تایید حادثه امنیتی فناوری اطلاعات توسط غول فناوری سوئیسی
به گزلرش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، وبسایت بلیپینگ کامپیوتر (BleepingComputer) پنجشنبه شب گزارش داده بود که گروه باج افزاری بلک باستا (Black Basta) در 7 می به این شرکت حمله کرده است. چندین منبع ناشناس به این خبرگزاری گفته اند که حمله باجافزاری، اکتیو دایرکتوری ویندوز شرکت را هدف قرار داده و صدها دستگاه را تحت تأثیر قرار داده است.
در بیانیهای به خبرگزاری ریکوردد فیوچر نیوز (Recorded Future News) در روز جمعه، سخنگوی ای بی بی تایید کرد که با یک حمله سایبری سروکار دارد، اما نمیگوید که آیا این حمله از نوع باجافزاری است یا خیر.
برای رسیدگی به این وضعیت، ای بی بی اقداماتی را برای مهار این حادثه اتخاذ کرده و همچنان به اتخاذ آن ادامه می دهد. این اقدامات مهاری منجر به ایجاد برخی اختلالات در عملیات آن شده است که این شرکت در حال رفع آن است.
ای بی بی با دولت های سراسر جهان از جمله آژانس های فدرال ایالات متحده، همکاری می کند و فناوری صنعتی را در اختیار طیف وسیعی از تولیدکنندگان بزرگ مانند هیتاچی و ولوو قرار می دهد.
سخنگوی این شرکت می گوید:
اکثریت قریب به اتفاق سیستم ها و کارخانه های آن در حال حاضر راه اندازی شده اند و ای بی بی همچنان به خدمات رسانی ایمن به مشتریان خود ادامه می دهد. ای بی بی به کار مجدانه با مشتریان و شرکای خود برای حل این وضعیت و به حداقل رساندن تأثیر آن ادامه خواهد داد.
این شرکت تجهیزات الکتریکی و رباتیک، درآمدی نزدیک به 30 میلیارد دلار در سال 2022 گزارش کرده و بیش از 105 هزار کارمند در سراسر جهان دارد.
ای بی بی همچنین با دولت های شهرهای بزرگ مانند شهر هوشی مین، نشویل، ساراگوسا در اسپانیا و نیز سنگاپور، در پروژه های زیرساختی همکاری نزدیک دارد.
ای بی بی همچنین خاطرنشان می کند که بیش از 40 تاسیسات مهندسی، تولید، تحقیقات و خدمات مستقر در ایالات متحده را با سابقه اثبات شده در خدمت انواع سازمان های فدرال از جمله وزارت دفاع، مانند نیروی مهندسین ارتش ایالات متحده، و آژانس های غیرنظامی فدرال مانند وزارتخانه های کشور، حمل و نقل، انرژی، گارد ساحلی ایالات متحده و همچنین خدمات پستی ایالات متحده، اداره می کند.
گروه باجافزاری بلک باستا در پشت حملات پرمخاطب به انجمن دندانپزشکی آمریکا، اپراتور مزرعه بادی آلمان (Deutsche Windtechnik) و اخیراً شرکت برونسپاری انگلیسی کپیتا (Capita) بوده است.
محققان امنیت سایبری، کارتل طولانی مدت جرایم سایبری فین7 (FIN7) را به عملیات باج افزاری بلک باستا در سال گذشته گره می زنند.