بهبود توان برقراری ارتباط چت باتها با ایجاد حافظه مکالمات
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ چت باتها (Chat Bot) نوعی هوش مصنوعی هستند که مخاطبان خود اجازه میدهند کارهای مختلفی مانند انجام خرید آنلاین، تنظیم برنامه و بسیاری کارهای دیگر را انجام دهند؛ اما این فناوری با یک چالش بزرگ روبهرو است که باعث میشود بسیاری از کاربران از انجام کارهای خود به واسطه آنها خودداری کنند. این مشکل عدم توانایی آنها در برقراری ارتباط مناسب و طبیعی مشابه انسانها است. به همین دلیل پژوهشگران در تلاش هستند تا بتوانند پردازش زبان طبیعی را برای آنها پیادهسازی کنند.
به تازگی استارتآپی به نام پوش (Posh) اعلام کرد در تلاش است تا چت باتهایی را به وجود آورد که میتوانند مکالماتی بسیار طبیعیتر انجام دهند. این چت باتها از طریق یک هوش مصنوعی که از «حافظه محاورهای» (conversational memory) برای انجام کارهای خود بهره میبرند، توسعه پیدا میکنند.
کاران کاشیاپ (Karan Kashyap)، مؤسس و مدیرعامل پوش توضیح داد:
ما متوجه شدیم که باتها با توجه به ارزش اسمی عبارات مطرح شده توسط مخاطب کارها را انجام میدهند و مسائل مطرح شده در مکالمات گذشته را در نظر نمیگیرند. این در حالی است که در مکالمه میان دو انسان در محلهایی مانند بانکها و فروشگاهها، یادآوری صحبتهای گذشته بسیار با اهمیت است؛ بنابراین ما تمرکز خود را روی تولید باتهای انسانیتر قرار دادهایم که توانایی یادآوری گذشته را دارند.
چت باتهای توسعه یافته توسط پوش هماکنون توسط دهها اتحادیه اعتباری در کانالهای صوتی و متنی مورد استفاده قرار میگیرند. پایگاه مشتری تعریف شده نیز به شرکت اجازه میدهد تا سامانه خود را تنها با استفاده از دادههای مناسب و ارزشمند آموزش بدهد. محققان همچنین شرح دادند به منظور بهبود دستاورد خود در همه زمینهها در تلاش هستند تا همکاری با دیگر حوزهها و صنایع آغاز کنند.
کاشیاپ شرح داد، تعدادی از اتحادیه اعتباری اعلام کردهاند که به کمک چت باتهای پوش موفق شدهاند بیش از 90 درصد از نیازهای خود را به درستی برطرف سازند.
پژوهشگران شرح دادند، بسیاری از پلتفرمهای پیامرسانی خودکار یا همان چت باتهای امروزی تنها برای درک نیاز کاربر توسعه پیدا کردهاند. در نتیجه تعداد بسیار زیادی چت بات و دستیار صوتی مانند الکسا آمازون به وجود آمدهاند که امکان کنترل از راه دور ابزارها، انجام سفارشها و بسیاری کارهای دیگر را فراهم میکنند؛ اما توانایی برقراری ارتباط مناسب ندارند. در مقابل استارتآپ پوش با استفاده از نوعی فناوری که از آن به عنان «درک مفهوم» (context understanding) یاد میکند، قصد دارد بر پایه تاریخچه مکالمات، انتظارات کاربر را به بهترین شکل برطرف کرده و مکالمهای طبیعیتر ارائه بدهد.
مدیرعامل پوش افزود:
درک مفهوم به ما اجازه میدهد تا به صورت هوشمندانهتری ورودیهای کاربر را متوجه شویم و مسائلی مانند تغییر موضوعات را بدون از کار افتادن بات مدیریت نماییم.
وی شرح داد توسعه فناوری یاد شده زمانی که روی یک صنعت خاص تمرکز صورت میگیرد بسیار سادهتر است؛ به همین دلیل تصمیم گرفته شد ابتدا روی اتحادیههای اعتباری متمرکز شوند؛ زیرا به سادگی میتوان تصور کرد غیرممکن است که بتوان از یک بات مشابه در سه زمینه متفاوت بانکداری، بهداشت و درمان و مخابرات به بهترین شکل ممکن بهرهبرداری کرد.
کاران کاشیاپ اظهار کرد:
باتها پس از راهاندازی شدن و داشتن مکالمات واقعی به صورت پیوسته بهبود پیدا میکنند.
کاشیاپ توضیح داد، شرکت پوش قصد دارد در طی سال میلادی آینده تعداد اتحادیههای اعتباری طرف قرارداد خود را 4 برابر کند.