تبدیل هواپیما به پهپاد توسط نیروی هوایی آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ دانشمندان نیروی هوایی آمریکا اعلام کردند در حال آزمایش یک کیت روباتیک هستند که میتواند هرگونه هواپیمایی را به صورت مجازی به یک وسیله بدون خلبان تبدیل کند. این پروژه روبوپایلوت (ROBOpoilot) نام دارد.
اولین دلیل تمایل آمریکا به فناوری مذکور، پرهزینه بودن تولید هواپیما و پهپاد است. ارتش این کشور از سالها قبل تحقیقات خود را روی بهبود ابعاد و ظاهر پهپادها آغاز کرده است. برای مثال میتوان به «MQ-9 Reaper» شرکت جنرال اتومیک (General Atomics) اشاره کرد که ساخت آن 15 میلیون دلار هزینه دارد؛ اما باید توجه داشت همانطور که گفته شد، نمونههای بسیار گرانقیمتتر نیز در میان پهپادها دیده میشوند. برای مثال میتوان گلوبال هاوک «RQ-4» با هزینهای حدود 220 میلیون دلار اشاره کرد. این پهپاد حتی از نمونههای مسافربری نیز بسیار گرانقیمتتر است.
آلاک داس (Alok Das)، پژوهشگر ارتش آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی هوایی گفت: «تصور کنید بتوانید هواپیماهای مخصوص حملونقل هوایی مانند سسنا (Cessna) و پیپر (Piper) را با کمترین هزینه و زمان ممکن به نمونههای بدون سرنشین تبدیل کنید. سپس آنها به صورت خودمختار به سمت مقصد پرواز کرده و در نهایت دوباره به پیکربندی اصلی خود بازمیگردند. همهی این دستاوردها بدون ایجاد تغییرات دائمی در یک هواپیما حاصل میشوند.»
نیروی هوایی آمریکا به منظور توسعه پروژه روبوپایلوت با «DZYNE Technologies» همکاری میکند. این فناوری دقیقاً به مانند خلبانهای انسانی با سامانههای کنترل پرواز ارتباط برقرار کرده، دکمههای صحیح را میفشارد، موقعیت سوییچها را تغییر میدهد، سرعت را تغییر داده و شاخصهای مختلف را اندازهگیری میکند. به علاوه به صورت همزمان از حسگرهایی مانند موقعیتیاب جغرافیایی و واحد اندازهگیری انرسی (برای ردیابی محل فعلی، بدون موقعیتیاب جغرافیایی کاربرد دارد) بهره میبرد تا اطلاعات آگاهی موقعیتی را کسب کند. رایانه این دادهها را پردازش میکند تا بهترین تصمیم برای کنترل هواپیما گرفته شود.
زمانی که پرواز تمام شد، میتوان کیت را به سادگی از هواپیما جدا کرد تا دوباره به همان تنظیمات سابق برگردد. این ابزار در تاریخ 9 آگوست 2019 با موفقیت آزمایش شد. با وجود این نمیتوان انتظار داشت در آیندهی نزدیک بهخصوص در صنعت نظامی از آن استفاده شود.