ترس آمریکا و اسرائیل از نفوذ سایبری ایران
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ بوآز دولِف (Boaz Dolev)، مدیر عامل شرکت امنیت سایبری «ClearSky» گفت که تیم هکرهای ایران اخیراً بیش از هر زمان دیگری به توانایی نفوذ و کنترل پهپادهای اسرائیلی و آمریکایی نزدیک شده است.
او در کنفرانس مؤسسه مطالعات امنیت ملی (INSS) به ایران اشاره کرد و با ادعای برخی روندهای خطرناک ناشی از بخش سایبری جمهوری اسلامی، عنوان کرد :
«تهران در حال گسترش قابلیتهای سایبری خود در هر عرصهای، از جمله تلاشهای مداوم برای هک هواپیماهای بدون سرنشین و توسعه قابلیتهای «روز صفر»، است.»
کارشناسان معتقدند که تهدید استفاده گسترده از قابلیتهای «روز صفر» عموماً فقط مربوط به ایالات متحده، روسیه و چین است که میتوانند کل بخشها، بهویژه زیرساختها را با استفاده از قابلیتهای سایبری ساکت کنند.
تا پیش از این، دولِف مدعی شده بود که تواناییهای ایران در روز صفر محدود تلقی میشود، اگرچه رژیم در آوریل ۲۰۲۰ جنبههایی از بخش آب اسرائیل را هک کرد.
وی افزود :
«ایران علاوه بر بهبود تواناییهای خود، برای اولین بار شروع به اشتراک تهاجمیتر ابزارهای حمله سایبری با حزبالله کرده است. به نظر میرسد جمهوری اسلامی به دنبال چند برابر کردن جبهههایی است که بیتالمقدس از آنها باید در عرصه سایبری مانند دنیای فیزیکی از خود دفاع کند.»
وبسایت اسرائیلی اورشلیم پست در این راستا نوشت که علاوه بر نزدیکتر شدن مسکو و تهران در به اشتراک گذاشتن سلاحهای فیزیکی، بخشی از موفقیت تهران شامل مواردی است که به نظر میرسد سلاحهای سایبری روسیه به دست ایران بیفتد.
حملات سایبری ایران
مدیر عامل شرکت امنیت سایبری ClearSky همچنین ادعا کرد :
«ایران به دولتهای دیگر مانند آلبانی حمله سایبری کرده است. حمله سایبری تهران موفقیتآمیز بود، زیرا در لحظهای که قرار بود کنفرانس گروه مجاهدین خلق در آلبانی برگزار شود، شبکههای کشور را از بین برد. نه در همه موارد، اما ایران بیشتر اوقات اعتبار عمومی را برای حملات سایبری خود دریافت میکرد که نشانه افزایش اعتماد و بلوغ است. با توجه به این مسئله که میتوان هر آیتم شبکهای را هک کرد، من اعتقاد دارم که شبکهها و وسایل نقلیه دفاعی اسرائیل ممکن است هک شده باشند.»
او اظهار داشت که ایران این موفقیتها را برای حفظ توانایی خود در انجام جاسوسی فاش نکرده است، در حالیکه مقامات دفاعی اسرائیل برای جلوگیری از شرمساری یا افشای میزان آسیبدیدگی سیستمهایشان، هکها را ساکت نگه داشتهاند.
بنابر ادعای دولِف، بین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت اطلاعات ایران، حدود 10 واحد از ابزارهای سایبری برای حمله به دیگران استفاده میکنند که تمرکز اصلی آنها بر آمریکا، اسرائیل و ناراضیان داخلی ایران است.