بسته پیشنهادی سینمایی نوروزی
بیش از دو سال از شیوع ویروس منحوس کرونا میگذرد و مشاغل و کسب و کارهای مختلف، خسارات زیانباری از تبعات پاندمی متحمل شدهاند؛ صنعت سینما نیز یکی از بالانشینهای جدول مصدومان کروناست. شمار آثار نمایشی تولید شده باکیفیت در دو سال اخیر بسیار پایینتر از سالهای پیش از آن است. با این حال و با توجه به نزدیکی تعطیلات نوروزی، گروه سایبرسینمای سایبربان کوشیده است تا فهرست منتخبی از آثار پیشنهادی حوزه سایبر و تکنولوژی را به شما همراهان عزیز، ارائه نماید.
پیشنهاد سایبری-خانوادگی
فیلم سینمایی فینچ(FINCH)
میگل سپاچنیک، تهیهکننده و کارگردان 47 ساله انگلیسی است. آخرین فعالیت سینمایی این کارگردان، فیلم سینمایی «فینچ» با نام قبلی «بایوس-bios» است. کریگ لاک در کنار ایور پاول، فیلمنامه اثر را به رشته تحریر درآوردهاند. تصویربرداری این فیلم از فوریه تا مه 2019 در نیومکزیکو انجام شده است. «فینچ-Finch» قرار بود اکتبر 2020 توسط کمپانی یونیورسال پیکچرز در سینماهای امریکا اکران شود اما با توجه به همهگیری ویروس کرونا این اتفاق چندین بار به تعویق افتاد. در نهایت حق پخش این فیلم به اپل تی وی پلاس واگذار شد و در 5 نوامبر2021 از طریق سرویس استریم اپل پلاس منتشر شد. تام هنکس، کلب لندری جونز، لورا مارتینز کانینگهام، ماری واگنمن و اسکار اویلا به ایفای نقش در این فیلم پرداختهاند.
***
چند سالی است که با از بین رفتن لایه ازون، زمین جولانگاه طوفانهای سهمگین خورشیدی شده است. دمای بالای 150 درجه فارنهایت و تابش کشنده فرابنفش درصد بالایی از جمعیت انسانی، حیوانی و گیاهی زمین را به نابودی کشانده است. مهندس فینچ واینبرگ یکی از بازماندگان این دوره پساآخرالزمانی است. او متخصص روباتیک است و در پناهگاهی که خودش طراحی کرده به همراه سگش گودیر روزگار میگذراند. فینچ علاوه بر گودیر یک سگ روباتیک به نام دوویی نیز دارد. فینچ و دوویی هر چند وقت یکبار برای تهیه غذا از پناهگاه خارج میشوند و به امید یافتن چیزی برای خوردن وارد ساختمانهای متروکه شهر میشوند. فینچ علاقه خاصی به گودیر دارد و از طرفی خودش به دلیل دریافت اشعه فرابنفش حال جسمانی مناسبی ندارد. بنابراین فینچ در روزهای پایانی عمرش یک روبات انساننما طراحی میکند تا با یادگیری آداب انسانی، مسئولیت نگهداری از گودیر را به عهده بگیرد. این روبات نام جف را برای خودش انتخاب میکند.
از طرف دیگر تغییر آب و هوایی شدید منطقه زندگی فینچ، آنها را مجبور به مهاجرت به سانفرانسیسکو میکند. فینچ، جف، دوویی و گودیر سوار بر خودروی غول پیکرشان عازم ایالت غربی امریکا میشوند. بحرانهایی که در طول مسیر بر گروه حادث میشود یک کلاس آموزشی برای جف است تا با خلقیات انسانی بیشتر آشنا شود. همزمان با این اتفاق وضعیت سلامتی فینچ رو به وخامت میگذارد و ... .
برای مطالعه مقاله کامل نقد و بررسی این فیلم اینجا کلیک کنید.
