تحریم شهروندان آلمان از سوی روسیه به دنبال تحریمهای سایبری اتحادیه اروپا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ وزارت خارجه روسیه در گزارشی اعلام کرد برخی کارکنان ارشد سازمانهای اطلاعاتی و انتظامی جمهوری فدرال آلمان از سوی روسیه تحریم شدند.
بر طبق گزارش سرویس مطبوعاتی وزارت امور خارجه روسیه، مدتهاست سوژه «رد پای روسیه» در هک شبکههای رایانهای بوندستاگ آلمان در سال 2015 از موضوعات داغ کمپینهای سیاسی رسانهای برلین بوده است. این اقدام باهدف ایجاد بهانه برای اعمال بسته جدیدی از تحریمهای یکجانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه انجامشده است. تحریمها 22 اکتبر 2020 از سوی اتحادیه علیه دو شخص حقیقی و یک شخص حقوقی روس اعمال شدهاند.
روسیه بارها به طرفین آلمانی پیشنهاد کرده است بر اساس اطلاعاتی که ظاهراً در اختیاردارند و از امکان دست داشتن شهروندان روسیه در رویداد 2015 حکایت دارند، گفتگوهای تخصصی برگزار کنند تا منشأ فعالیتهای سایبری مخرب را شناسایی کنند، اما مقامات جمهوری فدرال آلمان مصرانه این پیشنهادها را نادیده گرفتهاند.
چنین رویکردی نشان میدهد برلین هیچوقت به تحقیقات واقعی در مورد بهاصطلاح پرونده هکرهای روس علاقهمند نبوده است و تمام اتهامات نوعی تحریک و فتنهانگیزی علیه روسیه بوده است.
مسکو در پاسخ به اقدامات مخرب اتحادیه اروپا برخی شهروندان، کارکنان ارشد ساختارهای اطلاعاتی و انتظامی و وزارت دفاع آلمان را در لیست سیاه تحریمها قرار داده و ورودشان به خاک روسیه را ممنوع کرده است.
این محدودیتها بر اساس قانون فدرال 15 آگوست 1996 «خروج از فدراسیون روسیه و ورود به فدراسیون روسیه» اعمال شده است.
بنابرگفته مقامات وزارت خارجه روسیه، چنانچه خط رویارویی از سوی مقامات آلمان ادامه یابد، حق واکنش و اعمال محدودیتهای بعدی برای روسیه محفوظ خواهد بود.
اوایل ماه می سال 2020 دادستان کل آلمان و FBI شهروند روس به نام دمیتری بادین را به اتهام مشارکت در حمله به بوندستاگ این کشور تحت پیگرد بینالمللی قراردادند.
سازمانهای انتظامی آلمان مدعی شدند بادین عضو گروه هکری فنسی بیر بوده و اقدام به جاسوسی و سرقت دادههای رایانهای کرده است.
اتحادیه اروپا نیز به دنبال درخواست آلمان مبنی بر تحریم سایبری عاملان حمله سایبری به بوندستاگ آلمان در سال 2015 اقدام به تحریم شهروندان روسیه کرد.
بنابراظهارات سرگئی لاوروف، روسیه در سالهای 2019 و 2020 حملات گستردهای از سوی آلمان به تأسیسات و سازمانهای خود ثبت کرده است.
مرکز ملی هماهنگیهای روسیه در حوزه رخدادهای رایانهای از ماه ژانویه سال 2019 تا اواخر ماه می سال 2020 حدوداً 75 حمله سایبری از سوی آلمان به منابع روسیه و بیش از 50 سازمان دولتی این کشور ثبت کرده است.
به گفته لاوروف، روسیه 75 نامه و اطلاعیه به طرف آلمانی ارسال کرده و تنها 7 مورد پیام رسمی دریافت کرده است که در آنها پاسخی به مسائل اصلی مطرحشده ازجمله گفتگوی تخصصی در این حوزه، ارائه نشده است.