بهبود تشخیص هویت با ترکیب چهره
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «phys»؛ بر اساس تحقیقات جدید، ترکیب چندین تصاویر بی کیفیت دوربین های مدار بسته با در یک عکس واحد می تواند باعث بهبود عملکرد سامانه های تشخیص چهره شده و به شناسایی بهتر مجرمان کمک کند.
روانشناسان دانشگاه های لینکلن و یورک انگلیس و نیو ساوت ولز استرالیا به منظور تولید چندین تصویر از روش «ترکیب چهره» (Face averaging) استفاده کردند. در این شیوه تعدادی تصویر به صورت دیجیتالی در یک عکس ادغام می شوند. همچنین ویژگی های مانند زاویه ی سر یا روشنایی را حذف کرده و تنها موارد لازم برای شناسایی هویت فرد را باقی می گذارد.
محققان سپس میزان موفقیت انسان و سامانه های تشخیص چهره را در زمینه شناسایی مردم از روی تصاویری با کیفیت بالا، عکسی پیکسلی و فناوری ترکیب چهره با یکدیگر مقایسه کردند. این بررسی نشان داد، هر دو گروه، زمانی که به تصاویر ترکیب چهره ی به دست آمده از ادغام عکس های پیکسلی نگاه می کنند، بهتر و دقیق تر از زمان تماشای تصاویر اصلی بی کیفیت، قادر به شناسایی صورت هستند. به علاوه با کمک این روش دقت رایانه ها در تشخیص هویت در بعضی مواقع به یک صد درصد افزایش یافت.
تحقیقات مذکور مزایای بسیاری را برای سازمان های امنیتی و اجرایی قانون به دنبال خواهد داشت؛ زیرا در بعضی موارد تنهای یک تصویر بی کیفیت و پیکسلی از مجرمان وجود دارد. فناوری ترکیب چهره یک روش استاندارد را برای استفاده از تصاویر چندین دوربین مدار بسته و تولید یک نمونه ی دیجیتالی ارائه می دهد که هر دو گروه مذکور بتوانند به شکل بهتری هویت را شناسایی کنند.
کای ریتچی (Kay Ritchie)، از دانشکده روانشناسی دانشگاه لینکلن و مدیر تحقیقات مذکور گفت:
ما می دانیم که همه ی سامانه های مدار بسته از دوربین هایی با کیفیت بالا برخوردار نیستند. به این معنی که تشخیص چهره در اغلب موارد از روی تصاویر با کیفیت پایین صورت می گیرد. ما روشی سریع و ساده را برای بهبود کیفیت تصاویر پیکسلی چهره ی یک فرد نشان دادیم.