تاریخچه بی اعتمادی چین به مایکروسافت
در اسنادی که ادوارد اسنودن منتشر کرده چندین مورد نفوذ به مراکز حیاتی در چین مشاهده میشود. در پی اقدام وزارت دادگستری آمریکا که پنج شهروند چینی را به اتهام نفوذ به وب سایتهای دولتی آمریکا، تحت تعقیب قرار داده، و همچنین انتشار اسنادی از دستور NSA به هکرها برای نفوذ و تخریب وب سایتهای چینی، پکن قصد دارد محصولات شرکت های مختلف آمریکایی را مورد بررسی دقیقتر قرار دهد. دولت چین با حساسیت خاصی به بررسی محصولات شرکتهایی از قبیل Microsoft, Cisco, Oracle, Intel و چند شرکت دیگر خواهد پرداخت.
روزنامههای چینی نسبت به آسیب پذیری نظام اقتصادی و سیاسی این کشور به دلیل استفاده از محصولات شرکتهای آمریکایی هشدار داده و از بانک ها و مراکز دولتی خواسته اند از محصولات مشابه که توسط شرکت های چینی تولید شده استفاده کنند. روزنامهها در مقالات خود این شرکت ها را "سربازان نگهبان" نامیده اند.
کاملا مشخص است که مقامات چینی افشاگری های اسنودن را جدی گرفته اند و این حوادث را صرفا یک هیاهوی رسانهای تلقی نکردهاند اما نباید نگرانیهای گذشته چین را فراموش نمود. چین هرگز از وابستگی به محصولات مایکروسافت راضی نبوده است.
برخی از رخدادهای حاکی از بی اعتمادی چینیها، طی سالهای گذشته از این قرار است:
-در سال 2003 مایکروسافت برای کاهش نگرانیهای امنیتی چین و 59 کشور دیگر مجبور شد بخش از Windows source code را در اختیار آنها بگذارد.
-در سال 2005 کمیسوین ملی توسعه و اصلاحات چین اعلام کرد، این کمیته قصد دارد برای رشد و تشویق رقبای بومی مایکروسافت در مسائل امنیتی، محصولات Linux را جایگزین محصولات غول نرمافزاری آمریکا نماید.
-در سال 2008، در برخی شهرهای چین کافینتها ملزم شدند به جای Windows، از سیستم عامل Red Flag Linux استفاده کنند.
-در همان سال مایکروسافت برای شناسایی ویندوزها و مجموعههای Office کپی شده در چین، اختلالاتی در رایانههای کاربران چینی ایجاد کرد. این موضوع موجب خشم عمومی کاربران چینی شد و این سوال را بوجود آورد که مایکروسافت چه کنترلهای دیگری بروی رایانههای آنها دارد.
حداقل دو دهه است که دولت چین تلاش میکند خود را از وابستگی به محصولات شرکتهای کشورهای پیشرفته ای مثل آمریکا نجات دهد. آنها تلاش میکنند فناوریهای حساس را بومی کرده و شرایط را برای بروز خلاقیت های متخصصان خود فراهم کنند. پکن حرکت شرکتهای چینی بسوی تولید و صادرات محصولات High-Tech را هدف گذاری نموده است. برای دولت چین مسائل امنیت سایبری همیشه از اولویت بالایی برخوردار بوده و آنها بشدت نگران از دست دادن زمان هستند.