بستر مبادلات بیتکوین؛ قربانی افزایش حملات سایبری کره شمالی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کره شمالی در ماههای اخیر، تلاش خود را برای ایمنسازی و استفاده از ارزهای مجازی مثل بیتکوین، افزایش داده است. این تغییر کره شمالی در رویکرد کلی حملات سایبری هدفمندش را میتوان ناشی از تشدید تحریمهای آمریکا علیه این کشور و نیاز پیونگیانگ به تأمین هزینههای ضروری کشور دانست.
بر اساس ادعای شرکت امنیتی فایرآی (FireEye) و برخی رسانههای غربی، هکرهای وابسته به رژیم حاکم بر کره شمالی، در ماههای اخیر، حملات خود را به بستر مبادلات بیتکوین همسایه جنوبی خود، به شکل قابلملاحظهای افزایش داده است. ساخت و انتشار باج افزار جهانی واناکرای نیز، از دیگر اتهامات سربازان کیم جونگ اون به شمار میرود.
متخصصان حوزه امنیت سایبری عوامل اصلی توفیق نسبی کره شمالی در برنامهریزی و اجرای عملیات سایبری خود علیه شبکههای تبادل ارزهای الکترونیک را فقدان نظارت مؤثر دولتها، غیرقابل ردیابی و مخفی بودن هویت مالکان بیتکوین میدانند. عوامل یادشده، این واحد پول جدید را به مناسبترین وسیله برای بی اثر ساختن تحریمهای غرب، بدل کرده است. به عقیده غالب متخصصان امنیت سایبری، اتکای کره شمالی به ارزهای دیجیتال، به زودی افزایش بیشتری نیز، خواهد یافت.
15 عضو شورای امنیت روز دوشنبه این هفته، مورخ 11 سپتامبر و اندکی پس از آزمایشهای اتمی و موشکی متعدد این کشور، تحریمهای جدیدی را علیه پیونگیانگ، به تصویب رساندند. طبق پیشبینی مقامات ایالاتمتحده این اقدامات جدید، صادرات نساجی کره شمالی را تا 90 درصد کاهش خواهد داد و دسترسی دولت این کشور به منابع مالی را دشوار میسازد. از همین روی، جهان باید در ماههای آینده، منتظر حملات سایبری سهمگینتر و خطرناکتر نسبت به واناکرای، باشد.
شرکت فایرآی، نخستین موسسه امنیتی بزرگی بود که گزارشی در مورد رابطه احتمالی باج افزار واناکرای و دولت کره شمالی، منتشر ساخت. واناکرای، با آلوده ساختن حدود 300.000 رایانه در سراسر جهان، به عنوان بزرگترین حمله باج افزاری تاریخ شناخته میشود.
افبیآی نیز، در ماههای اخیر، احتمالاتی در مورد رابطه هکرهای مورد حمایت کیم جونگ اون و سرقت 81 میلیون دلاری از بانک مرکزی بنگلادش، مطرح کرده است.