار سال روی سیستم تشخیص هویت کار می‌کند و امیدوار است شرکت‌هایی مانند بانک‌ها و خدمات‌ پرداختی، آن را به برنامه‌های خود اضافه کنند. البته این دستاورد به صورت رایگان در دسترس کسب‌وکارها کوچک، شرکت‌های آموزشی و غیرانتفاعی قرار دارد.
هم‌اکنون چندین بانک در به صورت آزمایش از محصول یاد شده استفاده کرده و تاسی بهره‌مندی از آن را به دیگر توسعه‌دهندگان نیز توصیه می‌کند.
نسخه‌ی آزمایشی دستاورد شرکت فیس‌تک «زوم لاگین» (Zoom Login) نام داشته، برای اندروید و iOS منتشر شده است. این نسخه تنها مراحل ثبت‌نام و تایید هویت را برای نمایش عملکرد فناوری یاد شده به نمایش می‌گذارد.
کاربر برای ثبت‌نام در برنامه ابتدا باید تلفن هوشمند را در زوایا و فاصله‌های مختلفی از صورت خود قرار داده و تصویر سلفی تهیه می‌کند. این عمل در زمان وارد شدن به حساب کاربری مجدداً تکرار خواهد شد. این کار حتی در تاریکی هم امکان‌پذیر است و مصرف‌کننده می‌تواند وارد حساب خود بشود؛ زیرا کادر سفید اطراف تصویر، چهره‌ی او را روشن می‌کند.
تاسی اظهار کرد، زوم چندین فریم را انتخاب کرده و تغییرات ویژگی‌های اعضای صورت مانند بینی را در زمان دور و نزدیک کردن تلفن، تجزیه‌وتحلیل می‌کند. به علاوه این نرم‌افزار تصاویر را مستقیماً روی ابزار کاربر بررسی می‌کند و داده‌ها از آن خارج نمی‌گردند. لازم به ذکر است این برنامه حتی روی محصولات رده‌ی پایین‌تر هم اجرا می‌شود.
ماریوس ساویدز (Marios Savvides)، مدیر «مرکز بیومتریکز سای‌لب» (CyLab Biometrics Center) در دانشگاه کارنگی ملون اشاره کرد که روش فیس‌تک منطقی است و باید برای مقابله با برخی حملات جعل (spoofing attacks) مورداستفاده قرار گیرد تا برای مثال مجرمانی که از عکس کاربر برای نفوذ به ابزار آن‌ها بهره می‌گیرند، متوقف گردند؛ اما وی از بابت دسترسی به تلفن با یک ماسک 3 بعدی مطمئن نیست. در حالی که که اپل اشاره می‌کند، هوش مصنوعی آن‌ها برای این منظور آموزش دیده است.
تاسی ادعا کرد هوش مصنوعی شرکت مذکور توانایی تشخیص ماسک یا نمونه‌ی تقلبی را دارد. دقت زوم به نحوه پیکربندی آن بستگی داشته، دارای نرخ اشتباه یک به 50 هزار است. این میزان با خطای حسگر «Touch ID»، برابر بوده و از طرفی نرخ «Face ID» نیز یک به میلیون اعلام شده است.
با این حال ریچ موگول (Rich Mogull) تحلیلگر و مدیرعامل شرکت امنیتی سکیوروسیس (Securosis) اعتقاد دارد اتکای کامل به بستر نرم‌افزاری به این معنا است که حفاظت‌های سخت‌افزاری بیشتری برای دستیابی به همان سطح امنیتی فناوری اپل مورد نیاز است.
موگول گفت:

فیس‌تک مطمئناً می‌تواند فناوری خود را به کار بگیرد. این نوآوری از تشخیص چهره‌ی دوبعدی امن‌تر است؛ اما اگر دستاورد یاد شده به همان اندازه‌ی روش‌های جایگزینی که در حال اتخاذ آن هستیم، امن بوده و مورد استفاده قرار گیرد، من شگفت‌زده می‌شوم

Paragraphs
تشخیص
تشخیص چهره بیومتریک
تازه ترین ها
افزایش
1403/10/24 - 07:06- اروپا

افزایش 70 درصدی حملات سایبری روسیه علیه اوکراین

به گفته کارشناسان، حملات سایبری روسیه علیه اوکراین در سال گذشته 70 درصد افزایش یافته و 4315 حمله به زیرساخت‌های حیاتی ثبت شده است.

تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.