تدوین دستورالعمل امنیت سایبری گروه G7
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ پس از هک سامانهی سوئیفت، نگرانی سیاستمداران از فقدان امنیت سایبری مطلوب در بخش مالی جهانی افزایشیافته است. در ماههای اخیر، سوئیفت بارها مورد حمله سایبری قرارگرفته است که سرقت 81 میلیون دلار از بانک مرکزی بنگلادش در ماه فوریه را شامل میشود.
بر اساس گزارش وزرای اقتصاد گروه G7 و بانکهای مرکزی، تهدیدات سایبری در حال رشد هستند. این حملات خطرناکتر و متنوعتر از گذشته، همچنان ادامهدارند و مهمترین تهدید برای سیستم مالی جهان محسوب میشوند.
راهبردهای یادشده که مقامات آنها را اصول غیر الزامی اعلام کردهاند، در سه صفحه و از سوی وبگاههای دولتی گروه G7 منتشرشده است. این گروه کشورهای بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و آمریکا را شامل میشود.
یکی از مقامات وزارت خزانهداری آمریکا، این دستورالعمل را تلاشی برای ترغیب شرکتها به افزایش امنیت سایبری و مدیریت مخاطرات در حوزهی فضای مجازی، توصیف کرده است.
به ادعای این گزارش، سارقان سایبری تاکنون مؤسسات مالی بزرگ و کوچکی چون بانک جیپیمورگان (JPMorgan) آمریکا، بانک دلآسترو (del Austro) اکوادور و بانک تینفونگ (Tien Phong) ویتنام را بارها هدف قرار دادهاند.
به گزارش مسئولان امنیتی بانک مرکزی آمریکا، در طول سالهای 2011 تا 2015، بیش از پنجاه حملهی سایبری به سامانههای این سازمان، شناساییشده است.
طبق راهبرد یادشده؛ دولتها به آگاه ساختن یکدیگر در مورد تهدیدات مشترک و همکاری برای مهار نقض سیستمهای رایانهای میپردازند و شرکتها را تشویق به اشتراک گذاشتن اطلاعات و درخواست کمک در زمان نیاز میکنند.