تجارت الکترونیک، رتبه اول کلاهبرداری در وب تاریک
یکی از اقلام کلاهبرداری در وب تاریک کارتینگ (Carding) است. کارتینگ، به استفاده و تخلیه وجه به صورت غیر قانونی از یک حساب یا کارت بانکی بدون رضایت مالک آن گفته می شود. انجام چنین فعالیتی نیازمند تخصص بالایی در زمینه های کامپیوتری است به طوری که برخی چنین اقدام خرابکارانه ای را یک هنر می دانند.
کارشناسان حوزه سایبری رشد روزافزون مخاطبان تجارت الکترونیک را دلیل افزایش انگیزه کلاهبرداران برای ورود به این حوزه می دانند. همان طور که در خبر «افزایش 30 درصدی کلاهبرداری در تجارت الکترونیک» بیان شد، عدم آشنایی مردم با موارد امنیتی، عمده ترین مسئله ای است که موجب می شود کلاهبرداران اینترنتی با استفاده از تکنیک های مختلف بتوانند اطلاعات کاربران را به سرقت برند و آن را آزادانه در فضای وب تاریک به فروش رسانند.
هشدار: سارقان اینترنتی قادر هستند با استفاده از کد بین (BIN) شماره کارت، مقدار موجودی حدودی آن را بیابند. حتی برخی از آنان می توانند میزان فعالیت حساب بانکی کاربر را بدست آورند. لذا در حفظ اطلاعات کارت باید بسیار حساس بود.
این کلاهبرداران پس از سرقت اطلاعات حساب یا کارت، وجوه آن را به مؤسسات مالی آنلاین که خدمات انتقال پولی مانند پی پال (PayPal)، وردرمیت (WordRemit)، سندویو (SendWave)، اسکریل (Skrill) و نیتلر (Neteller) ارائه می کنند، انتقال می دهند. به دلیل توانایی بالای این مؤسسات در پذیرش کارت ها به عنوان منبع تأمین مالی، سارقان از این شیوه استفاده می کنند تا بعداً در فروشگاه های وب تاریک، حساب های غیر قابل شناسایی را به فروش برسانند.
پس از سرقت وجه، آیا امکان بازپرداخت آن وجود دارد؟
برخی از مؤسسات یاد شده این امکان را دارند تا در صورت اثبات سرقت، وجه مسروقه را به حساب صاحب اصلی برگردانند و پس از آن حساب را مسدود سازند تا صاحب اصلی آن به صورت حضوری اقدام به دریافت وجه خود کند. اما در برخی حالات ممکن است ردیابی وجه مسروقه به سرانجام نرسد و مالک حساب هیچگاه نتواند پول خود را پس گیرد. لذا رعایت نکات امنیتی در حفظ اطلاعات بانکی بسیار حیاتی است.