بقای ارتباطات بدون نیاز به شبکههای مخابراتی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ با وجود اینکه روزبهروز مناطق تحت پوشش ماهوارهها و آنتنهای مخابراتی افزایش پیدا میکنند؛ اما هنوز هم مکانهای بسیاری وجود دارند که توسط آنها پشتیبانی نشده و امکان برقراری تماس در آنها وجود ندارد.
به تازگی یک شرکت کانادایی به نام «ساننت لبز» (Sonnet Labs) سختافزاری به نام ساننت را معرفی کردهاند که به کاربران خود اجازه میدهد، حتی اگر در مناطقی که شبکهای برای اتصال به آن وجود ندارد، قرار گرفتند، بتوانند از طریق تلفن هوشمند برای دیگران متن، تصویر، صدا و موقعیت جغرافیایی خود را بفرستند.
ابزارهای ساننت میتوانند از طریق ایجاد یک شبکهی مش [fn] - در شبکهی مش هر گره بدون توجه به موقعیت دیگر ابزارهای موجود به صورت همزمان نقش خدمات دهنده و خدمات گیرنده را بازی میکند و مسیر مشخصی برای رساندن پیام به هدف در آن وجود ندارد. به این معنی که حتی اگر مسیر مستقیمی برای ارسال پیام وجود نداشته باشد. فرستنده سعی میکند آن را از طریق مسیرهای جایگزین به مقصد برساند.[/fn] (mesh network) با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و انواع پیامهای یاد شده را با گذر از یک یا چندین دستگاه به تلفن هوشمند فرد مورد نظر برسانند. این وسیله میتواند در شرایط معمولی تا شعاع 5 کیلومتر را تحت پوشش قرار دهد؛ اما با توجه به نوع محیط بُرد آن نیز تغییر میکند. برای مثال در مناطق شهری محوطهی تحت پوشش یک کیلومتر و در مناطق طبیعی یا کوهها به 6 کیلومتر یا بیشتر افزایش پیدا میکند.
نرمافزار تلفن هوشمند ساننت دارای ویژگی تماس اضطراری است و اگر کاربران 5 ثانیه دست خود را روی دکمهی تعیین شده نگهدارند، موقعیت جغرافیایی برای تمامی ابزارهای نزدیک به آن ارسال میگردد. همچنین نقشهای آفلاین نیز در دسترس کاربران قرار دارد تا بتوانند موقعیت خود را شناسایی و محلهای گذر را علامتگذاری کنند.
سازندگان ساننت توضیح دادهاند به حریم خصوصی کاربران احترام گذاشته و به جز در مواقع اضطراری، پیامها از طریق روش رمزنگاری «AES» کاملاً به صورت امن منتقل میگردند. همچنین از ارتباط بین تلفن هوشمند و این ابزار با شیوهی «WPA/WPA2» محافظت میشود. در نتیجه اگر بین دو دستگاه مبدأ و مقصد، ابزارهای دیگری نیز قرار داشته باشند، قادر به مشاهدهی آن نخواهند بود.
نرمافزار ساننت مستقیماً از طریق ابزار آن میزبانی شده و در مرورگر تلفنهای هوشمند اجرا میشوند و نیازی به نصب ندارند؛ اما نسخهی قابل نصب آن نیز برای افرادی که دریافت آن علاقه دارند برای اندروید و iOS منتشر خواهد شد.
وسیلهی مذکور به باتری 4 هزار میلیآمپری مجهز بوده و با هر بار شارژ آن میتواند تا 24 ساعت کار کند. به علاوه میتوان از آن به عنوان پاوربانکی برای تلفنهای هوشمند استفاده کرد.
ساننت لبز موفق شده است از طریق وبگاه «Kickstarter» به بودجهی مورد نظر خود دست پیدا کند و محصول خود را در نوامبر سال 2017 عرضه خواهد کرد.