به کارگیری زیردریایی های خودمختار در آب های قطبی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ پژوهشگران روسی به زودی نمونهی اولیه از روباتی را در شهر کرانسنویارسک روسیه امتحان خواهند کرد که میتواند در آبهای نواحی قطب شمال فعالیت کند. این روبات به اندازهای کوچک و تولید آن به صرفه است که انسانها نیز میتوانند در نیمهی دیگر محل آزمایش بدون ایجاد مزاحمت برای یکدیگر به فعالیت ادامه دهند. پژوهشگران دانشگاه علوم و فناوری ایالتی سیبری، روبات یاد شده را تولید کردهاند.
روبات یاد شده ابتدا به منظور جستجوی منابع و جمعآوری اطلاعات حساس در آبهای سیبری مورداستفاده قرار میگیرد؛ اما در آینده وظایف گستردهتری را نیز بر عهده خواهد گرفت. اولین محیط واقعی که این روبات در آن به کار گرفته میشود رودخانه ینیسئی خواهد بود. در ادامه ممکن است محدوده فعالیت این سختافزار به رودخانه ولگا گسترش پیدا کرده و درنهایت در آبهای قطبی به اکتشاف بپردازد.
تحلیلگران توضیح میدهند که صنعت روباتیک روسیه در چند سال گذشته به سرعت در حال گسترش بوده، بخش تجاری و نظامی این کشور از انعطاف بالایی برخوردار هستند.
ساموئل بندت (Samuel Bendett)، مشاور مرکز تجزیهوتحلیل نیروی دریایی (Center for Naval Analyses) گفت:
این یک طراحی منحصربهفرد است. ما تاکنون دستاوردی مشابه آن مشاهده نکردیم؛ اما مقامات صنعت دفاعی روسیه، شرح دادند که در حال توسعه زیردریایی بدون سرنشین برای فعالیت در زیرآب هستند.
بدنهی روبات یاد شده شباهت بسیار زیادی به پهپاد ضدتانک بلاروس دارد که از قابلیت حمل یک موشکانداز بهره میبرد. این دستاورد به انواع مختلف حسگرها مجهز بوده، میتواند محیط و موانع اطراف خود را تشخیص دهد. به علاوه قابلیت تفکیک رنگ را تا عمق یکصد متری دارد.
مسیریابی زیردریایی خودمختار یاد شده با استفاده از سامانه اطلاعات موقعیتیاب جغرافیایی صورت میگیرد که در آینده امکان جهتیابی را به صورت مستقل فراهم میکند.
هزینه تولید هر یک از روباتهای یاد شده 2 هزار دلار است. همچنین علاوه بر آبهای سرد یا قطبی، امکان بهرهگیری از آن در آبوهواهای گوناگون دیگر نیز وجود دارد.