تحقیقات دانشگاه استرالیا برای افزایش انعطافپذیری سایبری در خودروهای خودران
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دانشگاه «RMIT» واقع در ملبورن شریک سلفی (SELFY)، یک پروژه تحقیقاتی جدید اروپایی با هدف ایمنتر کردن وسایل نقلیه دیجیتالی متصل، است. انتظار میرود تا سال 2026 تقریباً 50 میلیون خودروی متصل و خودران به عنوان بخشی از اکوسیستم تحرک خودمختار متصل (CCAM) در اروپا در گردش باشند که در آن کاربران جاده نه تنها با یکدیگر بلکه با سایر عناصر زیرساخت حملونقل تعامل دارند.
در حالیکه به نظر میرسد اکوسیستم تحرک خودمختار متصل هماهنگی ترافیک جاده را، به عنوان مثال با ارائه داده های بلادرنگ در مورد شرایط رانندگی یا ازدحام آتی در بزرگراه، بهبود میبخشد، افزایش اتصال دیجیتال خطر حملات مخرب را به سیستم افزایش میدهد. این موارد شامل حملات سایبری یا رویدادهای تروریسم سایبری است که علاوه بر ایجاد اختلال در تحرک، باعث آسیب نیز میشود.
بنابراین، ابزارهای خودارزیابی، حفاظت و درمان برای یک اکوسیستم تحرک خودمختار متصل قابل اعتماد و انعطافپذیر یا به اختصار SELFY توسعه یافت. این یک همکاری تحقیقاتی با بودجه اروپا بین هماهنگ کننده پروژه «Eurecat» و RMIT از آغاز همکاری آنها در ماه می سال 2021 است. RMIT به عنوان یک شریک مرتبط در این پروژه، یک محقق را در کنار «Technische Hochschule Ingolstadt» در آلمان نظارت خواهد کرد.
مدیر تحقیقات مرکز تحقیقات و نوآوری امنیت سایبری (CCSRI) دانشگاه، دانشکده فناوریهای محاسباتی، اظهار داشت که این دانشگاه با تخصص در تکنیکهای هوش مصنوعی برای شناسایی حملات سایبری در سیستمهای توزیعشده در مقیاس بزرگ کمک خواهد کرد.
در عین حال، SELFY ابزارهای مشترکی را با هدف افزایش امنیت، حفاظت و انعطافپذیری محیط اکوسیستم تحرک خودمختار متصل در برابر حملات سایبری یا اقدامات مخرب مثلاً با شناسایی وسایل نقلیه آسیبپذیر و نقضهای امنیتی توسعه خواهد داد.
پس از تأیید موفقیتآمیز ابزارها در آزمایشگاه، تیم پروژه 3 سناریو را در محیطهای واقعی و کنترل شده برای نشان دادن عملکرد و اثربخشی آنها خواهد ساخت.
از آنجایی که مقررات اروپایی اجباری کردن گواهیهای امنیت سایبری برای وسایل نقلیه دیجیتالی متصل را آغاز میکند، تیم تحقیقاتی انتظار دارد که جعبه ابزار بهوسیله سازمانهای مختلف مدیریت ترافیک و زیرساخت اتخاذ شود و خودآگاهی، انعطافپذیری خود و اعتماد را در بین کاربران جاده فراهم کند.
تاری (Tari) در کنار ابراهیم خلیل (Ibrahim Khalil)، دانشیار «Fengling Han» و شبنم کسری کرمانشاهی از دانشکده فناوریهای محاسباتی RMIT، روی SELFY کار خواهد کرد که شروع رسمی آن در ماه ژوئیه سال جاری برگزار شد. کنسرسیوم پروژه شامل 16 شریک از 8 کشور از جمله استرالیا، اسپانیا، فرانسه، آلمان، اتریش، هلند، ژاپن و ترکیه است.
تحقیقات اخیر نشان میدهد که بازار جهانی خودروهای خودران در دوره پیشبینی 2021-2028 با 31.3 درصد نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) رشد کند و به 11.03 میلیارد دلار برسد. در سال 2020، ارزش بازار 1.45 میلیارد دلار بود.
این رشد در بازار را میتوان به توسعه سریع فناوریهای پردازش حسگر، الگوریتمهای تطبیقی، نقشهبرداری با وضوح بالا و قرار دادن فناوریهای ارتباطی زیرساخت به خودرو و خودرو به خودرو نسبت داد که شرکتهای متعددی را برای بزرگنمایی خود و قابلیتهای تولید و هدایت اتوماسیون خودرو به سطحی بالاتر اطمینان میدهد.
کمیسیون ملی حمل و نقل استرالیا، رویکرد برنامه خودکار خودروهای استرالیا (2020) برنامه اصلاح خودروهای خودکار فعلی کشور را شامل هدف، کارهای تکمیل شده تا به امروز، اصلاحات برنامهریزی شده بیشتر و تعامل با آژانسهای دیگر تشریح میکند. با پیشرفت کار، سند بهروزرسانیهای منظم دریافت میکند.
در حال حاضر، چندین اصلاحات موازی برای دستیابی به مقررات پایان به انتها برای وسایل نقلیه خودکار در حال توسعه است. وزرای حمل و نقل قبلاً با چندین تصمیم کلیدی در سیاست موافقت کردهاند، از جمله :
- افراد تحت کنترل از نظر قانونی
- توسعه قانون ملی رانندگی هدفمند
- ایمنی در ورود به بازار (اولین عرضه)
دولت فدرال در حال حاضر اولین توصیههای تأمین مورد توافق از سیستم تضمین ایمنی پروژه خودروهای خودکار را نیز اجرا میکند.