تأیید حمله سایبری امریکا به روسیه توسط ترامپ
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دونالد ترامپ بهتازگی و برای اولین بار تأیید کرد که امریکا در سال 2018 آژانس تحقیقات اینترنتی روسیه را هدف حمله سایبری قرارداده است.
دونالد ترامپ در مصاحبهای دوبخشی با مارک تیسن (Marc Thiessen) گزارشگر واشنگتنپست، حمله سایبری به روسیه را تأیید کرد. ترامپ در پاسخ به این سؤال که آیا امریکا به آژانس تحقیقات اینترنتی روسیه حمله سایبری کرده، اذعان داشت بله این حمله صحت دارد.
حمله سایبری یادشده نخستین بار توسط واشنگتنپست در سال 2019 گزارش شد؛ اما بهطور علنی توسط دولت ترامپ تأیید نشده بود. در این حمله سایبری، فرماندهی سایبری امریکا در شب انتخابات میاندورهای سال 2018 این کشور، دسترسی به اینترنت در ساختمان آژانس تحقیقات اینترنتی روسیه در سنپترزبورگ را مختل کرد. آمریکاییها مدعی هستند این آژانس روسی همزمان با حضور مردم امریکا در پای صندوقهای رأی، اطلاعات نادرست منتشر کرده است.
ترامپ طی اظهاری به مارک تیسن مدعی شد، در رابطه با دخالت احتمالی روسیه در انتخابات میاندورهای هوشمندانه عمل کرده است. وی همچنین ضمن انتقاد از اوباما اظهار داشت، اوباما نیز باید قبل از انتخابات سال 2016 چنین اقدامی انجام میداد.
رئیسجمهور کنونی امریکا در ادامه به تیسن گفت:
ببینید ما این دخالتها را متوقف کردیم، در برخورد با روسیه هیچ شخصی سختگیرتر از من عملنکرده است.
دونالد ترامپ همچنین مدعی شد، اوباما برای بهرهمندی از نامزدی ریاست جمهوری هیلاری کلینتون اقدامی نکرد.
ترامپ در ادامه خاطرنشان کرد:
اوباما، قبل از انتخابات میدانست که روسیه بیکار ننشسته است.
در گزارشی دوحزبی که در ماه فوریه توسط کمیته اطلاعات سنای آمریکا منتشر شد آمده، مقامات دولت اوباما برای پاسخگویی به اقدامات هکری و مداخلهای روسیه در سال 2016 وضعیت خوبی نداشتند؛ همچنین دولت آمریکا از گزینههای سیاسی برای پاسخگویی به مداخلات انتخاباتی روسیه برخوردار نبود.
اوباما پس از انتخابات 2016 طی اقداماتی، برای افراد و آژانسهای مداخلهگر تحریمهایی وضع کرد، دهها دیپلمات روسی را اخراج کرد و بابیان انتخابات بهعنوان زیرساختی مهم، اجازه داد اقدامات بیشتری برای تأمین امنیت روند رأیگیری انجام شود.
کمیته اطلاعات سنای آمریکا و روبرت مولر (Robert Mueller) خاطرنشان کردند:
مأمورین روسی زیربنای انتخابات در هر 50 ایالت را هدف قراردادند و با موفقیت به پایگاه داده ثبتنام رأیدهندگان در ایلینویز (Illinois) و فلوریدا دسترسی پیدا کردند، هرچند هیچ مدرکی در دست نیست که نشان دهد نتیجه آراء در این دو پایگاه تغییر کرده است.
روبرت مولر همچنین اظهار داشت:
آژانس تحقیقات اینترنتی روسیه با حمایت روسیه از ابتدای سال 2014 کمپین گسترش اطلاعات نادرست راهاندازی کرد تا علاوه بر ایجاد اختلاف در امریکا، جریان انتخابات 2016 را به نفع ترامپ هدایت کند.
بعدها فیسبوک اعلام کرد که تا 150 میلیون کاربر آمریکایی قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 در معرض پستهای آژانس تحقیقات اینترنتی روسیه قرارگرفتهاند.