فیلم سینمایی فراهوش(Superintelligence)
بن فالکون، کمدین، فیلمنامهنویس، تهیهکننده و کارگردان 48 ساله امریکایی است.. فیلم سینمایی «فراهوش- Superintelligence» محصول سال 2020 میلادی چهارمین اثر جدی فالکون در مقام کارگردان است. ملیسا مککارتی همسر بن فالکون ایفاگر نقش اصلی این فیلم با نام کارول است. جیمز کوردن در نقش خودش و صداپیشه شخصیت Superintelligence، بابی کاناوله در نقش همسر سابق کارول، برایان تایری هنری در نقش دنیس، جین اسمارت در نقش رئیس جمهور موناهان، سم ریچاردسون در نقش مامور جان داناهیو، بن فالکون در نقش چارلز کویپر و مایکل بیچ در نقش ژنرال ساول گومز در این فیلم کمدی حضور دارند.
***
کارول پیترز، زن میانسال امریکایی است. او مدتی است از همسر خود جدا شده و در جستوجوی شغل مناسبی برای ادامه زندگی است. یک روز معمولی که کارول در خانه مشغول کارهای روزمره است اتفاق عجیبی رخ میدهد. تلویزیون، تستر، مسواک و همه وسایل هوشمند خانه با او حرف میزنند. در واقع یک هوش مصنوعی بسیار پیشرفته کارول را به عنوان نمونه آزمایشی انسانی برگزیده تا تحقیقاتش را کامل کند. Superintelligence در هرجایی که سیگنالی از تکنولوژی وجود داشته باشد حاضر است. کارول که در ابتدا از این اتفاق شوکه شده است، موضوع را با دنیل -یکی از دوستان برنامهنویسش- در میان میگذارد. موضوع خیلی زود به اطلاع مقامات امنیتی و حتی رئیس جمهور امریکا میرسد. در جلسه اضطراری سران امریکا، تصمیم به نابودی این سیستم ناشناخته گرفته میشود. قرار است برق و اینترنت کره زمین برای چند ساعت از مدار خارج شود تا هوش مصنوعی فراری در سرور سیاتل به دام بیفتد و ... .
برای مطالعه مقاله کامل نقد و بررسی این فیلم اینجا کلیک کنید.
پیشنهاد انیمیشن سایبری
انیمیشن ران اشتباه رفته است - Ron's Gone Wrong
سارا اسمیت، انیماتور، تهیهکننده و کارگردان صاحبنام انگلیسی است. او کار خود را به عنوان تهیهکننده کمدیهای رادیویی در سال 1999 میلادی آغاز کرد. ورود او به دنیای انیمیشن با پیوستن به استودیو انیمیشن Aardman آغاز شد. اسمیت سال 2014 و با حمایت مالی الیزابت مرداک، استودیو انیمیشن Locksmith را تاسیس کرد. 9سال بعد و اواخر سال 2021، سومین تجربه کارگردانی اسمیت با عنوان «ران اشتباه رفته است -Ron's Gone Wrong» وارد چرخه اکران شد. ژان فیلیپ واین، سارا اسمیت را در تولید این محصول کمپانی انیمیشن فاکس قرن بیستم یاری کرده؛ این انیمیشن 107 دقیقهای تاکنون در حدود 61 میلیون دلار فروش داشته است.
***
داستان انیمیشن «ران اشتباه رفته است -Ron's Gone Wrong» که با عنوان «ران خراب شده» نیز در ایران منتشر شده، روایت تنهاییهای بارنی، دانشآموز گوشهگیر مهاجر آمریکایی است. بارنی که اصالتی روس دارد در خانوادهای سنتی، همراه پدر و مادربزرگش زندگی میکند. مرگ مادر بارنی باعث گوشهگیری بیش از حد او شده؛ تا حدی که توانایی برقراری ارتباط دوستانه با همسن و سالان خود را از دست داده است. اما علاوه بر ضعف بارنی در ارتباطگیری با دیگران، یک عامل دیگر نیز به عمق تنهایی این نوجوان افزوده است؛ بارنی در جامعهای زندگی میکند که تمام هم سن و سالان او، یک نسخه از سری روباتهای هوشمند حبابی به نام B را با خود به همراه دارند.
