تأثیر قوانین سختگیرانه و سانسور بر آزادی دیجیتال در هند
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ کارشناسان براین باورند که حتی در شرایطی که دولت کنونی هند برای گسترش ردپای دیجیتال پیش قدم شده است، قوانین افراطی و سانسور بیش از حد به چهره کشور لطمه وارد میکند.
گیتا سِسو (Geeta Sesu)، یکی از بنیانگذاران «FreeSpeech Collective»، یک گروه مدافع آزادی بیان مستقر در دهلی نو، در آستانه روز جهانی مبارزه با سانسور سایبری، در گفتگو با خبرگزاری آنادولو (Anadolu) گفت که قطع اینترنت اغلب به دلایل پوچ اعمال میشود.
سِسو اعلام کرد :
«تنها 2 روز پیش، قطع اینترنت در بخشهایی از ایالت بنگال غربی برای جلوگیری از تقلب در امتحانات مدارس اعمال شد.»
براساس تحقیقات انجام شده از سوی شرکت تحقیقاتی امنیت و حریم خصوصی «Top10VPN» مستقر در بریتانیا، هند در سال 2020 به دلیل قطع شدن اینترنت بیشترین تأثیر اقتصادی را در جهان متحمل شده است.
طبق گزارش شرکت، قطعی اینترنت و شبکه های اجتماعی و محدود کردن پهنای باند بهوسیله دولتها در سال گذشته 5.5 میلیارد دلار برای اقتصاد جهانی هزینه داشت.
در گزارش هیئت پارلمان هند آمده است که اپراتورهای مخابراتی در هر منطقه دایرهای/ف که در آن قطعی یا تأخیر رخ داده، ضرر 24.5 میلیون روپیهای (321118 دلار) در ساعت را گزارش دادهاند.
سوابق مربوط به ردیاب اینترنت مستقر در هند «Internet shutdowns» نشان میدهد که از سال 2012، این کشور شاهد بیش از 500 خاموشی اینترنت بوده و شدت خاموشی از سال 2018 تا 2020 بیشتر بوده است.
سِسو ادعا کرد که قطعیها خودسرانه هستند و از هیچ هنجار قانونی پیروی نمیکنند و ظاهراً اقدامی برای مقابله با مسائل نظم و قانون هستند، اما در واقع برای کنترل شهروندان استفاده میشوند.
وی ضمن اشاره به طولانیترین قطع اینترنت گفت :
«قطع بیسابقه کلیه ارتباطات در جامو و کشمیر تحت اشغال غیرقانونی هند (IIOJK) در آستانه لغو ماده 370 در ماه اوت سال 2019، منجر به قطع اطلاعات و فلج شدن رسانهها در زمانی که هند وضعیت ویژه قانون اساسی را از منطقه سلب کرد، شد. آگاهی و سواد دیجیتالی بیشتر برای مقابله با موضوعاتی مانند اخبار جعلی مورد نیاز است، که اغلب دلیلی برای دستور قطع اینترنت از سوی دولت محسوب میشود.»
بنیانگذار FreeSpeech Collective توضیح داد :
«اگر میخواهیم خود را به عنوان یک دموکراسی بالغ معرفی کنیم، باید شهروندان خود را با اعتماد به نفس درآوریم و به آنها اعتماد کنیم، نه اینکه در اولین نشانههای دردسر، آنها را در قطعی اطلاعات قرار دهیم.»
تورشا سرکار (Torsha Sarkar)، پژوهشگر قانون و سیاست فناوری در مرکز اینترنت و جامعه، در گفتگو با خبرگزاری آنادولو عنوان کرد که در حالی که به نظر میرسد فراوانی خاموش شدن اینترنت در سطح بالاتری قرار دارد، چند تحول مهم در بخش نظارتی رخ داده که شایان توجه است.
سال گذشته، کمیته دائمی فناوری اطلاعات پارلمان هند، در گزارش خود درباره تعلیق خدمات مخابراتی و اینترنت و تأثیر آن، خواستار تعریف پارامترها و ایجاد مکانیزمی قوی برای قطع اینترنت شده بود.