تأکید سنا، بر رد طرح همکاریهای مشترک سایبری روسیه و آمریکا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ لایحه جدید سیاست اطلاعاتی سنا در آمریکا، دونالد ترامپ، رئیسجمهور را از ایجاد یک کارگروه همکاریهای امنیت سایبری با روسیه منع خواهد کرد و مدیریت فعلی دولت آمریکا را مجبور میکند تا یک برنامه جامع برای مقابله با دخالتهای احتمالی روسیه در انتخابات آتی این کشور، تدوین نماید. کمیته اطلاعاتی مجلس سنا، پیشنویس این طرح را در ماه جولای تهیه کرد، اما متن کامل آن را در این ماه منتشر شد.
ترامپ، بعد از دیدار ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در حاشیه نشست G20 در ماه جولای، اعلام کرد که قصد دارد یک کارگروه بینالمللی در زمینه همکاریهای سایبری با روسیه ایجاد نماید. این صحبت ترامپ، با واکنش سریع سایر دولتمردان آمریکایی مواجه شد و سبب شد تا رئیسجمهور، سریعاً از موضع خود عقبنشینی نماید.
البته حرفوحدیثها در مورد این صحبت ترامپ، به همینجا ختم نشد و با واکنشهایی از طرف روسها، همراه گردید. برخلاف آمریکاییها که دائماً تلاش میکنند با این کارگروه مشترک مخالفت کنند، طرح مذکور به دل روسها نشسته و آنها شدیداً پیگیر موضوع هستند.
کارشناسان سایبری آمریکایی هرگونه همکاریهای مشترک اطلاعاتی در زمینه سایبر با روسها را رد کرده و مدعی هستند با کشوری که گروههای مختلف هکری را برای دخالت در انتخابات سال 2016 استخدام کرده است، بههیچعنوان وارد همکاریهای مشترک نخواهند شد.
از طرفی مقامات سایبری ایالاتمتحده، سابقه همکاریهای مشترک با روسیه درگذشته را داشتهاند و برخی از آنها، معتقدند که این همکاریهای مشترک، میتواند دارای جنبههای مثبتی هم باشد. به اعتقاد آنها، کمترین حسن این موضوع، ایجاد هنجارها و خط قرمزهایی است که عبور از آنها، میتواند سبب ورود یک چالش سایبری، به دنیای درگیریهای نظامی باشد. در پیشنویس لایحه تهیهشده، حتی اختصاص هرگونه منابع مالی به چنین اموری نیز ممنوع اعلامشده است.
علاوه بر این لایحه مذکور، همچنین به نهادهای اطلاعاتی آمریکایی و وزارت امنیت داخلی، فرصتی 90 روزه میدهد تا یک راهکار دولتی همهجانبه برای مقابله با دخالتهای سایبری روسیه در انتخابات آینده را تهیه کنند. همچنین، این لایحه، مدیر اطلاعات ملی را وادار میکند تا از این موضوع اطمینان حاصل کند که حداقل دو نفر از مقامات ارشد برگزاری انتخابات در هر ایالت، به اطلاعات محرمانه انتخاباتی دسترسی دارند و این افراد، میتوانند اطلاعات طبقهبندیشده تهدیدات را از طرف دولت فدرال دریافت کنند.
البته این لایحه، تنها به موضوع دخالتهای روسیه در انتخابات محدود نشده است و شامل موضوعاتی نظیر ارائه گزارش منظم از سوی مدیر بخش اطلاعات ملی در مورد آسیبپذیریها نیز میشود.
مقامات دولت پیشین آمریکا، مدعی هستند در زمان مدیریت باراک اوباما، بیش از 90 درصد آسیبپذیریهای جدید در تجهیزات صنعتی از بین رفته و وصله شده است، ادعایی که به نظر میرسد کمی با واقعیت موجود در دنیای سایبری آمریکا فاصله داشته باشد. البته هنوز دولت جدید آمریکا، هیچ درصد و آمار مشخصی از میزان برطرف کردن آسیبپذیریها در این کشور، اعلام نکرده است. برخی کارشناسان امنیتی معتقدند از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ، آسیبپذیریها رشد بالایی داشتهاند و دولت جدید آمریکا، هیچ برنامه مدونی برای مقابله با تهدیدات سایبری ندارد.
یکی دیگر از طرحهایی که در پیشنویس این لایحه، مدنظر قرار داده شد، اجرای برنامهای برای اشتراکگذاری اطلاعات آسیبپذیریها و تهدیدات سایبری در بخش انرژی است و باید هر شش ماه یکبار، گزارش منظمی از تلاش دولتهای خارجی برای تأثیرگذاری بر بخشهای راهبردی نظیر انرژی و شبکه ارتباطاتی، تهیه و به سنا ارائه شود.