برای مطالعه مقاله کامل نقد و بررسی این فیلم اینجا کلیک کنید.
انیمیشن سینمایی هرج و مرج فضایی2 (Space Jam: A New Legacy)
مالکوم دی لی کارگردان، فیلمنامهنویس، تهیهکننده و بازیگر 51 ساله اهل ایالات متحده آمریکاست. آثار او غالبا با نقشآفرینی سیاهپوستان و در ژانر کمدی تولید شده است. Undercover Brother، The Best Man Holiday، Girls Trip و Night School از آثار شناخته شده این کارگردان است. فیلم سینمایی «هرج و مرج فضایی: میراث جدید - Space Jam: A New Legacy» یازدهمین تجربه کارگردانی دی لی بشمار میرود. در این فیلم لبران جیمز، دان چیدل، تونی رتنمایر، سدریک جو، کریس دیویس، سُنیکا مارتین گرین و زوشا راکمور به ایفای نقش پرداختهاند. این فیلم محصول سال 2021 میلادی است و با بودجهای در حدود 150 میلیون دلار به فروش 160 میلیون دلاری دست یافت.
***
فیلم سینمایی «هرج و مرج فضایی: میراث جدید» روایت فانتزی رقابت محترمانه یک پدر و پسر امریکایی است. دامنیک 12 ساله فرزند لبران جیمز، بسکتبالیست صاحب نام امریکایی است. او مدتهاست که روی طراحی یک بازی ویدئویی بسکتبالی کار میکند. اما لبران جیمز پرداختن دامنیک به این حوزه را نوعی از اتلاف وقت میداند و معتقد است فرزندش باید تمام وقت خود را به تمرین بسکتبال اختصاص دهد. این بیتوجهی، دامنیک را از درون آزرده خاطر کرده است. همزمان با این اختلافات، شرکت برادران وارنر از لبران جیمز برای همکاری در جدیدترین پروژه خود دعوت میکند. پروژه وارنر 3000 یک الگوریتم هوش مصنوعی فوق پیشرفته است که با اسکن شخصیتهای مهم امریکایی، آنها را در پروژههای تولیدی سینمایی خود بکار میگیرد.در جلسه هماندیشی میان لبران جیمز و مدیران شرکت وارنر، توافقی حاصل نمیشود و حتی جیمز به شدت از این تکنولوژی انتقاد میکند. الگوریتم تکنولوژی وارنر3000، الجیریتم نام دارد؛ این هوش مصنوعی بعد از شنیدن جملات تحقیرآمیز لبران جیمز نسبت به خودش در راستای انتقام از او شروع به توطئه میکند. دستگاه بعد از کشاندن لبران و پسرش به سرور مرکزی وارنر3000، از هر دوی آنها اسکن گرفته و آنها را وارد دنیای مجازی خودش میکند. الجیریتم با تبعید لبران به سرزمین انیمیشنهای لونی تونز، شرط بازگشت به دنیای واقعی را برگزاری یک مسابقه بستکبال میان تیم الجیریتم و یاران لبران جیمز عنوان میکند. جیمز در دنیای تونی لونز تیمی متشکل از باگز بانی، لولا، المر فاد، توئیتی، کایوت و رودرانر و ... تشکیل میدهد.
از طرف دیگر الجیریتم که قصد دارد لبران جیمز را توسط فرزند خودش نابود کند هدایت تیم الجی را به دامنیک میسپارد. الجی با تعاریف دروغین از دامنیک قصد دارد اعتماد به نفس او را در مواجهه با پدرش بالاتر ببرد. روز مسابقه فرا میرسد و در نیمه اول بازی اختلاف میان دو تیم به حدود 1000 امتیاز افزایش پیدا میکند. دامنیک با توجه به اینکه خودش طراح بازی ویدئویی ببسکتبال است به کدهای تقلب و قدرت بازی اشراف کامل دارد و همین مساله کار را برای تیم لبران جیمز مختل کرده است... .
