تحریم شرکتهای فناوری روسیه توسط اتحادیه اروپا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ اتحادیه اروپا یازدهمین بسته تحریمی را علیه روسیه با ادعای اقدامات غیرقانونی این کشور علیه اوکراین اعلام کرد و این بار سعی دارد با ارائه دهندگان و نهادهای کلیدی فناوری اطلاعات مسکو که برای فرار از ممنوعیت صادرات تأسیس شدهاند، مقابله کند.
شرکتهای فناوری اطلاعات اروپا قصد دارند به همکاری با سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) و/یا وزارت صنعت و تجارت این کشور آسیب برسانند و مجوزهایی دارند که آنها را از اسرار دولتی مطلع میکند یا اجازه کار روی سلاحها و سایر تجهیزات نظامی را دارند. یک معیار جدید برای تحریمهای موجود به این معنی است که این شرکتها میتوانند از سیستم مالی جهانی جدا شوند و در غیر این صورت برای نهادهای تجاری و عمومی که با اتحادیه اروپا ارتباط دارند، پذیرفته نیستند.
پس از اینکه شورای اروپا ادعا کرد که جنگ اطلاعاتی ابزاری کلیدی برای اجرای جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین و نقض فاحش قوانین بینالمللی و اصول منشور سازمان ملل متحد است، شرکتهای فناوری اطلاعاتی روسیه به فهرست تحریمهای اروپا اضافه شدند.
دور یازدهم تحریمها همچنین تلاش میکند مانع از رسیدن فناوری به روسیه شود.
همانطور که وبگاه تخصصی «The Register» قبلاً گزارش کرده بود، مقامات ایالات متحده قصد دارند از مسیرهای فرار شامل ارسال فناوری تحریم شده به روسیه از طریق کشورهای ثالث، جلوگیری کنند، اما برآوردها نشان میدهد که بیش از 2 میلیارد دلار کیت قاچاق به این کشور رسیده است.
به نظر میرسد اروپا نگرانیهای مشابهی دارد زیرا آخرین دور تحریمها شامل یک ضد دور زدن تقویتشده است که به اتحادیه اروپا اجازه میدهد فروش، عرضه، انتقال یا صادرات کالاها و فناوریهای تحریمشده مشخص را به کشورهای ثالث خاصی که حوزههای قضایی آنها در خطر دور زدن مستمر و به ویژه بالا در نظر گرفته میشود، محدود کند.
اتحادیه اروپا میخواهد این اقدام یک اقدام استثنایی و آخرین راهحل زمانی باشد که سایر اقدامات فردی و اطلاعرسانی اتحادیه به کشورهای ثالث مربوطه برای جلوگیری از دور زدن ناکافی باشد.
تحریمهای بازنگریشده، 87 نهاد واقع در چین، ازبکستان، امارات متحده عربی، سوریه و ارمنستان را به لیستهای تحریم، که قبلاً فقط بهوسیله سازمانهای روسی و ایرانی تشکیل میشد، اضافه شدند.
دور جدید تحریمها همچنین 15 فناوری دوگانه دیگر را که در میدان نبرد در اوکراین یافت شدهاند شناسایی و صادرات آنها به روسیه را ممنوع کرد. سوئیس برای کمک به این تلاش گام برداشته است.
همچنین صادرات تمام خودروهای الکتریکی و هیبریدی و همچنین تمام خودروهای با موتورهای 1900 سانتی مترمکعب یا بزرگتر ممنوع شده است.
بیانیه اتحادیه اروپا درباره تحریمهای جدید مدعی است که محدودیتهای قبلی گزینههای سیاسی و اقتصادی مسکو را بهطور قابلتوجهی محدود کرده، زیرا باعث فشار مالی بزرگ و تضعیف ظرفیت صنعتی و فناوری روسیه شده است.
این ارزیابی قبل از رویدادهای خارقالعاده 72 ساعت گذشته انجام شد که در آن یک نیروی مزدور که بیشتر نبردهای خط مقدم مسکو را انجام میداد، در پایتخت پیشروی و به هواپیماهای روسی شلیک کرد، اما سپس عقبنشینی کرد.
بنابراین، کارشناسان معتقدند که دور جدید تحریمها ممکن است کمترین نگرانی فعلی ولادیمیر پوتین باشد، اما نماد این است که چرا او این نگرانیها را دارد.