تراشه ۳ نانومتری اپل ای ۱۶ برای آیفون ۱۴ با قدرتی بینظیر
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ در پردازندههای مبتنی بر معماری ARM شرکت اپل از هستهها و پردازشگرهای گرافیکی سفارشی استفاده میشود. از طرفی شرکت سازنده، سیستم عامل آی او اس را برای اجرا روی آنها به طور کامل بهینه کرده است؛ تراشه و سیستم عامل آیفونها و آیپدها اختصاصی بوده و شرکت دیگری قادر به استفاده از آنها نیست.
چیپست A13 بهکاررفته درگوشیهای خانواده آیفون ۱۱ و همچنین آیفون اس ای ۲۰۲۰ را در نظر بگیرید. هستههای پردازنده آن در مقایسه با آنچه شرکتهای سازنده گوشیهای اندروید به کار میبرند کارایی و قدرت بیشتری دارند. این موضوع یکی از دلایل عمر باتری بهتر گجت های آی او اسی اپل باوجود داشتن ظرفیت پایینتر از پرچمداران اندرویدی است. طبق اطلاعات جدید همه این موفقیتها در تراشه اپل ای ۱۶ نیز تکرار خواهند شد.
اما پیش از آن، نگاهها به تراشه اپل ای ۱۴، مختص گوشیهای خانواده آیفون ۱۲ سال ۲۰۲۰، دوختهشده است. این چیپست که به نظر یک نمونه اولیه قدرت گرفته از آن بهتازگی در Geekbench رؤیت شده است، احتمالاً اولین تراشه ۵ نانومتری دنیا نام خواهد گرفت. مهمترین ویژگیهای آن را باید دستیابی به فرکانس کاری بالاتر از ۳ گیگاهرتز برای نخستین مرتبه در دنیای تراشههای موبایل و کسب امتیازی بینظیر در Geekbench به لطف آن عنوان کرد.
اگر در آیفون ۱۲ از تراشهای ۵ نانومتری استفاده شود، آیفون ۱۳ نیز از چیپستی با فناوری ساخت مشابه، اما بهبودیافته در مقایسه با قبل، بهره خواهد برد.
اپل ای ۱۶ اولین تراشه ۳ نانومتری دنیا است
خبری از Digitimes، بلندپروازیهای TSMC بهعنوان شرکت سازنده تراشههای آیفونها و آیپدها، را نشان داد. این شرکت توسعه تراشه اپل ای ۱۶ را آغاز کرده و در حال آزمونوخطای فناوری ساخت تراشههای ۳ نانومتری است!
گفته میشود این چیپست ساز تولید انبوه اولین تراشه ۵ نانومتری دنیا یعنی A14 را آغاز کرده و در کنار آن مشغول آزمایش و توسعه نسل جدید و بهبودیافتهاش برای آیفون ۱۳ است. در کنار آنها، TSMC به اولین چیپست ۳ نانومتری دنیا چشم دارد. در سال ۲۰۲۱ تعداد زیادی مورد آزمایش قرارگرفته و در سال ۲۰۲۲ به مرحله تولید انبوه خواهد رسید. با دنبال کردن روال همیشگی اپل در نامگذاری چیپستهای خود، به نام اپل ای ۱۶ برای این تراشه خواهیم رسید.
فناوری طراحی ۳ نانومتری را آستانهای برای شرکتهای سازنده تراشه عنوان میکنند. به عبارتی در اینجا آنها، به سقف محدودیت در طراحی برخورد خواهند کرد. انتظار داریم اولین گوشی آیفون قدرت گرفته از چنین تراشهای، یک محصول بینظیر ازنظر دوام باتری و توان پردازشی باشد.