به نظر میرسد سامسونگ پیشتاز توسعه شبکه ۶G خواهد بود
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ فناوری ۵G ترند داغ این روزهای دنیای فناوری است. کمپانیها تولیدکننده تجهیزات مخابراتی مشغول رقابت برای برپایی این شبکه در کشورهای مختلف هستند و سازندگان گوشی هوشمند نیز هر یک سعی درفروش مدلهای جدید خود با فناوری ۵G دارند. دراینبین غول کرهای چشماندازی وسیعتر داشته و با توجه به اقداماتش به نظر میرسد سامسونگ پیشتاز توسعه شبکه ۶G خواهد بود.
در حال حاضر ۷۷ درصد از بازار تجهیزات مخابراتی و ارتباطی در دستان هواوی از چین، اریکسون سوئدی و نوکیا از فنلاند است که سهم هر یک از بازار به ترتیب برابر با ۲۸.۵، ۲۶.۵ و ۲۲ درصد است. سامسونگ نیز با سهم ۸.۵ درصدی در جایگاه چهارم قرار دارد، اما مصمم است تا سهم خود از این بازار را افزایش دهد؛ ناگفته نماند سهم سامسونگ در سال گذشته ۶.۵ درصد بود که امسال رشد ۲ درصدی را تجربه کرد. تحلیل گران همچنین پیشبینی میکنند طی ماههای آینده فروش سامسونگ بیشتر نیز شود که میتواند سلطه هواوی بر این بازار را به چالش بکشد. در حال حاضر سامسونگ مشتریانی همچون ورایزن، AT&T (بزرگترین اپراتورهای دنیا) و اسپرینت را دارد و علاوه بر آمریکا مشغول برپایی شبکه ۵G در کشورهای کره جنوبی، کانادا، نیوزلند و… است.
جنگ اقتصادی-امنیتی فعلی غرب علیه هواوی که نتیجه آن گسترش ممنوعیت استفاده از تجهیزات مخابراتی هواوی و ZTE در کشورهای مختلف (بهزودی هند) است، سبب شد تا چین درصدد اقدامات تلافی جویانه علیه نوکیا و اریکسون باشد. در صورت تحریم هواوی توسط اروپا، چین نیز قصد دارد مانع فروش آن دسته از تجهیزات مخابراتی نوکیا و اریکسون شود که در کارخانههای واقع در چین تولید میشوند. منع هواوی از گسترش شبکه ۵G در کشورهای مختلف و همچنین منع نوکیا و اریکسون از فروش تجهیزات ساخت چین خود، مسیر را برای دیگر کمپانیها همچون فوجیتسو و NEC از ژاپن و صدالبته سامسونگ هموار میکند تا سهم بیشتری از این بازار را به دست آورند.
و اما سامسونگ که در این بازار خوب بازی میکند، تصمیم گرفته تا رهبری پیشبرد فناوری ۶G را به دست گرفته و کار روی این فناوری را از مدتها قبل آغاز کرده است. این کمپانی در نظر دارد تا سال ۲۰۲۶ این فناوری را بهصورت آغازین پیاده و از سال ۲۰۲۸ برپایی آن را گسترش دهد تا اینکه در سال ۲۰۳۰ بهصورت گسترده و عمومی در دسترس باشد.
هدف سامسونگ دستیابی بهسرعت ۱ ترابیت بر ثانیه (۱۲۵ گیگابایت بر ثانیه) است تا بدین ترتیب سرعت لازم برای استفاده از فناوریهای هولوگرام و فناوری XR (ترکیب واقعیت مجازی، واقعیت ترکیبی و واقعیت افزوده) با وضوح ۸K مهیا شود. شهرها و خودروهای هوشمند و دیگر فناوریهای متکی بر هوش مصنوعی نیز میتوانند بهره بسیاری از فناوری ۶G ببرند. سامسونگ همچنین قصد دارد دستیابی به شبکه ۶G تا ارتفاع ۱۰ کیلومتری از سطح زمین ممکن باشد که برابر با بیشینه ارتفاع پرواز هواپیماهای مسافربری است.