برنامه ریزی قطرات آب
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «fossbytes»؛ پژوهشگران بخش « Media Lab's Tangible Media Group» دانشگاه MIT، آزمایشگاه روی تراشه ای (Chip on lab) ساخته اند که امکان برنامه ریزی قطرات آب را فراهم می کند.
پروژه ی مذکور «برنامه نویسی قطرات» (Programmable Droplets) نام دارد. هدف این طرح تبدیل آب به ابزاری قابل برنامه ریزی و تعاملی برای دستکاری اطلاعات و برقراری ارتباطات انسان است.
اودایان اماپفی (Udayan Umapathi)، مدیر پژوهش بالا گفت:
اگر شما به این موضوع فکر کنید، ما زیر باران حرکت می کنیم، دست خود را می شوییم و در آزمایشگاه روی آن تحقیق می کنیم. ما به صورت پیوسته در تعامل با این ماده هستیم.
اماپفی ادامه داد:
ما فکر کردیم، آیا آب می تواند یک رابط رایانه ای آرام را برای ما فراهم کند. به همین منظور ما سامانه ای از قطرات قابل برنامه ریزی را برای تعامل ایجاد کردیم.
هدف پروژه ی مذکور طراحی مجدد در روش های محاسباتی مواد فیزیکی (در اینجا آب)، به منظور ایجاد راه های برقراری ارتباطی با رایانه، کارهای خلاقانه و ارتباطات است.
پژوهشگران به منظور دست یابی به هدف بالا، آزمایشگاه روی تراشه ای ساخته اند که با استفاده از میدان الکتریکی موجود قطرات موجود در سراسر قطعه را به جهت دلخواه هدایت می کند.
بر پایه ی یک فناوری قرن 19 به نام «electrowetting»، سخت افزار مذکور یک مدار مجتمع است که سطح آن از 100 ها قطعه ی طلا و مس تشکیل شده، سیم کشی هایی در زیر آن قرار دارند.
از دستاورد مذکور می توان برای افزایش سرعت انجام آزمایش های پزشکی نیز استفاده کرد؛ زیرا امکان هزاران قطره ی مختلف روی آن قرار دارد. این مواد به صورت همزمان و با توجه به میدان الکتریکی موجود به جهت مشخص شده حرکت می کنند و حتی امکان ترکیب شدن با یکدیگر را دارند.
طرح مورد بحث هم اینک دارای عملکردهایی ابتدایی مانند تفسیر، جداسازی، ترکیب و تقسیم قطرات را انجام می دهد. از طرفی امکان اتصال چندین عدد از ابزارها مذکور با هدف انجام کارهای خلاقانه ی مختلف، وجود دارد.