برای مطالعه مقاله کامل نقد و بررسی این فیلم اینجا کلیک کنید.
پیشنهاد اکشن سایبری
فیلم سینمایی مرد آزاد(Free Guy)
شان لوی، بازیگر، تهیهکننده و کارگردان 53 ساله امریکایی-کانادایی است. مجموع فروش آثار این هنرمند شناخته شده در جهان به بیش از 2 میلیارد دلار رسیده است. شب در موزه: راز مقبره، اینجا شما را ترک میکنم، کارآموزی، شب قرار، پولاد ناب و شب در موزه: نبرد اسمیتسونین از آثار شاخص شان لوی به شمار میروند. فیلم سینمایی «مرد آزاد-Free Guy» آخرین ساخته این کارگردان به شمار میرود. مراحل تولید این فیلم سال 2020 انجام شد و بدلیل شیوع پاندمی کرونا اکران آن تا تابستان 2021 به تعویق افتاد. مت لیبرمن و زک پن نگارش فیلمنامه «مرد آزاد» را برعهده داشتهاند. شاون لوی، رایان رینولدز، سازا شکتر، گرگ برلانتی و آدام کولبرنر به صورت مشترک تهیهکنندگی «مرد آزاد» را بر عهده داشتهاند. رایان رینولدز در نقش گای، جودی کومر در نقش میلی، لیل رل هاوری در نقش بادی، اوتکارش امبودکار در نقش ماوسر، جو کری در نقش کیز، تایکا وایتیتی در نقش آنتوان و کامیل کاستک در نقش بامبشل به هنرمندی در این فیلم پرداختهاند.
***
آقای گای یک صندوقدار ساده بانک در "شهر آزاد" است. زندگی او یک روال همیشگی دارد و هر روز یک سناریوی ثابت برایش تکرار میشود. گای در تلاش برای تغییر در روزمرگیای است که در آن گرفتار شده؛ شهروندان در "شهر آزاد" به دو دسته عینکیها و بدون عینکها تقسیم میشوند. استفاده از عینک برای امثال گای ممنوع است. اما گای در یک حادثه سرقت از بانک موفق میشود تا عینک سارق را تصاحب کند. زمانیکه گای عینک را به چشم میزند متوجه میشود پیش از این از تماشای همه آنچه در اطراف او اتفاق میافتاده محروم بوده است. گویا یک شهر دیگر در دل "شهر آزاد" قرار دارد که فقط با این عینکهای مخصوص قابل رویت است. علاقه گای به یکی از شهروندان به نام میلی و تلاش برای جلب رضایت او، یک واقعیت دیگر را نیز برملا میکند. گای و همه افراد بدون عینک "شهر آزاد" در واقع کاراکترهای NPC-انپیسی یک بازی کامپیوتری هستند. گای و دوستانش به عنوان بکگراند و سیاهی لشگر طراحی شدهاند تا جذابیت شهر را برای پلیرهای آنلاین بالا ببرند.
از طرف دیگر هدف میلی از حضور در "شهر آزاد" دستیابی به کدهایی است که آنتوان از او سرقت کرده و در گوشهای از بازی پنهان کرده است. آنتوان صاحب سهام بازی "شهر آزاد" است و با استفاده از کدهای برنامهنویسی میلی، بازی را گسترش داده و به ثروت کلانی دست پیدا کرده است. گای به کمک میلی مخفیگاه کدها را پیدا میکنند و ... .
برای مطالعه مقاله کامل نقد و بررسی این فیلم اینجا کلیک کنید.
فیلم سینمایی ماتریکس(The Matrix)
پس از گذشت هجده سال از آخرین ماتریکس سینمایی، قسمت چهارم این فیلم با عنوان «رستاخیزهای ماتریکس-The Matrix Resurrections» منتشر شده است؛ با یک تفاوت عمده البته! ماتریکس چهارم نه محصول برادران واچوفسکی، که محصول خواهران واچوفسکی است. لانا واچوفسکی با نام قبلی لری و لیلی واچوفسکی با نام قبلی اندی، در فاصله سالهای 2012 تا 2016 اقدام به تغییر جنسیت کرده و حالا خواهران واچوفسکی خوانده میشوند. کارگردانی ماتریکس چهارم را لانا واچوفسکی به تنهایی عهدهدار بوده است. این فیلم در لحظه انتشار این یادداشت، نخستین هفته اکران خود را پشت سر گذاشته و در کمتر از ده روز، 70 میلیون دلار فروش داشته است.
