برگزاری رزمایش سایبری مشترک توسط آمریکا و تایلند
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ نیروهای مسلح چندملیتی با پیوستن به نیروهای مسلح سلطنتی تایلند (Royal Thai Armed Forces)، به تازگی دومین رویداد سالانه آموزش حوزه فضای مجازی (Cyberspace Field Training Exercise) را در دفتر مرکزی نیروهای مسلح سلطنتی تایلند (RTARF)، در بانکوک برگزار کردند. این رزمایش کبرا گولد 2020 (Cobra Gold 2020) نام داشته و از تاریخ 24 فوریه تا 6 مارس برگزار شده است.
رزمایش آموزش حوزه فضای مجازی، یک بستر تمرین عملیات دفاع سایبری ترکیبی است که شامل یک شبکه اختصاصی متشکل از 6 کشور میشود. در این رویداد ملتهای مختلف باید بهصورت همزمان علاوه بر دفاع از شبکههای خود، به برقراری ارتباط و اشتراک اطلاعات با یکدیگر بپردازند.
جیسون سیلوس (Jason Silves)، یکی از فرماندهان نیروی هوایی آمریکا، عضو واحد 194 گارد ملی نیروی هوایی واشنگتن (WANG) و نماینده اصلی نیروهای آمریکایی در رزمایش بالا گفت:
این تمرین سایبری فرصتی مناسب را فراهم میکند تا 6 ملت مختلف روی مواردی که احتمالاً از دیدگاه نیروهای چندملیتی دارای اهمیت حیاتی هستند کار کنند. برای مثال حداقل میتوان به جنگافزارهای مدرن اشاره کرد. این فرصت به ما امکان میدهد تا نحوه کار با یکدیگر را درک کنیم، چیزی که در گذشته امکان آن وجود نداشت.
آمریکا و تایلند در زمان برگزاری کبرا کولد 2019، با یکدیگر توافق کرده بودند که باید اولین بستر آموزش حوزه فضای مجازی را به این رزمایش اضافه کنند. پس از این تفاهم هر دو کشور موفق شدند با استفاده از روابط خود چندین کشور دیگر را نیز به حضور در این رزمایش تشویق کنند. دیگر اعضای شرکتکننده در کبرا گولد، ژاپن، مالزی، سنگاپور و اندونزی هستند که اپراتورهای سایبری خود را برای حضور در رزمایش ارسال کردند.
چارتچای چایکسن (Chartchai Chaikasen)، مدیر مرکز امنیت سایبری دفتر مرکزی نیروهای مسلح سلطنتی تایلند توضیح داد:
تمرین سایبری برای کشورهای ما بسیار مهم است؛ زیرا ما نیاز داریم راهکاری را برای پاسخ به حوادث سایبری پیدا کنیم.
در آموزش حوزه فضای مجازی، شبکهای توسعه یافته توسط شرکت «سامانههای تست سایبری» (Cyber Test Systems) به کار گرفته میشود. شرکتی که به طور اختصاصی روی ارائه محیطهای واقعی برای آموزش و تمرین رویدادهای سایبری تمرکز دارد. در این رزمایش عدهای از اپراتورها نقش گروه قرمز را بازی کرده و به شبکههای هر یک از ملتها حمله میکنند. در مقابل نیروهای امنیت سایبری کشورها نیز با همکاری یکدیگر و تبادل اطلاعات باید با این تهاجمها مقابله کنند.