بیشتر از همه باید به جنگ نرم سایبری پرداخته شود
روز سه شنبه 6 آبان، سومین همایش پدافند غیرعامل با حضور مسئولین این حوزه و برخی از مقامات کشوری و لشگری در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد. در این همایش سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور، با اشاره به اینکه در دنیای امروز حملات سایبری نقش ویژه ای در برنامه ریزی کشورهای قدرتمند دارد گفت: 21 کشور در این خصوص ارتش تشکیل داده اند و تهاجم سایبری در دستور کارشان است. اکنون نیز ناتو یک سال و نیم است که تمرین دفاع سایبری را با 39 کشور انجام می دهند. وی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار تعامل و مشارکت با کشورهای همسو در مورد این گونه حملات شد. سردار جلالی در قسمت دیگری از صحبت های خود به استفاده دشمن از ابزار رسانه برای منفعل و سپس بی اثر کردن مردم به منظور ایستادن مردم در مقابل حکومت اشاره کرد و در پایان سخنانش بر دفاع سایبری با استفاده از توان بومی تاکید کرد و در رابطه با حفاظت اطلاعات هوشمند از لزوم توجه به حداکثر دارایی ها مخصوصا در فضای سایبر اشاره کرد.
دکتر رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، پس از رونمایی از 4 سند راهبردی پدافند غیر عامل، به ایراد سخنرانی پرداخت. وی با تقسیم بندی جنگ ها به سه گروه، از جنگ های جدید به عنوان جنگ های سایبری نام برد. دکتر رضایی در قسمت های دیگری از سخنان خود به نقشه دشمنان برای نا امنی اشاره کرد و گفت: شاهد بودیم که برای برهم زدن ثبات و آرامش کشورمان، یک معلم را در سیستان کشتند و یا در اصفهان اسیدپاشی کردند و سپس تمام رسانههای آنها به صورت سازماندهی شده و هدفمند آنقدر به این موضوع پرداختند که حدود 1000 نفر را مجبور کردند در مقابل دادگستری اصفهان تجمع کنند. وی از سوء استفاده کنندگان از امکانات سایبری برای ایجاد اینگونه فضاها با نام لاشخوران اینترنتی نام برد.
سردار سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه، سخنران بعدی این همایش بود، او از جنگ های سایبری به عنوان یکی از چهره های جنگ در دوران جدید یاد کرد و گفت: امروز ما کشوری هستیم که با بیشترین تهدیدات ممکن روبرو هستیم و حتی یک متحد متعهد نداریم و احتمال وقوع چنین جنگهایی در عرصه جدید برای ما از سایر کشورهای دیگر بیشتر است. جنگ نرم امروز یک واقعیت برای سیستم امنیتی ماست.
سردار احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی، هم در سخنرانی خود به اهمیت امنیت روانی جامعه اشاره کرد و تلاش های دشمن را در راستای در اختیار گرفتن رابطه حکومت با مردم یک جنگ ارزیابی کرد. وی در خصوص اعتماد به بیگانگان گفت: برخورد سادهانگارانه با موضوع سایبری و دادن میزبانی دادههایمان به خارجی ها، خساراتی بیشتر از اصابت موشک به تاسیساتمان دارد. سردار احمدی مقدم در ادامه این سخنان گفت با یک حمله سایبری می توان برق شهری را قطع کرد و نیروگاهی را به تعطیلی کشاند. وی همچنین از اهمیت جایگاه فضای سایبری در نظر آمریکایی ها خبر داد و گفت آمریکا اعلام کرده هر حمله سایبری را به صورت نظامی پاسخ می دهد!
وی در بخش آخر سخنان خود به اهمیت بالای تهدیدات سایبری اشاره کرد و گفت: نیروی انتظامی با تشکیل پلیس فتا گامهای بسیار بلندی در دفاع از مال و جان مردم در این حوزه برداشته است.
شایان ذکر است که سردار فیروز آبادی، رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، از سخنرانان دیگر این همایش بود که در بخشی از سخنان خود به فرمایشات رهبری مبنی بر اینکه بیشتر از همه باید به جنگ نرم سایبری پرداخته شود، اشاره کرد.