***
ماتریکس4 روایت زندگی دو عنصر اصلی ماتریکسهای گذشته در یک زندگی جدید ماشینی-کامپیوتری است. توماس اندرسون یا همان نئوی معروف، نقش یک برنامهنویس و طراح گیم در شرکت بزرگ کامپیوتری را زندگی میکند. شرکتی که اتفاقا مدیریتش را هم اسمیت بر عهده دارد. در این روایت، ماتریکسهای گذشته به یک بازی کامپیوتری که نئو طراح آن بوده ارجاع داده میشوند. نئو هر روز در یک کافیشاپ با ترینیتی مواجه میشود؛ یک آشنای غریبه که با همسر و فرزندانش مشغول گذران عمر است. همزمان نئو از یک بیماری روانی نیز رنج میبرد؛ بیماری که او را مجبور به مراجعه به یک رواندرمانگر کرده است. درمانگر با قرصهای آبی رنگ سعی دارد افکار مزاحم را از ذهن نئو دور کند. مرد روانشناس سعی دارد به نئو القا کند که خط زمانی او واقعی است و آنچه نئو را در خود فرو میبرد توهمات است.
از طرف دیگر دختر جوانی به نام باگز و البته مورفیوس موفق شدهاند تا از برنامه نئو بیرون بیایند. بدین ترتیب با کمک باگز و مورفیوس تاریخ دوباره برای نئو تکرار میشود و پس از خروج از ماتریکس، نئو خودش را درون محفظه تامین انرژی ماشینها مییابد. پس از این رستاخیز، نئو به شهر آیو -سنگر انسانی جایگزین زایان- منتقل میشود. او در دیدار با نایوبی که البته شصت سال مسنتر از قبل شده است با آنچه در این مدت بر زایان و اهالی آن گذشته آشنا میشود. نئو در آیو با ماشینهایی مواجه میشود که با انسانها همکاری میکنند.
از طرف دیگر، نئو، باگز و افرادش تصمیم به نجات و بازگشت ترینیتی دارند؛ تصمیمی که البته با مخالفت نایوبی مواجه میشود. نایوبی حتی به منظور جلوگیری از این ریسک خطرناک، نئو را در یک ساختمان مخصوص زندانی میکند؛ زندانی که البته بیش از چند دقیقه دوام نمیآورد و نئو تصمیم خود مبنی بر ورود به ماتریکس برای نجات ترینیتی را عملی میکند. اما ورود به ماتریکس و مواجهه با ترینیتی نیز پایان کار نیست؛ چرا که ترینیتی زندگی در ماتریکس را باورکرده و به همسر و فرزندانش وابستگی دارد. نئو در یک معامله با روانشناس، جان خودش را در قمار انتخاب ماندن یا خروج ترینیتی از ماتریکس قرار میدهد و ... .
برای مطالعه مقاله کامل نقد و بررسی این فیلم اینجا کلیک کنید.
پیشنهاد مستند سایبری
انسان هوشمند(IHUMAN)
مستند سینمایی «انسان هوشمند-iHuman» محصول سال 2019 کشور نروژ است. تونجههسنشي کارگردان این فیلم در نوامبر 2019 و در جشنواره بینالمللی فیلم مستند آمستردام(IDFA) از این مستند97 دقیقهای برای نخستین بار رونمایی کرد. هسنشی فیلم خود را با جملهای از استیون هاوکینگ آغاز میکند. «موفقیت در ساخت هوش مصنوعی بزرگترین موفقیت تاریخ بشر است. متاسفانه ممکن است آخرین موفقیت هم باشد». یک دوقطبی متشکل از خوف و رجا که البته تاریکی نیمه ترسناک آن بر دافعه این قطب منفی افزوده است. لیست بلند بالایی از اندیشمندان و محققین شناخته شده جهانی چه در حوزه تکنولوژی، چه فلسفه و چه علوم اجتماعی به کمک کارگردان آمدهاند تا او سیری داشته باشد بر فردای احتمالی جهانی با محوریت و البته مدیریت هوش مصنوعی!
