برگزاری کارگاه مبارزه با جرایم سایبری در بوتسوانا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ تِبیتسیل تیشئول (Thebeetsile Tsheole)، بازرس شعبه پزشکی قانونی سایبری پلیس بوتسوانا در آفریقای جنوبی از مردم خواست تا هنگام استفاده از دستگاههای متصل به اینترنت مانند تلفنهای همراه، رایانهها و کنسولهای بازی، از جمله، احتیاط کنند تا قربانی جرایم سایبری نشوند.
این درخواست در کارگاه آموزشی مبارزه با جرایم سایبری، که بهوسیله ایستگاه پلیس بوتشابلو (Botshabelo) در «Selebi Phikwe» برگزار شده بود، مطرح شد.
بازرس تیشئول خاطرنشان کرد که اگرچه چنین دستگاههایی در زندگی ما مفید هستند، اما مهم است که مراقب مجرمان سایبری باشیم که ممکن است از طریق دسترسی غیرقانونی به اینترنت باعث آسیب شوند.
وی توضیح داد :
«برخی جرایم رایج در فضای سایبری شامل آزار و اذیت سایبری، سرقت اینترنتی، فیشینگ و اخاذی سایبری هستند. چنین جرایمی مجازاتهای سنگینی را به همراه دارد که در قانون جرایم رایانهای سال 2018 پیشبینی شده است.»
این مقام آفریقایی از جامعه خواست از کاربرد اطلاعات توهینآمیز در شبکههای اجتماعی خودداری کنند زیرا این یک تخلف است که طبق قانون مجازات میشود. وی از والدین، معلمان و سرپرستان خواست تا کنترلهای والدینی را روی دستگاههای اینترنتی مورد استفاده کودکان اعمال کنند و همچنین بر فعالیتهای سایبری آنها نظارت داشته باشند. بازرس تیشئول همچنین جامعه تجاری را تشویق کرد تا با اولویت دادن به امنیت آنلاین، از تجارت خود در برابر جرائم سایبری محافظت کنند.
دبی مدابولی (Debbie Mdabuli)، فرمانده و ناظر ایستگاه پلیس بوتشابلو، با ارائه یک مرور کلی از این کارگاه، عنوان کرد که هدف از برگزاری کارگاه این است که ساکنان را در مورد اینکه چگونه فعالیتهای آنلاین میتواند کاربر را در معرض دستکاری و سوءاستفاده سایبری قرار دهد، حساس کند.
مدابولی گفت :
«وقتی جرایم سایبری مورد توجه قرار نگیرد، این پتانسیل را دارد که بر معیشت مردم تأثیر منفی بگذارد. جرایم سایبری افراد، سازمانها و جامعه تجاری را به طور یکسان تحت تأثیر قرار میدهد.»
او از حاضران خواست تا اطلاعات به دست آمده از کارگاه را با سایر اعضای جامعه به اشتراک بگذارند.
نوآ ماکابا (Noah Makaba)، رئیس پیشگیری از جرم ناحیه شماره 10، نیز به نوبه خود ضمن تقدیر از پلیس بوتشابلو برای سازماندهی این رویداد، تصریح کرد که این امر جامعه را در مورد مسائل امنیت سایبری روشن میکند؛ و در عصر رسانههای اجتماعی، ضروری است که جوامع نیز از خطرات احتمالی چنین پیشرفتهای فناوری آگاه شوند.
این مراسم بهوسیله مقامات دولتی، جامعه تجاری، مدارس محلی، سازمانهای غیردولتی، کمیتههای پیشگیری از جرم و جنایت و اعضای مردم در سلبی فیکوه و نواحی اطراف آن مورد استقبال قرار گرفت.