مکس تگمارک- از موسسین انستیتو آینده زندگی- موافق دونگانگی خیر و شر در ذات حوزه هوش مصنوعی است. او معتقد است هوش مصنوعی در نهایت به بهترین یا بدترین اتفاقی تبدیل خواهد شد که در تاریخ بشر رخ داده است. کاهش فقر، درمان بیماریها، پیشبینیهای اقلیمی از بعد مثبت و البته ایجاد دیکتاتوری، نظارت ظالمانه و نابرابری نقطه مقابل آن است.
زینب توفکی، جامعه شناس ترکیهای حوزه فناوری، مساله اعمال فشار موتورهای جست و جو با القای محتوای تحمیلی را مورد بررسی میدهد؛ یکی از شناختهشدهترین بازوهای اعمال قدرت هوش مصنوعی که سالهاست با آن سر و کار داریم. او هوش مصنوعی را مانند نوزادی در حال رشد تصویر میکند که والدینش توانایی نظارت صد در صدی بر اعمال و رفتار او را ندارند. توفکی گردانندگان موتورهای جست و جوی هوشمند را دلالان تبلیغ مدرن مینامد. در ادامه النور پاولز- از مدرسین دانشگاه ملل متحد- انسان امروز را متشکل از داده میداند. او معتقد است امروزه با نوعی از نظارت موشکافانه مبتنی بر هوش مصنوعی طرفیم. پاولز عنوان نظارت الگوریتمی را برای این موقعیت بکار میبرد.
در طول مستند «انسان هوشمند-iHuman» بیننده به دفعات با ایلیا اشتوسکر همراه میشود؛ او پژوهشگر برجسته هوش مصنوعی است. مفاهیم فلسفی مورد نظر کارگردان را در سیر و سفرهای اشتوسکر میتوان دنبال کرد. او از تفاوت تجربه، یادگیری و تفکر در هوش مصنوعی سخن میگوید.
مستند «انسان هوشمند-iHuman» نگاهی هم به رسوایی کمبریج آنالیتیکا دارد. کمبریج آنالیتیکا تحت مالکیت «رابرت مرسر» میلیاردر آمریکایی قرار دارد که در سال ۲۰۱۵ به کمپین انتخاباتی «تد کروز» کمک کرد و سپس در انتخابات ۲۰۱۶ به یاری ترامپ آمد. این شرکت با جمعآوری حجم عظیمی از اطلاعات و توسعه پروفایلهای شخصی، «جهت گیری روانشناختی ناخودآگاه» افراد را هدف قرار داده و تبلیغات به شدت هدفمند را برای آنها طراحی میکند. از قرار معلوم دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ از این کمپانی برای هدایت برنامههای دیجیتالی خود استفاده کرده است. به گفته رسانههای آمریکایی از جمله نیویورک تایمز و آبزرور، کمبریج آنالیتیکا از اطلاعات شخصی ۵۰ میلیون کاربر برای تعیین رأی احتمالی آنها در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا و در صورت نیاز، تغییر رأی به واسطه تبلیغات کاملاً هدفمند استفاده کرده است. این اطلاعات توسط دکتر الکساندر کوگن، استاد روانشناسی دانشگاه کمبریج جمع آوری شده. او در سال ۲۰۱۵ اپلیکیشنی به نام thisisyourdigitallife را توسعه داده که ۲۷۰ هزار نفر آن را دانلود کردهاند. این اپلیکیشن به تمام اطلاعات موجود در حساب کاربری فیسبوک افراد و دوستان آنها دسترسی داشته است. اگرچه کمبریج آنالیتیکا میگوید تمامی این اطلاعات را حذف کرده و دیگر به آنها دسترسی ندارد، اما نیویورک تایمز معتقد است هنوز بخش قابل توجهی از این مجموعه باارزش در اختیار آنهاست.
برای مطالعه مقاله کامل نقد و بررسی این فیلم اینجا کلیک کنید.
مستند سینمایی سکه بنداز (INSERT COIN)
مستند سینمایی «سکه بنداز-Insert Coin» به کارگردانی جاشوآ وای.سویی محصول سال 2020 امریکاست که توسط کمپانی A Ten Point OH Film منتشر شده است. پژوهش و نویسندگی این مستند 100 دقیقهای را اندرو هیوارد بر عهده داشته است. «سکه بنداز-Insert Coin» ضمن مروری نوستالژیک بر تاریخچه بازیهای آرکید با نسل نخست طراحان بازیهای معروف جهان گیم، از جمله مورتال کمبت همراه شده است. یوجین جرویس، پل دبلیو. اس. اندرسون، ارنست کلاین، وارن دیویس، جف گرستمن، نیل نیکاسترو، جورج پترو و آندریا رین از جمله طراحان نامدارحوزه گیم هستند که در این فیلم حضور یافتهاند.
دستگاه آرکید، وسیله بازی سکهای است که در گذشته معمولا در اماکن عمومی مانند رستورانها کافهها و مراکز تخصصی گیم نصب میشد. غالب بازیهای آرکید، شامل بازیهای ویدئویی، ماشین پین بال، جوک باکس، بازیهای الکترومکانیک و سرگرمی جرثقیل چنگکی جایزه میشد. عصر طلایی بازیهای آرکید از اواخر سال ۱۹۷۰ شروع شد و تا اواسط سال ۱۹۹۰ ادامه داشت. این دستگاهها با روی کار آمدن کنسولهای بازی خانگی محبوبیت خود را رفتهرفته از دست دادند. بازیهای ویدئویی آرکید معمولاً دارای مراحل کمی میباشند که با جلوتر رفتن بازی، به سرعت درجه سختی آن نیز افزایش پیدا میکند و توسط کنترلکنندههای مکانیکی انجام میشوند. گیمر تا زمانی که شخصیت بازی زنده است، مجاز است دستگاه را در اختیار خود داشته باشد.
روایت مستند «سکه بنداز-Insert Coin» با ماجرای فراز و فرود استودیو طراحی میدوی گیمز پیش میرود. بازی نارک نخستین چالش جدی مستند «Insert Coin» است. نارک یک بازی آرکید(Run and Gun) است که توسط یوجین جرویس، برای استودیو Williams Electronics طراحی شده است. بازی نارک یکی از اولین بازیهای خشن تاریخ است که با اعتراض گستردهای از طرف خانوادهها روبهرو شد. در بازی نارک، هدف اصلی بازیکنان دستگیری و نابود کردن قاچاقچیان مواد مخدر، ضبط پول و مواد مخدری که در اختیار دارند و درنهایت شکست mr.big بود. پس از خریداری استودیوی Williams Electronics توسط میدوی(Midway)، این بازی، اولین گیم آرکید جدید استودیوی Williams Electronics بهحساب میآید. آرکید نارک از نمایشگری که به Medium Resolution Monitor معروف بود، استفاده میکرد. این نمایشگر وضوح تصویری بالاتر از تلویزیون و سایر نمایشگرهای معمولِ دستگاههای آرکید داشت؛ هرچند معمولاً در سایزی کوچکتر از نمایشگرهای دیگر عرضه میشد. علاوه بر این بازی نارک اولین گیمی بود که از پردازنده TMS34010 که یک پردازشگر گرافیکی ۳۲ بیتی بود، استفاده میکرد. از این پردازنده بعدها در ساخت بازیهای Smash TV و Mortal Kombat نیز استفاده شد.
برای مطالعه مقاله کامل نقد و بررسی این فیلم اینجا کلیک کنید.